A gyerekek miért nem hívják keresztnevükön a szüleiket?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy ez megszokott dolog, hogy a szülőket anyának és apának hívjuk, de akkor ők miért nem hívnak minket, fiam-nak vagy lányomnak ? :D Ők miért hívnak minket a keresztnevünkön, és mi mért nem hívhatjuk úgy őket ? Mért nem fordítva van pl ?2011. máj. 27. 14:59
21/23 anonim válasza:
Ez jó kérdés, én mindig anyát és apát mondok nekik. Persze ha valami miatt nagyon berágok rájuk akkor jön a keresztnév! :)
22/23 anonim válasza:
nekem olyan jól esik kimondani, h anyukám, édesanyám, anyu!
csak egy van belőle, és sajnos nem él örökké :(
a keresztnevén ezer más ember hívhatja, anyukámnak csak én :D ugyanígy nekem is van egy halom vicces becenevem, amit csak 4szemközt engedélyezek neki, de akkor jól esnek.
23/23 anonim válasza:
Engem sokszor szólítanak a szüleim "kislányom"-nak és nem csak a nevemen. Én nem hívom őket a keresztnevükön, egyrészt így szoktam meg és úgy érzem, ezzel bizonyos tiszteletet adok meg nekik, másrészt a szüleim keresztnevét több ember is viseli, több is van, akit így szólíthatok, anyukámnak és apukámnak viszont csak őket. De semmi baj nincs szerintem azzal sem, ha valaki úgy szokta meg, hogy a keresztnevükön szólítja a szüleit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!