Az alábbi videóban több történelmi jelentőségű eseményre is utalnak. Mindegyik az akkor aktuális politikai elnyomás generálta momentumot örökíti meg. Mely eseményekre emlékeztetnek ezek?
ku klux klan
Dirty War
Mothers of the Plaza de Mayo
ezeket találtam benne, a többire sajnos nem tudok rájönni.
Különösen a végén lévő asszony lenne fontos, akinek a gyereke eltűnik a kezéből.
A fal a vasfüggönyt jelképezi szerintem.
Az elégetett fekete ember talán a polgárjogi harcokat jelentheti.
A kivégzés az eltaposott forradalmakat.
A virágzó rétbe döfött fecskendős tű szerintem a világ kiszipojozását jelenti, az utána megjelenő városnak több értelmezése lehet szerintem, jelképezheti a modernitást, a kapzsiságot, a bolygónk pusztítását, sőt még az egyedül létet is.
Hát ez az asszony aki a babát tartja tényleg fogós. Először másra gondoltam, de szerintem az elöregedő társadalmat jelképezheti vagy a háborúk pusztítását.
Az utána lévő tankok a Kínai tüntetéseket eleveníti fel, legalább is a kép az teljesen illik a Kínai események egyik leghíresebb jelenetére, A jelentése viszont ebben az esetben az lehet, hogy Kelet-Európában nem harcok árán hanem békésen rázták le a régi rendszer láncait. Majd a fal leomlik...
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!