Milyen anya az, aki egy hónappal elhibázza a gyerekének a születési dátumát? Ráadásul ez akkor derül ki, amikor a fia majdnem 40 éves.
Egy rokonomról van szó. Minden papírján rossz dátum van, mert gyerekkora óta rosszul tudja a születési dátumát. Most is csak úgy derült ki, hogy ment új igazolványt csináltatni és az ügyintéző szólt neki, hogy rossz dátum van a régi személyijén. Ő leállt vitatkozni az ügyintézővel, de végül kiderült, hogy tényleg rossz a dátum.
Ilyenkor mi játszódhat le valakinek a lelkében? Igaz, elvicceli az egészet, de látszik rajta, hogy bántja a dolog, csak próbálja nem mutatni. Haragudhat a szüleire? Úgy érezheti, hogy ennyire nem fontos a szüleinek, hogy még azt se tudják megjegyezni, hogy mikor született? Vagy egész más játszódhat le ilyenkor az ember lelkében?
"... én ezt az egész sztorit nem értem. Soha, senkinek nem tűnt fel a tévedés? nem kérték el az anyakönyvi kivonatát az általános iskola beíratkozáson, a középiskolai beíratkozáson, a személyi igazolvány elkészítésénél, nem tűnt fel a TAJ kártyáján..."
Na igen valami itt nem kerek.
Aztán nehogy kiderüljön, hogy a jelenlegi anya örökbe fogadó szülő volt és azért van a gigszer a dátumok körül.
"Úgy érezheti, hogy ennyire nem fontos a szüleinek, hogy még azt se tudják megjegyezni, hogy mikor született?"
Hát ha még ezt sem, azaz sok minden mást is úgy tettek vagy nem tettek, ami alapján arra következtethet, hogy a szüleinek nem fontos, akkor érezheti így. Ha minden más rendben van, akkor... Csak fura. Engem ha így belegondolok, nem zavarna annyira, hogy ezért haragudjak.
A személyijébe nem bediktálás alapján kerül a dátum, hanem először a születési anyakönyvi kivonata alapján, az utána következő esetekben pedig az előző személyije alapján.
Egyetlen hivatalos igazolványába, okiratába sem bemondás alapján írják be a dátumot.
Itt valami nem stimmel a történetben.
1. Mindenféle hivatalos iratot CSAKIS az anyakönyvi kivonat alapján készitenek - tehát az kizárt, hogy az anya téves bemondása miatt 40 évig (!!!!!) rossz adatokkal élt az illetö.
2. Olyan nincs, hogy valaki 40 évig ugyanazt az igazolványt használja, idönként cseréltetni kell.
3. Gyakorlatilag minden hovatalos helyen nemcsak igazolványt, hanem anyakönyvi kivonatot is kérnek, az lehetetlen, hogy senkinek sem tünt volna fel eddig az eltérés.
Szerintem az egész vagy kitalált dolog, vagy az illetönek komoly önértékelési zavarai vannak és igy próbálja magát kimagyarázni.
Miért olyan nagy cucc a születési dátum? Nem mindegy? Ha velem történne ilyen, csak röhögnék egyet rajta, mondván, ennyit a bürokráciáról és a rendszerről. Én is feledékeny vagyok, szüleim miért ne lehetnének. ,,Fontos" dátumok magolása és fejben tartása olyan sznob dolog.
Egyébként meg... Akkor egy másik hónapban tartották a szülinapját?
-Te anyus, a Feri nem januárba' született?
-Mivan?
-Há' csak azé', mer' itt azt írja, hogy februárba'.
-Akkor az úgyis van. Menjél inkább és vidd ki a szemetet.
H. milyen anya? Olyan mint a többi, csak nem jegyzi a születési dátumokat.
Vannak ilyen emberek! Pl. az egyik fiú haverom egyik családtagja születési dátumát nem tudja, csak a sajátját!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!