Nem gáz az ha valaki a válás után 30 évvel is (1éves házasság) a férje nevét viseli? Főleg hogy az azonnal újranősült? (azért volt a válás)
Véleményem szerint, ha valaki "-né", pedig már rég elvált, az gáz.
Ha viszont csak szimplán felvette a férfi családnevét, szerintem semmi probléma nincs vele. Nézzétek meg Demi Moore-t! Ő a mai napi napig az első férje nevét viseli, pedig azóta még két férjet "elfogyasztott".
Vannak, akik azért veszik fel a férjük nevét, mert a saját családnevükkel nem tudnak kibékülni. Ezért nem veszik vissza az eredtit akkor sem, ha elválnak. Például én. Sosem szerettem az eredeti családnevem, szerettem volna megváltoztatni a férjem családneve pedig tetszett. AZ első pillanattól fogva úgy éreztem, mintha mindig is úgy hívtak volna. Attól még, hogy elváltunk, nem vettem vissza az eredetit, mert a mai napig nem tetszik. Viszont csak azért, hogy ne úgy hívjanak, mint a volt férjemet, nem fogom megint megváltoztatni valami 3. verzióra, amikor megszoktam, hogy így hívnak és minden barátom, ismerősöm, kollágám így ismert meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!