Mit tegyek most?! Öngyilkos legyek, vagy csöves?
Neked ebben a helyzetben tényleg csak a híd alatt alvás vagy az öngyilkosság a két opció? Az nem jutott eszedbe, hogy tanulj?
Ismered a viccet?
Egy riporter megkérdez embereket, hogy mennyi idő alatt tudnának megtanulni kínaiul.
Egy járókelő: -Hát, ha nagyon nekifekszem, tanárhoz járok, akkor talán 8-10 év alatt menne.
Egy nyelvszakos: - A nyelv nehézségét figyelembe véve, és az eddigi tapasztalataimat, 1-2 év alatt meg tudnám tanulni.
Majd megállít néhány egyetemistát:
- Miért, holnap ZH?? Akkor megyek is haza tanulni, hogy holnap ne legyen gond!!
Szóval ki lehet ennyi idő alatt is javítani, csak bezony meló van vele.
Érettségi évében egy hónappal naplózárás előtt jöttek rá anyámék (hopp, ők is tanárok :)), hogy bukásra állok történelemből. Persze engem is fenyegettek mindennel. A tanárral megbeszéltem, hogy adjon lehetőséget, hogy minden órán felelhessek. Egy perc szabadidőm nem volt utána, folyamatosan az éves anyagot tanultam, sokszor éjjel is. Négyesre javítottam.
Tapasztalatból mondom, hogy lehetséges, csak igenis vállalni kell, hogy egész nap tanulsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!