Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudok valahogy segíteni? Vagy...

Tudok valahogy segíteni? Vagy hagyjam? Komolyan nem térek magamhoz.

Figyelt kérdés
Elsősorban szülők válaszát várom. A lányom általános iskolás(13 éves)és összebarátkozott egy kislánnyal az osztályból. Múlt hétvégén átjött hozzánk aludni. Van medencénk, úgyhogy mondtam, hogy hozzon fürdőruhát. Amikor levetkőzött(fürdőruhára) azt hittem rosszul leszek. Az egész teste tele volt véraláfutásokkal, sebekkel, karmolásokkal. Félrehívtam és megkérdeztem mi történt. Ő meg erre "Semmi, elestem." Szerintem sokaknak ismerős ez a szöveg. Látta, rajtam, hogy nem hiszem el, és, hogy sejtem mi történt. Délutánra megtört. Elmondta, hogy otthon a szülei verik szinte minden nap. Mondta, hogy volt olyan, hogy a lerogyott a földre a sok veréstől és az apja mg az anyja egyszerre rúgták. Partvisnyéllel, porszívócsővel, HÚSKLOPFOLÓVAL!!!!, tehát ami a kezükbe akad, mindennel elverik. Nem kell okot adnia rá, hogy meg legyen verve ezt meg is mondták neki a szülei. Rosszak a jegyei. Hogy is tudna így tanulni? A tanárok meg kiabálnak vele, hogy ki fogják rúgni, ha nem tanul. Állandóan takargatja magát. Lassan nyári meleg van és hosszú ujjúban jár. Komolyan el vagyok képedve. Ahogy én láttam szülői értekezleteken, évzárókon stb. jól működik a házasságuk, jómóduak és van egy gyönyörű kislányuk. Tudnék valahogy segíteni rajta? Vagy ne szólja bele. Nem én vagyok az egyetlen szülő aki tud erről. Egyszerűen köpni nyelni nem tudok. Hogy lehet ilyet tenni?
2011. máj. 25. 10:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem nem tarthatod magadnál önhatalmúan a gyereket, mert az meg emberrablásnak minősül.. Szóval szerintem osztályfőnök, ő tudni fogja, mit kell tenni. Az illetékesek biztosan tudnak valamit mondani arra is, hogyan ragadhatnátok ki a kislányt ebből a környezetből, mielőtt a feljelentés a szülők fülébe jutna! Talán ha vannak nagyszülei, ők normálisabbak.. vagy én nem is tudom:S A kislányt el kell vinni orvoshoz, hogy ő is megvizsgálhassa, miféle sérülések vannak rajta. Igazából szerintem ő is megteheti - sőt, meg kell tennie - hogy feljelenti a szülőket, ha bántalmazásra utaló nyomokat talál! Undorító, hogy ilyen emberek gyereket nevelhetnek..
2011. máj. 25. 13:30
 12/15 anonim ***** válasza:
Mindenképpen vetessetek látleletet!
2011. máj. 25. 14:54
 13/15 A kérdező kommentje:
Mondom az eddigi fejleményeket. Megelőzött egy anyuka, akit szintén bántalmaztak a szülei kiskorában, tehát tökéletesen átérzi a helyzetet. A minap kislány második óra környékén fejfájásra és szédülésre panaszkodott. Lement a dokihoz(van mindig készen álló iskolaorvos) és mint később kiderült, olyan szinten fejbe vágták a gyereket, hogy másodfokú agyrázkódása van. Csak hiába igyekezett a kislány, az orvosnak nem tudta bemagyarázni, hogy leesett a lépcsőn...Döbbenetes azért nem? Amúgy a fent említett anyuka kezdeményezésére a témában érdekelt szülők, köztünk én is tartottunk egy magán szülőit az osztályfőnökkel, aki 3 gyerekes családapa. Lényegében némán ültünk és nem jutottunk szóhoz a döbbenettől. Az osztályfőnök beszélt az igazgatóval. Ennyit tudunk eddig.
2011. máj. 26. 12:22
 14/15 anonim ***** válasza:

Nagyon remélem, hogy elveszik ezektől a szülőknek nevezett senkiktől azt a kislányt... Neki is jobb lenne vagy más szülőknél, de szerintem még talán intézetben is.. Ez kegyetlen...

Ha van még további fejlemény, írd le kérlek... remélem rendben lesz a lány... :(

2011. máj. 26. 12:25
 15/15 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Látom már régi ugyan a kérdésed, én mégis megkérdezném, hogy mit sikerült intéznetek és a kislány rendben van-e már.

2013. jún. 7. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!