Ez most komoly? 21 évesen olyan "nagy dolog" együtt aludni a párommal? Rokonok "kedves" megjegyzései
Szept.-ben 4 éve, hogy együtt vagyunk a párommal. Egy családi összejövetelen tette szóvá valaki, hogy " Ugye azért még nem alszunk együtt?!", nem lenne illendő és nekem milyen gáz (lány létemre...)
Én nem ezt gondolom...17 évesen jöttünk össze a párommal, több mint 18 évesek voltunk amikor az "első" megtörtént. A pároméknál valamikor fél év után voltam először, míg gimisek voltunk egyszer sem aludtam náluk, ő sem nálunk. Gyakorlatilag, a lopott nyári éjszakák és a különleges ünnepek maradtak, évente néhány alkalom a közös estékre. Aztán egyetemisták lettünk, mindketten más városba költöztünk, gyakran töltünk így napokat egymásnál. Vannak rokonok akik előtt ezt "titkolni kell" mert egyből lek.váznának, ha megtudnák a közös hétvégéket. Szerintem 4 év után ez azért annyira nem "gáz"...nem értem, hogy a szőlő savanyú, vagy alapból tényleg ezt gondolják...
A múltkor pedig valaki azt mondta, ez olyan divathóbort mint a tizenéveseknél?! WTF? 4 év kapcsolat után, 21 évesen??? nem beszélve, hogy tervezzük az eljegyzést....
Vannak hasonló tapasztalataitok? Vélemények?
Érdekes felfogású emberek vannak, szerintem semmi rossz nincs abban, ha két 18 év feletti ember szereti egymást,és felelősségteljesen, de szexelnek. Nem összevissza, hanem egymással. Honnan jön ez,hogy ezt valaki k.rvaságnak nevezi??? Nekem ilyen gondom sose volt, falnak mennék, ha ilyenekkel bombáznának!
Anyukám tizenévesen nem szívesen engedett el (nem nagyon tudott korlátozni, de utólag megértem... Persze a saját gyerekemet se lesz így jogom 7 lakat alá zárni, de azért félek, mi lesz...) 77 éves Mamikám még más értékrendben volt fiatal, de még ő se szólt ilyenért soha egy rossz szót! (Nem szoktunk ilyesmiről beszélgetni, de hallgatólagosan elfogadja. Ő se hülye, hogy azt higgye, 30 évesen még szűz vagyok!) Volt régen, hogy úgy aludt nálunk a párom, hogy Ő is nálunk töltötte a hétvégét. Egyedül azt rosszallja, ha valakik házasság nélkül gyereket vállalnak, de (anélkül, hogy másokat kritizálni akarnék!) abba én se megyek bele, így ezen se fogunk összeveszni. :)
Az ilyen kérdéseknél még inkább megerősödöm abban a meggyőződésben, hogy nekem milyen normális családom van :)
Neked azt tudom tanácsolni, hárítsd el a hüledezést, határozottan közöld, hogy két egymást szerető, egymáshoz hűséges ember tartós, komoly kapcsolatában nincs semmi erkölcstelen, és semmi könnyűvérűség.
Mindig azok az emberek nyafognak, mutogatnak, azok akarják rendbe rakni az életed, akiknek a sajátjuk van szétesve. Tapasztalat. Ennyi a bajuk. Elég lökött felfogásuk van, de valamit tussolnak vele, annyi szent.
Annyiban hasonló az én helyzetem, hogy két héten belül elköltözöm a páromhoz, és apám nem tudja (hacsak anyám nem súgta meg neki), hogy meleg vagyok - mindketten lányok vagyunk. Anyámnak elmondtam, már szokja a gondolatot, néha érdeklődik is - egyszer sóhajtozva mondta, hogy "ja, hát ti együtt alszotok, de jó..." Tudniillik ő és apám külön szobában, hisztik miatt. Szóval apám kitalálta, hogy eljön, meglátogat az új helyen - én meg érdeklődve várom, mit csinál, mert ő is nagyon játssza az erkölcscsőszt, és mégis, tudom, hogy valamikor lehettek olyan pillanatok az életében, amiket most takargatni próbál. :)
Azt mondom, ne szívd mellre, amit mondanak. Legyen az ő bajuk. Tudom, kicsit feszítő lehet, ha erről papolnak, de.. majd elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!