Babát várunk! A férjem hétvégén összefutott egy baráti párral és beszélgettek rólunk. Kérdezték,hogy milyen neveink vannak és kiderült,hogy ugyanazt a lánynevet akarjuk.
Nem gondoltam komolynak a dolgot, úgy voltam vele,hogy majd meglátjuk még, bár szerintem, ha én hamarabb szülök, akkor miért ne adhatnánk mi ezt a nevet. Már kb. 3 éve kitaláltuk. Másnap eljöttek hozzánk és megint felhozták szóba, igaz viccesen, de gondolom csak zavarja őket a dolog, ha megint felhozták.
Mi legyen? Én ezzel tényleg úgy vagyok, ha nekik lenne hamarabb a baba, akkor adják ők. Biztos rosszul esne, de hát ez van.
Sose értettem az ilyet.Igaza van aki azt irta h gyerekes viselkedés.Szerintem az embernek egy élete van és valositsa meg amit akar és nehogymár mások befolyásoljanak benne.Lehet ugyanaz a név is és akkor mivan,nem két tesonak lesz ugyanaz a neve.Nem kell velük foglalkozni.Sose tudtam meglrteni hogy miért kell megaharagudni meg ujjal mutogatni a másikra ha ö is azt a nevet adja a gyerekének mint én.Semmi pénzért nem változtatnék a neven amit kitaláltam még akkor sem ha a saját tesvérem elöbb szülne és valahogy ö is azt a nevet akarná a gyerekének(bár kétlem,mert nem egy az izlésünk:)
2011. máj. 30. 10:29
12/21 anonim válasza:
Az én ismerőseim között volt akik azért vesztek össze (legjobb barátnők),mert az egyik szült és Bertalan lett a fia, utána a másik 3 év múlva a Bendegúz nevet adta a gyerekének. Az első kitalálta, hogy a másik az ő fiának a nevét majmolta és egy eredeti ötlete sincs. :D Én azóta röhögök rajta. Szóval szerintem hagyd a francba és add a kislányodnak azt a nevet ami Neked tetszik. :)
2011. máj. 30. 10:33
13/21 anonim válasza:
Én ezer éve kitaláltam, hogy Milán lesz a fiam, és amikor szültem, nagyon tömegnév volt, így más lett. Amúgy meg engem is zavar ilyen, hogy ha a rokonságban mást is hívnak így, ezért próbáltam úgy választani, hogy ne legyen ilyen nevű a közelünkben. Ha találkozol velük, kérdezz rá, hogy ez zavarja őket? Mondd meg, hogy te ezt fogod adni, ha nem tetszik nekik ez a tény, akkor keresnek maguknak más nevet.
2011. máj. 30. 10:37
14/21 anonim válasza:
Nekem így jött le az egész (bocsi): stip-stop,én szülök hamarabb,én akarom a nevet. Gyerekes.
Ha téged nem zavar az egyforma név,akkor add,ha őket zavarja,akkor adnak más nevet a gyereknek.
Nálunk a baráti társaságban 3 Nóri van. És?
2011. máj. 30. 10:38
15/21 anonim válasza:
Én elárulom hogy igaz fiatal vagyok és nem tervezek gyereket de már most tudjuk a páromal hogy mi lesz a baba neve ha lány ha fiú :D Noah és Viola és ha valaki ugyan ezt a nevet adja gyerekének a baráti társasaágomban még előttem akkor megmutatom nekik ezt a hsz-t és megmondom hogy bizony az én gyerekem neve is ez lesz mert már évek óta tudom :D
Én tuti ha előbb szülnék azt a nevet adnám amit kinéztem évek óta, sőt nevetséges ezen idegeskedni ha megharagszik akkor tényleg mondhatom igaz barát :D
2011. máj. 30. 10:38
16/21 anonim válasza:
nálunk ez nem volt gond,sztem ha régi vágyatok a név,ne hagyjatok beleszólást. nálunk ez volt.
vacilláltunk a neveken. barátnőmmel ugyanakkor voltunk terhesek,beszélgettünk,döntöttek e már. mondta h igen és Dalma lesz. egymásranéztünk a férjemmel h hát igen ez az igazi név!! mondtuk is h ó de kár h nem jutott eszünkbe.. erre mondta a barátnőm,h nyugodtan adjuk ezt a nevet mi is.
úgyhogy 2 Dalmánk van,ha együtt játszanak, akkor én Dalminak, ő Dalmababának becézi
a barátaid elég gyerekesen viselkednek
2011. máj. 30. 10:48
17/21 anonim válasza:
Engem zavarna!Ha nagyon jóban vagytok és sűrűn taliztok(heti szinten) akkor tudnia kéne hogy te ezt a nevet akarod és bunkó ha így ő is azt akarja adni!Ha csak "futó" ismerősök vagytok akkor kikerülném őket és ki nem sz*rja le hogy ő milyen nevet akar!Az bölcsiben vagy oviban is biztos lesz olyan nevű mint a tiéd!Én kifejezetten rühellem ha rólam koppint barátnőm,nincs személyisége vagy mi hogy nem tud önálló gondolattal rendelkezni?Na mindegy....engem zavarna!:)
2011. máj. 30. 10:50
18/21 anonim válasza:
Hát na puff. 5-6 éves gyerekek közül akiket ismerek, minden 2. Lili. A többi meg fiú. XD
Vagy valami pszichopata módon elvetelmült "külölegse" nevet ad az ember a gyerekének, vagy beletörődik, hogy más gyerekét is úgy hívják. XD Régen mindenki Béla, Józsi meg Marika volt, na akkor? :D
2011. máj. 30. 10:53
19/21 anonim válasza:
Amúgy ha szabad megkérdeznem, melyik név ez?:)
2011. máj. 30. 10:55
20/21 anonim válasza:
Nekem akkor tetszett meg egy régi magyar név, mikor anyukám barátnője azt adta a lányának. Aztán megismerkedtem a párommal,(aki azóta már a férjem) és szóba került, ha lenne gyerekünk, mi lenne a neve. A sors, vagy mi által, de ő mondta ki elsőnek azt a nevet, amit én is szerettem volna, így nem volt kérdés. Most várjuk a kicsit, és ha lány lesz, akárki kutyfüle adhatja azt a nevet, akkor is maradunk annál. Pedig az anyukám barátnője is ezt választotta anno... és ami még jobb, hogy a már rég kiválasztott keresztapa most talált magának párt, és a leendő keresztanyucinak is épp az a neve, amit mi szeretnénk :) Én ezt csak jónak tartom.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!