Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem gáz az ha valaki a válás...

Nem gáz az ha valaki a válás után 30 évvel is (1éves házasság) a férje nevét viseli? Főleg hogy az azonnal újranősült? (azért volt a válás)

Figyelt kérdés
2011. máj. 23. 09:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Gáznak nem gáz, de én elvből tutira nem viselném tovább.
2011. máj. 23. 09:53
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Gáznak nem gáz, de én soha nem tenném! Ha elváltam, már akkor már nem vagyok jogosult a férjem nevére. Meg egyébként sem viselném. Van nekem szép, saját nevem! Meg nekem kellemetlen lenne, hogy van mondjuk 3 xy-né rajtam kívül! Nem olyan sok az a papírmunka,hogy ne lehessen 30 év alatt elintézni! Nekem erről mindig az az ismerősöm jut eszembe, aki nem akarta elfogadni,hogy elhagyta a férje és továbbra is viselte a nevét. Egyszer amikor rákérdeztem,hogy miért, azt mondta,hogy azért,mert az az ő neve. Szerintem nem. Az ő neve a leánykori neve!
2011. máj. 23. 09:55
 13/17 anonim ***** válasza:
Ja és gyűrűt sem hordja, ha elváltak. A válás pont arról szól, hogy megszűnik a házasság és minden, ami azzal jár!
2011. máj. 23. 09:56
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem kéne, félreértésekre adhat okot. Nem igazán értem, hogy ha már valaki elvált, miért nem viseli szívesebben a saját nevét???
2011. máj. 23. 10:06
 15/17 A kérdező kommentje:
szerintem is inkább az vana háttérben hogy szereti a tudatot hogy valaki elvette feleségül meg így ha új emberrel találkozik be tud úgy mutatkozni és legalább azt hiszik róla hogy nem magányos!
2011. máj. 23. 10:10
 16/17 anonim ***** válasza:
Anyámék már vagy 15 éve elváltak, de mégis maradt X-né. Egyrészt, állítása szerint semmi kedve nem volt az okmányokkal kapcsolatos herce-hurcával foglalkozni, másrészt mindenki ezzel a névvel ismeri, a harmadik ok, pedig az, hogy tapasztalta, hogy egy asszonynevűt valahogy komolyabban vesznek a mindennapi élet, főleg a hivatali ügyintézések során.
2011. máj. 23. 10:55
 17/17 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint, ha valaki "-né", pedig már rég elvált, az gáz.

Ha viszont csak szimplán felvette a férfi családnevét, szerintem semmi probléma nincs vele. Nézzétek meg Demi Moore-t! Ő a mai napi napig az első férje nevét viseli, pedig azóta még két férjet "elfogyasztott".

Vannak, akik azért veszik fel a férjük nevét, mert a saját családnevükkel nem tudnak kibékülni. Ezért nem veszik vissza az eredtit akkor sem, ha elválnak. Például én. Sosem szerettem az eredeti családnevem, szerettem volna megváltoztatni a férjem családneve pedig tetszett. AZ első pillanattól fogva úgy éreztem, mintha mindig is úgy hívtak volna. Attól még, hogy elváltunk, nem vettem vissza az eredetit, mert a mai napig nem tetszik. Viszont csak azért, hogy ne úgy hívjanak, mint a volt férjemet, nem fogom megint megváltoztatni valami 3. verzióra, amikor megszoktam, hogy így hívnak és minden barátom, ismerősöm, kollágám így ismert meg.

2011. máj. 23. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!