Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ez most komoly? 21 évesen...

Ez most komoly? 21 évesen olyan "nagy dolog" együtt aludni a párommal? Rokonok "kedves" megjegyzései

Figyelt kérdés

Szept.-ben 4 éve, hogy együtt vagyunk a párommal. Egy családi összejövetelen tette szóvá valaki, hogy " Ugye azért még nem alszunk együtt?!", nem lenne illendő és nekem milyen gáz (lány létemre...)

Én nem ezt gondolom...17 évesen jöttünk össze a párommal, több mint 18 évesek voltunk amikor az "első" megtörtént. A pároméknál valamikor fél év után voltam először, míg gimisek voltunk egyszer sem aludtam náluk, ő sem nálunk. Gyakorlatilag, a lopott nyári éjszakák és a különleges ünnepek maradtak, évente néhány alkalom a közös estékre. Aztán egyetemisták lettünk, mindketten más városba költöztünk, gyakran töltünk így napokat egymásnál. Vannak rokonok akik előtt ezt "titkolni kell" mert egyből lek.váznának, ha megtudnák a közös hétvégéket. Szerintem 4 év után ez azért annyira nem "gáz"...nem értem, hogy a szőlő savanyú, vagy alapból tényleg ezt gondolják...

A múltkor pedig valaki azt mondta, ez olyan divathóbort mint a tizenéveseknél?! WTF? 4 év kapcsolat után, 21 évesen??? nem beszélve, hogy tervezzük az eljegyzést....

Vannak hasonló tapasztalataitok? Vélemények?

2011. máj. 25. 20:58
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Egyszer tőlem is megkérdezték, 3 éve voltunk együtt, tavaly. Mentem a páromhoz, abba a városba amelyikben egyetemista. Mikor megérkezek felhívtam anyukámat. Mire ő: oké, de hol fogsz aludni???:-S

(Mondjuk több, másabb húzása, beszólása édesanyámnak nem volt...)

2011. máj. 25. 21:15
 12/27 anonim ***** válasza:
85%

21 évesen már semmi közük hozzá, és ezt el is mondhatod nekik. Engem már 16 évesen engedtek együtt aludni a párommal, mert tudták, hogy felelősségteljes vagyok, és igazuk volt, 17 évesen (de már közelebb a 18-hoz) vesztettem csak el, addig nem volt semmi, de olyan jó volt. Egyáltalán nincs igazuk a rokonaidnak, állj ki magadért, mondd el, hogy ez ma már teljesen normális, sőt...

22/L

2011. máj. 25. 21:16
 13/27 anonim ***** válasza:
73%

aztarohadt....

Én érzem magam ősi foglalkozású nőnek, hogy 22 éves létemre, lassan egy éves kapcsolatban jó esetben heti 3-4 napot együtt alszunk, rossz esetben csak 1-et.

És már kb a 3. hónaptól...

Sztem valahol pár száz éve nagyon leragadtak a rokonaid.

Nincs más fiatal a családban?

2011. máj. 25. 21:18
 14/27 anonim ***** válasza:
61%
Jajj, hát vannak ilyen kőkorszaki felfogású emberek, nem kell velük törődni:) Ha jó nekik abban a tudatban, hogy ma is minden úgy megy, mikor ők fialok voltak (magyarul nincsenek lemaradva kb. 100 évvel) akkor tegye csak őket boldoggá a hitük. Ez a te magánügyed, de persze mellesleg teljesen igazad van. Én 22 évesen 3 év után az akkori páromnál laktam, és mikor ezt megtudta egy rokonom, kikelt magából, hogy "de hát házasság előtt?!" és "ne add oda magad, mert utána már nem akar elvenni!" meg hasonlók, és már kezdte volna szervezni az esküvőmet..:D Amin persze én nagyon kiakadtam, mert eszemben sem volt házasodni, most sem akarnék - azzal a sráccal szakítottunk is egy év múlva - nem igazán hordoz túl nagy jelentőséget számomra az ő értékrendje. (Mármint a házasság és együttélés jelentőségéről..) Mindig lesznek olyanok, akik valamit másképp gondolnak, mint te. El kell fogadni:)
2011. máj. 25. 21:22
 15/27 anonim ***** válasza:
83%

nem tudom hány évesek ezek a rokonok.

szegény nagyim idén lenne 82 éves, ő abban a hitben élt, hogy egyik barátommal sem feküdtem le. ebből az egyik 1 éves, a másik 2 éves kapcsolat volt.

az ő idejükben más volt a módi, én elképzelhetőnek tartom, hogy ő szűzen ment férjhez a papámhoz, mindketten vallásos nevelést kaptak, nem a szex volt az első az életükben.

egyébként már 17 évesen együtt "aludtam" az épp aktuális fiúmmal, anyum semmi gondot nem csinált belőle. a nagyit pedig nem szerettem volna ezzel úgymond megbántani. neki mindig a kisunokája voltam, és én is imádtam őt.

egyébként meg a távolabbi rokonaidnak murvára nincs közük a magánéletedhez! hűvösen kiosztanám azt, aki ilyet egyáltalán megkérdez, nemhogy még válaszoljak is rá!

furcsa emberek vannak... nekik tabu a szex a házasság előtt, de azért nagy elánnal érdeklődnek, hogy hogy állsz vele. nem ambivalens ez egy kicsit???

2011. máj. 25. 21:26
 16/27 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, ezennel megerősítést nyertem:D:D:D

Egyébként mi tervezünk összeházasodni, eljegyzés, gyerek stb. De jelenleg az egyetem ami fontosabb (sajnos neki még évekig) úgyhogy csúszik a dolog...De most addig csak nem fogunk külön házban aludni? Vagy külön ágyban? :-S

Mert ha most azonnal aláírom a papirokat akkor mi fog megváltozni????:-S

2011. máj. 25. 21:28
 17/27 A kérdező kommentje:

Köszi neked is utolsó!

Nekem sem a szex az első az életemben, sőt a kapcsolatunkban sem az első helyen áll, de valljuk be azért jó kapcsolat nincs szex nélkül:) És aki 4-5 évet kibír anélkül hát...nem is tudom...

Egyébként, de, ambivalens a dolog, nem is kicsit...

2011. máj. 25. 21:30
 18/27 anonim ***** válasza:
85%

"A válasz megírásának időpontja: ma 21:22"

Teljesen egyetértek veled!

Kedves kérdező!

Én is idén leszek együtt barátnőmmel 4 éve, de nálunk soha senki nem szólt érte, hogy hogy alszunk vagy mit csinálunk este.

Pedig barátnőm 17 éves volt mikor összejöttünk.

Mikor először eljött hozzánk egyből nálunk aludt és nem egy napot volt ott, hanem 3-at.

Nekem anyum azt mondta, hogy vele nagyon szigorúak voltak a szülei, még egymás kezét sem volt szabad megfogniuk mikor apámmal még csak jártak.

Ja és ők tényleg nem aludhattak együtt még össze nem házasodhattak... mai szemmel nézve agyrém.

Ezért velem is meg tesómmal is teljesen más nevelési felfogásuk volt/van.

Szerencsére...

2011. máj. 25. 21:32
 19/27 anonim ***** válasza:
61%

Én 16 éves korom óta együtt alszom párommal, most 21 vagyok, szóval 5 éve együtt (ő 22 volt, mikor összejöttünk, most 27), de ha az apai nagymamája megtudná, hogy nem vagyok szűz és együtt alszunk, szerintem minimum helyben meghalna.

Az eljegyzésünk is titkos volt, mondjuk szülei nem olyanok, mint a nagymama, de sose kedveltek túlzottan engem.

2011. máj. 25. 21:36
 20/27 anonim ***** válasza:
75%
Pont az lenne a fura, ha ennyi év együttlét után és ennyi idősen nem aludnátok együtt... Felnőttek vagytok! A rokonokra meg nem kell hallgatni. Kit érdekel, hogy mit mondanak? Ha meg ciki a szemükben, egyszerűen mondd azt, hogy nem alszotok együtt. Akkor megnyugszanak, te meg azt csinálsz, amit akarsz.
2011. máj. 25. 22:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!