Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez mennyire...

Szerintetek ez mennyire normális, és mégis, mit tehetnénk ellene?

Figyelt kérdés

A történet a következő: Legjobb barátnőm 19 éves. Egy házban lakunk a szüleivel és a nagyszüleivel, amivel alapjában nem is lenne akkora gond, mert egész jól el lehet velük lenni. Egy kis bökkenő van; a szülei (főképp az édesanyja) nagyon fel tud idegesíteni azzal, hogy olyan dolgokat korlátoz a barátnőm számára amiket én nagyon nem tartok normálisnak. A legidegesítőbb dolog az, hogy 19 évesen NEM VISELHETI azt a ruhát, amit épp szeretne. Persze ne arra gondoljatok, hogy hasközépig kivágott párducmintás miniruhát akar felvenni; de aminek már csak egy pici dekoltázsa van, vagy térd feletti, nem veheti fel. Egyszerűen nem engedik kimenni a házból, szó szerint ÁTÖLTÖZTETIK. Nem egyszer fordult elő, hogy felöltöztünk (teljesen normálisan, nyárhoz illően -short, ujjatlan felső-, végül is nem fogunk bundában rohangálni 40 fokban...) erre megérdezik, hogy "akkor most felöltözöl?" Sokszor nekem is át kellett öltöznöm... Bármit mondunk, egyszerűen nem hajlandó(ak) meghallgatni, és főképp nem megérteni minket. Én már kezdek teljesen megőrülni, tönkretesznek mindent ezzel az idegesítő kontrolljukkal. Ez csak a hab a tortán, rengeteg dologba szólnak bele, de egyszerűen nem bírom tovább elviselni. Szerintetek ez elfogadható ? Soha életemben nem láttam még ilyet, persze láttam már féltő szülőket (az enyémek is azok), de ez azért már sok. Nem tudom mit kellene mondanunk vagy tennünk, hogy egy kicsit rájöjjenek, hogy valami nem jó.

19/l mindketten

2011. máj. 23. 18:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%

szia!

elmúltatok már 18,költözzetek el ha eennyire elviselhetetlen a helyzet.konzervativak a szülei,ebben nem is fognak változni.

2011. máj. 23. 18:32
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem normális.Csak féltenek,túlságosan is.Tudom,hogy tudjátok és ők viszik túlzásba.Nem tudtok sokat tenni ellene sajnos,max beszéltek velük és elmondjátok,hogy ez egyáltalán nem kirívó és mutattok egy ....másik lányt pl.: interneten,hogy ők hogy öltözködnek.Vagy elköltöztök ketten,ami egyáltalán nem szimpi ötlet csak eszembe jutott:) meg persze nem egyszerű h. "ok,elköltözünk":D Szóval mindenképpen próbáljatok velük beszélni:) Sok szerencsét;-)
2011. máj. 23. 18:32
 3/13 anonim ***** válasza:
81%
Nézd, elhiszem, hogy bosszantó, hogy ennyi idős korában mindenbe beleszólnak a szülők, de ez nem a dolgod. Úgy értem, ha a barátnőd lép vmit az ügyben a szüleivel, pl. megpróbál beszélni erről velük, az abszolút rendben van, sőt... Viszont te ez ügyben nem sokat tehetsz, egyszerűen nem a te dolgod. Akkor sem, ha igazad van. Az ő gyerekük, úgy nevelik, ahogy jónak látják, amíg nem verik. Amúgy meg már nem sok, és kirepülhettek a családi fészekből, és mindenről a saját belátásotok szerint dönthettek. :)
2011. máj. 23. 18:33
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért csinálják mert nem vették észre hogy felnőttetek. Belebújnék a cipőmbe, venném a kulcsot és megsem hallanám hogy öltözzek át. Ezt csak igy lehet, különben 30 évesen is ezt fogjátok hallgatni. Ezt most kell kiharcolni, nem kell vitatkozni, elmenni ahová indultatok és kész. Ha utána morognak, megkérdezni nyugodt hangon, nem vettétek észre hogy felnőttem ? Nem kell öltöztetni mint egy babát, elmúltam már 5 éves.
2011. máj. 23. 18:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz ügy! Én is megéltem ezt a vonulatot! Nem a gyereknek kell idomulnia az ő neurózisaikhoz, de nagyon nehéz kiszakadni belole, ha egyszer szimbiózisban élnek.

Nem tudom, hogy lehetne megoldani. Az én anyukám abba is beleszolt, hoyg a sajat penzembol (mikor mar allasban voltam) miylen ruhat vehetek, es csak olyat vehettem, amilyet ő előnyösnek mondott. Én is féltem, hogy rosszul itélem meg, és kidobom a pénzt az ablakon, tehát addig válogattam, amig mindketten egyetértettunk. Tehat van egy iylen belénevelt bizonytalansag is a masik oldalon. Ebbol kell kinőni, hoyg az ember bizzon a sajat értékitéletében, és azt erővel is megvédje. Csak ez uyge a legnehezebb helyzet, hogy a nala nagyobbak es nala tobben levo szulok ellen megvédeni, akikkel edidg nem igy mukodtek egyutt... és ha kobfliktust "gerjkszt" a gyerek, akkor ő szivja meg, mert otthon o fogja hallgatni a szobeli bantalmazast hetekig, honapokig, hogy nem hallgatott rá a szuleire, neki nem szamitanak a szulei, és hogy éretlen, és gyerek, és majd akkor lesz felnott, ha ugyanazt gondolja, mint a szulei, stb...:(

(35/L)

2011. máj. 23. 18:41
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen ügyben mindig benne van az is, hogy az illető hagyja. Ha kimegy abban a ruhában, mi lesz? Megölik? Megverik?
2011. máj. 23. 18:46
 7/13 anonim ***** válasza:

Kedves 18:46-os:

Megszivja.

Mert otthon o fogja hallgatni a szobeli bantalmazast hetekig, honapokig, hogy nem hallgatott rá a szuleire, neki nem szamitanak a szulei, és hogy éretlen, és gyerek, és majd akkor lesz felnott, ha ugyanazt gondolja, mint a szulei, stb...:(

Vannak, aki meg is verik a gyerekuket, még felnott korukban is.

2011. máj. 23. 18:49
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az a baj, hogy a barátnőm rettenetesen konfliktuskerülő. Nem hallgat rám abban, hogy ezt neki kell megoldania, és igen is vitatkoznia kell, mert máshogy soha nem fogják elfogadni hogy már nem 7 éves...

A válasz megírásának időpontja: ma 18:33 -> Tudom jól hogy neki kell lépnie de egyszerűen azt mondja hogy lehetetlen velük beszélni, meg hogy Ő nem akar vitát. De egyszerűen nincs más módja, minthogy igenis vitatkoznia kell. Ha meg néha mégis belemegy a vitába, mindig alulmarad. De inkább azért mert hagyja magát. Tudom azt is, hogy "nem az én dolgom", de valahogy mégis. Főképp mert velem is eljátszották nem is egyszer a dolgot, hogy "ugyan dehogy mész te sehová shortban, öltözz fel"... tudom hogy féltik de mégis... azt pedig nem tudom felfogni, hogy miért nem lehet velük ezen a téren normálisan kommunikálni. Akárhányszor elkezdünk (higgadtan, nyugodtan) beszélni erről, mindíg elmondják a véleményüket (meglehetősen nem ugyanabban a hangvételben) és viszlát... :((

Már a pszichológussal is beszéltünk erről, és tiszta zsákutca; azt mondta meg kell próbálni kommunikálni velük, de mint ahogy azt fent írtam, lehetetlen :( Elköltözésről egyelőre szó sem lehet, még tanulunk mindketten, nem bírnánk fizetni. Tudom hogy együtt kell élnünk velük, el kell fogadnunk őket, de akkor nekik is ugyanúgy kéne tenni, nem ? Mi sokmindent eltűrünk, de ők semmit sem.

2011. máj. 23. 18:51
 9/13 A kérdező kommentje:
A válasz megírásának időpontja: ma 18:49 -> Meg nem vernék, teljesen normális emberek, jó szülők, csak talán TÚL konzervatívak. Ha kimegyünk úgy ahogy akarunk, egyeszerűen csak megsértődnek, hogy nem hallgatunk rájuk. Ezt pedig a barátnőm nem akarja... Nem értem én sem, de nem tudom rávenni Őt arra, hogy lépjen, mert ez így nem jó - pedig ezerszer mondtam neki hogy ez már túl sok.
2011. máj. 23. 18:54
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A szulok is ennek megfeleloen hosszu puloverben es hosszu nadragban vannak 40 fokban is? Mert ha nem, akkor meg kell nekik mondani, hogy ne varjanak el olyat, amit ok nem teljesitenek.
2011. máj. 23. 19:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!