Én nem vagyok alkalmas anyának? Ugy gondolom jobb lenne
nekik nélkülem?
Figyelt kérdés
Két éves lányom nagyon apás. Ez még nem is volna baj,melyik nem az? Elvileg velem van itthon egész nap.Esténként apa altatja,és most egy pár hete ha megébred éjjel(megébred elég sokszor)én már nem tudom őt visszaltatni! Csak apát hivja. Eddig legalább annak tudtam örülni,hogy a déli altatás simán ment,ma egy órát küzdöttem vele,addig kiabált,hivta apát,hogy fel hivtam hátha megnyugszik,apa meg kitalálta hogy hazajön,meg is nyugodott,el is aludt hamar a gyerek amikor apa hazaért.Utólag jöttem rá hogy ez elég nagy hiba volt,mert mostmár nagy eséllyes minden délben addig fog kiabálni amég haza nem kiabálja apát??? nekem ez nem megy,mindenben az apa a jó,apa kell,mi lesz ezután,egyáltalán minek vagyok én itt? komolyan mondom meg tudom érteni azokat az anyákat is,akik ott hagyják apának a gyereket...nem mintha boldog tudnék lenne a gyerekek és apa nélkül,de azt érzem felesleges vagyok,rossz anya. :-(
25 vagyok. Emberek,nem féltékeny vagyok,hanem kétségbeesett!!Éjjelente addig kiabál még apa át nem jön,és apa persze mindig átjön,meg nem is nagyon hadjuk őt kiabálni,mert van egy kisebb is,és neki azért joga van aludni! Tudom hogy hiba volt hogy hazajött az apa,(apa szerint nem volt hiba) de attól félek mostmár tényleg addig fog napközben is hisztizni amég apa haza nem jön??
2011. jún. 1. 13:14
12/35 anonim válasza:
Az én lányom is nagyon apás,de ennek nagyon örülök,és megsem fordul a fejemben,hogy engem nem szeret.
2011. jún. 1. 13:16
13/35 A kérdező kommentje:
Soha nem hallottam az apjuktól hogy jól csinálok valamit,csak ha rosszul,a gyerekek hetek óta nem alszanak rendesen,hullák vagyunk mind a ketten,én egyre idegesebb is,hisz 24 órás a szolgálat,és nincs szabadnapom,erre azt kapom apától hogy a gyerekek azért nem alszanak mert ideges vagyok.Ez csak egy a sok közül,nagyon gyakran elbizonytalanit,és már tényleg nem tudom eldönteni én vagyok e ennyire rossz,vagy ő tud engem csak ilyen kritikus szemmel nézni mint anyát. Pedig ha megyünk sétálni a városban más anyuka többet idegeskedik,ordit 5 perc alatt a gyerekekkel,mint én 3 nap alatt,akkor én csak nem vagyok olyan rossz?Vagy már nem tudom,lehet hogy igen.
2011. jún. 1. 13:19
14/35 anonim válasza:
Mi a gond. majd hisztizik. Ez egy ilyen kor.
Egyik füleden be a másikon ki. Fog hisztizni a csokiért is és valami babáért, valamint mert télikabátban akar elmenni 4 fokban.
Miért kell ettől kétségbeesni?
És főleg az ilyen mártírkodás: "jobb lenne neki nélkülem" semennyire se segítség a gyereknevelésben.
2011. jún. 1. 13:19
15/35 anonim válasza:
Ha meg apuci kritizál, akkor fizess be magadnak egy napot egy wellnesshotelben és hagy apucira a kicsiket. aztáán majd meglátjuk hogyan boldogul.
Könyörgöm ti párkapcsolatban éltek (elvileg) nem apa és lány, vagy úr és szolgáló viszonyban vagytok. Ne hagyd magad.
2011. jún. 1. 13:21
16/35 anonim válasza:
*hagyd
2011. jún. 1. 13:22
17/35 anonim válasza:
"de attól félek mostmár tényleg addig fog napközben is hisztizni amég apa haza nem jön??"
Nem, előbb utóbb meg fogja unni és abbahagyja. Viszont ha engedsz neki, és nem húzod meg a határt, akkor rendesen félreneveled.
Már többen is megírták: 2 éves gyereket nem kell "altatni" ráadásul éjjelente többször is. Bemész, megsimogatod a fejét, meg mondod hogy aludj szépen, esetleg ha szomjas, stb, megitatod, aztán szépen visszamész az ágyadban. Ha ordít, hát ordít, abba fogja hagyni. Ha felkel az ágyból, szó nélkül visszarakni.
Szerintem egyébként pontosan az a baja, hogy alig van az apjával.
2011. jún. 1. 13:23
18/35 A kérdező kommentje:
Az az igazság hogy nem tudok válaszolni arra a kérdésre hogy tettem e annak érdekében hogy ne szeressen. Nemtudom!Nem verem,nem is vertem soha,nem téptem a haját,nem orditozok vele(de van hogy rákiabálok hogy "hagyd már abba,ne hisztizz,most mi bajod van???" stb,játszok vele,etetem(etetném,ha enne rendesen),szeretem.De van hogy türelmetlen vagyok,sok ez nekem
2011. jún. 1. 13:23
19/35 anonim válasza:
No igen, aki fiatalon gyereket vállal...Ráadásul kapásból kettőt...
Egyet tudok mondani: ez a te döntésed volt, ne sajnálkozz hanem szedd össze magad. Elvégre felnőtt ember vagy.
2011. jún. 1. 13:26
20/35 A kérdező kommentje:
Na tessék már fel is kelt!! Ott folytatja ahol abbahagyta,ordit ,veri az ajtot,hogy apa-apa!!!!!!!!Most mondjátok meg mit csináljak??Próbálok figyelelm elterelni,mondom hogy megyünk sétálni,homokozni,de nem ihazán hatja meg...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!