Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A sógorom állandóan a "család"...

A sógorom állandóan a "család" kártyát kihasználva szeretne ár alatti munkát kicsikarni tőlem. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tulajdonképpen nem teljesen sógor, az unokatesóm férje, de az unokatestvéremmel inkább testvéri a viszony (mindketten egykék vagyunk), az egyszerűség kedvéért a férje a sógorom lett.

De a lényeg: nyelvi szolgáltatásokkal foglalkozom. A sógorom időről időre megkeres fordításokkal és pofátlanul alacsony áron, nagy mennyiséget szeretne, sőt, többnyire ingyen. Pár mondatot természetesen lefordítok ingyen is, de egy komplett kézikönyvet már nem.

Mindig azzal próbálkozik, hogy "ő családon belül szereti elintézni a dolgokat", vagy a hiúságomra apellálna, mondván "tudom, hogy te vagy a legjobb".

Többnyire mondok egy piaci árat, akkor alkudozni próbál, majd morog rám.

Tartok tőle, hogy az unokatestvéremet is be fogja egy idő után vonni, mint ütőkártyát. Nem szeretném, ha olyan helyzetbe kerülne, hogy választania kelljen köztem vagy a gyereke apja között, mint "bíró".

Többször próbálkoztam már, hogy egyéb (esetleg nem létező) elfoglaltságra hivatkozva elhajtom, de annyira erőszakosan próbálkozik, hogy ha sima ügyfél lenne, már olyat mondtam volna neki, hogy ihaj.

Sajnos dolgoztunk is egy helyen és ott is láttam, hogy mennyire link, megbízhatatlan, így neki szóbeli ígéretre még kevésbé hiszek el bármit is. Papírt vagy szerződést akkor se akar írni, ha elvileg a főnöke bízna meg, mert "nem akarja ezzel zavarni". Rajta érhető módon nem hajthatnám be a pénzt, mert nem állnak jól és az unokatestvérem zsebéből húznék ki pénzt.

De, megbízási szerződést soha nem hajlandó aláírni, hanem jön a "hát kiben bízzunk, ha nem a családban?". Kösz, megismertem, nem bízom benne.

2011. máj. 20. 22:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg nem koteles megcsinalni, nem kell azt mondania, hogy majd a fizetos munkak utan. Remelem, hogy elszegyelte magat, mikor ezt a peldat mondtad neki kerdezo. :) Van, akinel csak ilyen mukodik. Sok a pofatlan ember. Engem idegenek is megkeresnek, hogy forditsak nekik meg itt maradnanak ideiglenesen, mert kulfoldon elek. Persze mindezt teljesen ingyen olyanoknak, akiket az eletben nem lattam meg. Kicsit elferdult a mai vilagban az emberek gondolkodasmodja.
2011. máj. 21. 01:27
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel link, valószínűleg jól tájékozódik az emberi gyengeségek terén, azaz könnyen felismeri mások Achilles-sarkát. A tied ebben az esetben az unokatesódhoz való ragaszkodás, ki is használja gátlástalanul.
2011. máj. 21. 16:23
 13/13 anonim ***** válasza:
Mi a foglalkozása? Talán megegyezhetnétek egy cserében: ingyenmunkáért ingyenmunkát.
2011. máj. 21. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!