Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek most?! Öngyilkos...

Mit tegyek most?! Öngyilkos legyek, vagy csöves?

Figyelt kérdés
Édesanyám mindig azt mondta, ha megbukok, akkor elmehetek a háztól. Itt van mindjárt az év vége, és már nincs időm kijavítani a jegyeim. Tehát megbukok. Nincs hova mennem, nincs munkám, se semmim. Édesapám (aki a megértőbb fél) pedig meghalt, tehát rá nem számíthatok. Gondolkoztam az öngyilkosságról is, de soha nem volt még merszem megtenni! Pedig lehet hogy a vége mégis az lesz! Mit tegyek most? Mi lenne a legreálisabb?? Kérlek segítsetek nekem! Ti vagytok az egyedüliek akik tudnának! Előre is köszönöm.
2011. máj. 24. 14:04
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:

Nekem is volt ilyen gimiben. Bukásra álltam (végül nem buktam meg) és anyám teljesen kiakadt. Én is gondolkodtam az öngyilkosságon mert naponta 5-6x betámadott és elhordott mindennek. Átmentem nagy nehezen, külön doga-felelés révén hála a tanár kedvességének, de anyám még pipább lett mert azt várta hogy a full bukásból minimum 3-ra tornázom magam. Nem kerteltem elmondtam neki, hogy én így nem bírok élni, sikerült megúsznom a bukást jövőre majd jobban teljesítenék de ezt a terhet amit nap mint nap rámpakol nem bírom. Megértette, hogy mire akarok kilyukadni és bár dühös volt rám nem bántott tovább. Jövőre mondjuk valóban összeszedtem magam, hogy többé ilyen ne legyen. De egyetem alatt is annyi érzelmi nyomást rakott rám folyamatosan, hogy volt időszak, hogy naponta azon ábrándoztam, hogy akármi is van a túloldalon ennél csak jobb lehet. De valahol a szívem mélyén tudtam, hogy ez csak átmeneti és túl leszek a gödrön, és anyámon is.

Nem hiszem hogy valóban kitenne téged még ha meg is buksz. Persze hogy valamivel megpróbál zsarolni, de azért ezek nagy része üres fenyegetés (jó tudom van aki tényleg van olyan kegyetlen hogy kitegye a gyerekét, de azért ez inkább csak fenyegetés). Tudom hogy tanár függő de próbálj meg esélyt kérni, kicsikarni tőle. És anyudnak is mond meg, hogy tudod, hogy a te hibád a helyzet, de sajnos attól nem fogsz átmenni, ha érzelmileg tönkretesz téged.

2011. máj. 24. 14:13
 12/38 anonim ***** válasza:
43%

Nehogy baromságot csinálj már te lány/fiú! Nme fog elzavarni bármennyire is komolyan mondja, ő az édesanyád!Egy tanácsot adok neked:ebben az életben tanulni kell! Nem szabad trehánynak, lustának lenni, tanulni kell!!Bármennyire is rossz kell mert ezzel többet érhetsz el mintha most meghalnál!Többet ér annnál a te életed ne viccelődj már.

Nagyon sajnálatos h egyedül nevel igen, de gondolj bele hány anya neveli egyedül gyereket különböző okok miatt! És felnőnek, lesz munkájuk, családjuk! Tanulás miatt öngyilkosságot elkövetni a legnagyobb bűn! Magadon változtass hogy tanulj rendesen és nem lesz gond.

Intő példa legyen egy olyan fiú aki főiskolán öngyilkos akart lenni és nem sikerült neki, most kerekeszékben van, így szted jobb? És ha akar majd gyereket? Hogy lesz képes alapítani kerekeskocsiban? Mert nem gondolkozott a hülyéje h mi lesz később, a saját családjával is.

Azért íropk mérgesen mert egy "kis gond" miatt mindenki öngyilkos akar lenni, pedig az élet igen kemény , lesz még rosszabb is egy bukásnál, úgy hidd el nekem. Tanulj rendesen, és éld le az életet, ilyen könnyen ne add fel!

2011. máj. 24. 14:13
 13/38 anonim válasza:
60%

hehe :)

engem is ezzel fenyegetett apum..

aztán 97%-ossal átmentem a pótvizsgán

és kaptam egy ezüstnyakláncot..:)

hajrá..^^

2011. máj. 24. 14:16
 14/38 anonim ***** válasza:
60%

Nem szabad ennyire sötéten látni a helyzeted! Anyukád jobban szeret annál, mint hogy koporsóban vagy az árokszélen lásson.

Szedd össze minden bátorságod, és állj elé. Anya, meg fogok bukni ebből, meg ebből. Tudom, én vagyok a hibás, majd kijavítom.

Kicsit (vagy nagyon) kiabálni fog, vág hozzád néhány keresetlen szót, de majd lenyugszik, és megbékél.

Aztán tessék a gatyát felkötni, és tanulni a pótvizsgára.

...vagy most nekiállni, és a tanártól kérni egy utolsó lehetőséget. Sosem lehet tudni. De seggelni kell annyira,m hogy görbüljön! Nosza, most légy legény a gáton!

2011. máj. 24. 14:17
 15/38 anonim ***** válasza:
82%
igen, ilyenkor az érzelmi teher, amit egyes szülők a gyerekekre gyakorolnak még rosszabb lehet, mint megbukni.
2011. máj. 24. 14:18
 16/38 anonim ***** válasza:
48%

Öngyilkosság bukás miatt? Az egyetemen tudod hányszor fogsz elhasalni, komám?

:D

Tanulj nyáron a pótvizsgára és máskor ne év vége előtt 2 héttel kapj észbe, hogy bukásra állsz! Anyád meg mérges lesz, de ez valahol az ő hibája is. Kidobni nem fog.

17/38 anonim ***** válasza:
37%

Térjél éshaez hamarabb éstanuljál! Most meg igyad a levét hogy nemt tanultál. De öngyilkos ne legyél. Annak semmi értelme! Van aki még a reménytelen, beteg, haldokló helyzetében is reménykedik, te meg ezért eldobnád az életed? Anyukádnak támogatnia kellene, bár megértem, és is dühös lennék, de azért nem szabad kidobnia, és hidd el nem is fog! Nézd meg... nekik milyen kilátástalan helyzetük van :(

[link]

(lapozd a képeket)

18/38 anonim ***** válasza:
utolsó!a link nagyon jóó...!!
2011. máj. 24. 14:19
 19/38 anonim ***** válasza:

Én a középiskola kilencedik osztályában az utolsó 3 hónapot már nem jártam végig mert kórházba kerültem. Eléggé lemaradtam a tanulással, főleg a matekkal voltak problémák a következő évben, mert az anyag ugye arra épült amit előző évben vettünk... Így sikerült is megbuknom belőle tizedikben év végén. Anyám fél évig nem beszélt velem! Az utcán elment mellettem mintha nem is ismerne, de nem rakott ki itthonról. Fizette nekem a matek tanárt, egész nyáron tanulnom kellett és nem mehettem sehova. Szó szerint sehova... Ez már 5 éve volt, de még néha most is a fejemhez vágja a dolgot.

Tanulj, hogy sikerüljön a pótvizsga mást nem tehetsz. Nem dől össze a világ. Én azóta elvégeztem a közgazdasági szakközépiskolát, utána egy általános gazdasági és statisztikai ügyintéző képzést, és most folyamatban van egy banki szakügyintéző képzés is. Én se lettem öngyilkos azért mert egyszer megbuktam matekból. :)) Menni fog ne aggódj!

2011. máj. 24. 14:20
 20/38 anonim ***** válasza:
59%

Először is gratulálok anyádnak, hogy ennyi esze van! Pszichológiai hadviselés egy gyerek, ráadásul a saját gyereke ellen?

Felteszem csak elvárásai vannak Veled szemben, mert szerető szülő ilyet nem mond. Inkább el kellene gondolkodnia rajta, vajon miért nem tanul a gyereke...

Ne aggódj, nem fog kidobni, csak fenyegetőzik! Függetlenül attól, hogy mennyire rosszul közvetíti feléd, jót akar neked azzal, hogy ne bukj meg. Tanulj, beszélj a tanárral, hogy felelni szeretnél, javítani szeretnél. Legrosszabb esetben egész nyáron tanulj, mint a güzü, és menj át a pótvizsgán! Még előtted az élet, tele lehetőségekkel, kár lenne eldobni!

2011. máj. 24. 14:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!