Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha apámnak torz a...

Mit tegyek, ha apámnak torz a lelkivilága? (politikai tartalom is van)

Figyelt kérdés

Nem szoktam ilyen ügyekben segítséget kérni, mert a családi problémáknál szerintem a megoldást csak az tudhatja, aki benne él. Viszont ezzel a helyzettel nem tudok mit kezdeni.

Inkább nem fosom a szót:

Apám elég kemények szélsőjobbos. Azért nem írom, hogy jobbikos, mert legutóbb már majdnem ott tartott, hogy szerinte a Jobbik is hazaáruló. Itt fontosnak tartom leírni, hogy a szüleim 12 éve elváltak(akkor én 6 éves voltam). Anyámmal elköltöztünk Budapest legdrágább kerületébe, az ő fizetése most májusban pl. nettó 1 millió forint.

Apám maradt Pesten, egy nagyon lepusztult környéken, minimálbért keres. Mindketten szellemi munkát végeznek.

A kérdés úgy kapcsolódik a politikához és a fizetésekhez, hogy apám szerint, aki ma Magyarországon 250-300 ezernél többet keres, az biztosan csalt, hazudott, másokat kisemmizett, megkárosított stb... DE, azt mondja, ha megtehetné, akkor ő is lopna, csalna. Tehát nem az a baja, hogy a politikusok ezt csinálják, inkább az, hogy ő nincs ilyen helyzetben. Apámban nincs erkölcs sem, úgy látszik.

Más dolgokról is így gondolkozik, minden világpolitikai esemény mögött az illuminátusokat, szabadkőműveseket, bilderberg-tagokat keresi. Rendíthetetlen meggyőződése, hogy Izrael célja Magyarország elfoglalása, az őslakosság elűzése. Szerinte az etnikai feszültséget a Moszad kreálja az In-Kal segítségével. Már itt sejti az ember, hogy apám egyszerűen megbolondult.

Természetesen támogatja a kötelező sorkatonaságot, mert szerinte a mai fiúk ellustult, elkényeztetett metroszexuális nyápicok. Namost, ebben az a poén, hogy apám soha nem volt katona(ugyanis a nagy "hazafinak" volt egy ávós ismerőse, aki elintézte, hogy ne kelljen bevonulnia. Komolyan mondom, én szégyenlem magam), ráadásul-és ezt figyeljétek- azért nem méri a cukrát mert nem meri megszúrni magát a cukormérővel(legalábbis anyám ezt hámozta ki a szavaiból). Hozzátenném, hogy anyám vidéki(és mégis ő jutott el a budai villanegyedbe). Mikor kivitték apámat a gyümölcsösbe, úgy fél óra múlva már ment volna vissza Budapestre, mert nem bírta. És ő beszél elkényeztetett fiatalokról.

A drogokat is ellenzi gőzerővel. Azt mondta, hogyha megtudja, hogy drogozok, akkor kihívja hozzám a rendőrséget és nem áll velem többé szóba. Milyen szülő az ilyen?

(Itt kb. vége a kérdés politikai tartalmának)

Legutóbb elkezdtünk politizálni, elég rendesen. Mikor mondtam neki, hogy ne idegesen és ne ilyen teátrálisan adja elő az érveit, akkor elkezdett velem üvöltözni(mindig hirtelen haragú volt), hogy én hozzá képest egy kis szar vagyok és nincs jogom ott kioktatni, vagy bármilyen stílusváltásra felszólítani. Engem mindenki egy übernyugodt embernek ismer, de itt kezdett elszakadni a cérna. Már komolyan arra készültem, hogy felpattanok a székemről és torkom szakadtából úgy leordítom a fejét, hogy megsüketül. Engem senki sem kötelez arra, hogy meglátogassam. Ráadásul neki teszek szívességet, mert halálra unom magam(ez azért van, mert az ottlétemet azzal hálálja meg, hogy egész nap alszik).

Annak idején alkoholista volt, de már 6 éve nem ivott, ráadásul idén a dohányzásról is leszokott(lehet, hogy ezért ilyen feszült?). Azért nem üvöltöttem végül, mert féltem, hogy annyira felcseszem az agyát, hogy újra elkezd inni/bagózni.

Viszont ez a legutóbbi látogatásom fordulópont volt és megváltoztatta az apámról alkotott véleményemet. Eddig jó gyerekhez illően úgy gondoltam apámra, mint valami okos, tapasztalt emberre(a lexikális tudása tényleg nagy), de rájöttem, hogy ő szimplán egy lúzer, egy tehetetlen csődtömeg. Mindig azzal jön, hogy a pénzhez kapcsolatok kellenek. Neki 42 éve volt, hogy kapcsolatokat szerezzen. Miért nem sikerült?

20-46(!) éves koráig piált. A születésemkor abbahagyta, de a váláskor ismét elkezdte. Csodálkozik, hogy nem jutott előbbre? Kiskoromban nem vitt le soha a játszótérre, értelmetlenül szigorú volt. Mindent anyám csinált.

A gondolkodásmódja irritál igazán. Szerinte teljesen egyértelmű, hogy mindig, minden helyzetben a lehető legrosszabb dolog fog történni. Aki mást gondol az naiv, tájékozatlan. Szerinte nincs bizalom csak naivitás, nincsenek barátságok, csak érdekbarátságok, érdeksegítségekkel. Kórosan bizalmatlan az emberi természettel szemben. Eddig két tanácsa volt hozzám: "Ismerd meg az ellenséged", "Ha megdobnak kővel, dobj vissza KÉZIGRÁNÁTTAL!"

Tiszta bolond...

Eddig olyan emberként gondoltam rá, mint aki sokat tapasztalt, nagy tudású és érdemes meghallgatni a tanácsait. Már pár hónapja bennem motoszkált, de csak most állt össze a kép: Apám egy tehetetlen lúzer, aki mindenkit hibáztat magán kívül. Semmi ambíció nincs benne. Nem is értem, hogy miért kell neki több pénz, mivel elköltözni nem akar arról a putri környékből. Számára a mostani életstílus az ideális. Munkából hazamegy a lyuknyi lakásába és nézi a tévét, aztán picit kesereg az anyagi helyzetén. Szerintem apám prolinak született csak valami csoda folytán sikerült elvégeznie egy jó nevű egyetemet.

Emiatt viszont úgy érzem magam, mint egy fanatikus muszlim, aki nem tudja elfogadni, hogy meleg. Én is hasonló módon érzek apámmal. Valahogy "megszoktam", hogy a szülő okosabb, normálisabb, és furcsa, hogy most nem ezt érzem.

Van még remény? Tudok rajta segíteni? Egyáltalán helyes erkölcsileg, hogy apámat egy tehetetlen lúzernek gondolom?

2011. máj. 26. 02:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
14%

ma 04:31nek.

Nagyon is megértettem, hogy mit akar mondani a kérdező, de abban viszont igazat adok, hogy fiatal vagyok, ugyanakkor már átéltem pár olyan dolgot amik nem épp kellemesek.

2011. máj. 26. 10:28
 12/17 A kérdező kommentje:

Skinheadlány:

"Nem értem miért nevezed bolondnak édesapád, azért mert szélső jobboldali?!"- nem azért bolond, mert szélsőjobboldali, hanem mert ez az eszme(és ennek az eszmének is a korcsabb változata) teljesen beleivódott a személyiségébe. Mindenféle hülyeséget kitalál. Megnéztem, hogy milyen kommentjei vannak egyes fórumokon, de ezeket élőben is előadja. Egyfolytában azt várja, hogy mikor jön az izraeli hadsereg. A közelben lévő lakótelepet egy (szerinte)izraeli cég építi, hogy legyenek laktanyák az izraeli katonáknak. Ezt egy 14 éves tinitől elnézném, de apám egy diplomás ember, ráadásul nem is 46, hanem 64 éves(46 volt, mikor születtem).

Anyám fizetését meg azért írtam le, hogy érzékeltessem a szüleim közti különbséget. Anyám "mélyebbről" indult, ugyanis neki egyedül fel kellett jönnie a fővárosba, ahol nem ismert senkit és egyedül felépíteni a karrierjét. Apám ebbe "beleszületett", de semmit nem haladt előre. Ugyanott tart, mint miután elvégezte az egyetemet.

"Apukádon már sajnos nem lehet változtatni-szerintem.Azért megpróbálkozhatsz vele:elvihetnéd moziba,étterembe,ilyen-olyan helyekre."- ez az, ami nem fog menni. Apám otthonülős. Ezért írtam azt, hogy fogalmam sincs, mire költene, ha több pénze lenne. Az élete annyiból áll, hogy hazamegy, bekapcsolja a tévét, aztán elolvassa a kurucinfót/barikádot. Egyszer megkérdeztem, de azt mondja, hogy akkor sem költözne el, ha több pénze lenne. Anyám szerint mindig ilyen motiválatlan volt, semmi ambíció, semmi cél. Egyáltalán nem volt igénye arra, hogy felkapaszkodjon a létrán.

"Te viszont fiatal vagy,szép(bár ez csak tipp)"- 18 vagyok.

Lehet, hogy az alkohollal cseszte el a dolgot, de azzal is hogyan...Lényegében huszonéves korától piált, de akkor még mi volt rá az oka? Természetesen ez is ok, de én inkább a céltalanságát okolom.

2011. máj. 26. 14:02
 13/17 A kérdező kommentje:

"ugyanis mi nem látunk bele abba a borsónyi agyacskádba."- mondom, egy kaptafára mentek ti... Látszik, hogy szélsőjobbos vagy.

Apám is úgy ítél el embereket, hogy nem is ismeri, csak ő sokkal durvábban. Múltkor hír volt, hogy egy izraeli bennégett a lakásában. Apám ennek valamiért nagyon örült és olyan dolgokat mondott, amit egy érző ember sohasem mondana, még én is megrendültem. Szóltam neki, hogy ideje leállni a hülyeségeivel, erre a fejemhez vágta, hogy én filoszemita vagyok, ráadásul még homokos is, mert sajnálok egy zsidót. Ez az ő észjárása.

2011. máj. 26. 14:59
 14/17 anonim ***** válasza:
Szállj már magadba egy kicsit! Nem kéne beszólnod azért, mert Szélső Jobbos vagyok. Ennyi erővel én is nekiállhatnék téged osztani, mert Bal oldali vagy. Mégsem teszem, de ha még egy ilyen szöveg, hogy "Látszik, hogy Szélső Jobbos vagy" akkor nem leszek ilyen szolid!
2011. máj. 28. 01:45
 15/17 anonim ***** válasza:

Ja hogy a szélsőjobbosoknak nem lehet azt mondani, hogy a gondolkodásmódod olyan, hogy látszik, hogy az vagy.

De ők mondhatják bárkire, hogy szar ember, mert ultraliberális hazaáruló, tolvaj cigány, zsidó, magyarellenes, ha másként gondolkozik.

Miért is vagy jobban felhatalmazva mások megítélésére?

2011. máj. 28. 07:36
 16/17 anonim ***** válasza:

Ma 07:36nak.

Nem vagyunk jobban felhatalmazva, de ha megnézed a híreket akkor te is észre fogod venni, hogy a bűnözök többsége cigány. A zsidókat tekintve pedig, ne akarja nekem senki megmagyarázni, hogy mennyire rendesek mikor minden olyan embert aki nem zsidó gójnak tartanak és azt vallják, hogy ki kell irtani. Akkor most ki a rasszista?!

2011. máj. 28. 13:52
 17/17 A kérdező kommentje:

"Szállj már magadba egy kicsit!"- ezt én is mondhatnám neked.

"Nem kéne beszólnod azért, mert Szélső Jobbos vagyok."- te kezdtél el személyeskedni a legelső válaszodban. Egyedül te írtál sértő dolgot. Nem veszed észre, hogy amiatt írtam?

"Ennyi erővel én is nekiállhatnék téged osztani, mert Bal oldali vagy"- nem vagyok baloldali. Most kár volna tagadnom, hogy nem szeretem a szélsőjobbot, de azt a politika rovatban szoktam írni, nem itt. Egyébként az oldalakat nem külön írják. Helyesen: jobboldali, baloldali

"Mégsem teszem, de ha még egy ilyen szöveg, hogy "Látszik, hogy Szélső Jobbos vagy" akkor nem leszek ilyen szolid!"- eddig szolid voltál?

Ezt írtad az első kommentedben: "ugyanis mi nem látunk bele abba a borsónyi agyacskádba."

Mivel szükségét érezted kiemelni, hogy szélsőjobbos vagy, ezért a hozzászólásoddal az ő táborukat erősíted. Őket képviseled, mondhatni, hogy róluk állítasz ki bizonyítványt. Remélem egy szélsőjobbosnak nem kell magyaráznom az előítéletekről. A cigányok sok barátomat támadták már meg, ezért nem megyek a közelükbe. Sok szélsőjobbos viselkedett velem bunkón, mikor politikáról volt szó. Te sem voltál kivétel. Ezzel azt a sztereotípiát erősítetted bennem, hogy a radikálisok megvadulnak, ha politika kerül szóba. Mondhatod, hogy "jó, de nem mind vagyunk ilyenek". Ezt elhiszem, csak eddig nem ezt tapasztaltam.

Összefoglalva: Te kezdtél el sértően személyeskedni. Én arra válaszoltam. Ezután szóltál, hogy ne személyeskedjek.

Amit neked lehet, azt nekem nem?

2011. máj. 28. 14:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!