Az unokámra akarom hagyni minden vagyonom, mennyi a köteles rész amit a lányomnak kell fizetnem?
Megtaláltam a linket, hogy mit mondtak a másik hasonló helyzetben lévőnek.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Nem vagy köteles végrendeletet csinálni. Így nincs is mit megtámadni. Tegyél pénzzé mindent, és add oda már most annak, akinek akarod.
Törvényes örököst csak indokkal lehet kizárni az örökségéből. Ehhez ügyvéd kell, aki végrehajtja a végrendeletet. A 3 milliót se tartogasd otthon. Rakd ba annak a nevére bankba, akinek adni akarod. Valakid csak van, akiben megbízol . A házra köthetsz eltartási, gondozási szerződést az unokáddal. Szerintem mindenképpen beszélj ügyvéddel. Igaz, levesz valamit az összegből, de így odajut a pénzed, ahova szánod.
A köteles rész akkor is jár ha még most mindent másra iratsz, a megörökölt ingó ingatlan vagyonak X%
(18 millió forintig 11%) és ezt nem neked hanem az örökösnek kell kifizetni a többi örökös felé.
A hagyatékin felmérik az örökséget, a dugi pénzeknek is hivatalból utána néznek (ekkora összegnek nyoma van), majd a bíroság meghatároza az összeget ha az örökös nem tud fizetni elárverezik az ingoságokat, kifizetik a kr-t az örökös mehet a maradékkal. Érdemes átgondolni mert a magyar jog a vérszerinti örökösöket védi.
Ennek a 3 milliónak nem lehet sehol nyoma,mert ezt úgymond a gyomromon spóroltam össze,a fizetésemből és a rokkant nyugdíjamból az évek alatt.
Az unokám nagykorú. Akkor érdemes lenne a köteles rész összegét oda adni az unokámnak hisz azt majd neki kell ugyis kifizetnie?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!