Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tehetek hogy el tudjam...

Mit tehetek hogy el tudjam fogadni hogy anyám csalja apámat?

Figyelt kérdés
Tudom hogy ez csak rájuk tartozik,de bennem egy világ dőlt össze,nem tudom elhinni hogy ez a mi családunkban is előfordulhat.Valahogy lelkileg bánt.Apum elfogadta,mert továbbra is együtt lakunk,bár veszekedések voltak, beleegyeztünk azzal a feltétellel hogy nem akarunk tudni róla, de nem veszi figyelembe, telefonálgat a faszijával,úgy hogy simán halljuk és ugy fáj hogy velünk mindig életunt meg veszekedik, de ha vele beszél nevetgél és jó kedvű.Engem hibáztat hogy kiderült,pedig én csak sejtettem hogy mit művel.Bármit mondok vagy csinálok belémveszik és ordibál velem hogy hagyjam békén és száljak le róla, mert azt csinál amit akar.Próbálok megértő lenni és beletörödni de nem megy.Nem tudok ránézni és már beszélni sem nagyon beszélek vele, ami azért is rossz,mert most költöztünk össze a párommal és babát is várok, de sajnos elköltözni nem tudunk és apu miatt nem is akarunk, de így naponta nagyon felidegesítem magam és félek hogy elveszítem a babát.Sajnos nem tudok nyugodt maradni.Tehetek valamit?Vagy az idő megoldja?
2009. márc. 13. 22:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
77%

Nem kell elfogadni.Ha anyukád nem fejezi be ezt a kapcsolatot,akkor az a legjobb,ha apukád vállik tőle.

Esetleg apúkáddal közösen venni egy házat,vagy albérletbe menni?

2009. márc. 13. 22:39
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én ugyanebben a cipőben topogtam, csak kamaszkoromban. Elfogadni akkor nem tudtam, de miért is kellene? Dönthetsz úgy, hogy többet nem nézel rá anyukádra, nem beszélsz vele, ignorálod, de az azzal jár, hogy elveszíted őt. Aztán dönthetsz úgy, hogy hagyod dolgozni az időt, megpróbálod esendő emberi lényként tekinteni, aki időnként követ el hibákat, kicsiket-nagyokat, aki bánt másokat, aki rosszul dönt. Nem kell vele egyetérteni, de meg lehet próbálni együtt élni azzal a gondolattal, hogy anyukád most elég rossz úton jár, és kivárni míg ő, na és apukád eldöntik hogy hogyan tovább. Tudom, marha nehéz.

Ja és aki azt mondja, hogy ez csak a kettejük ügye, szerintem az téved, mert még felnőtten is megviseli az embert a szülei körüli hercehurca, és igenis hatással lehet a mindennapokra.

Vigyázz magadra és a kisbabádra!

2009. márc. 13. 23:05
 3/12 anonim ***** válasza:
78%

Szia.

Nálunk is ez "volt" a helyzet muterom levelezésébe 1 elkapott pillanatkor beleolvastam amit a hapsival folytatott.

Másnap mit sem sejtően elkaptam a hapsit és rendesen elintéztem el is ment a kedve a családos nőktől.

2009. márc. 13. 23:55
 4/12 anonim ***** válasza:
17%
Anyádnak igaza van.Neki nem lehet önálló élete, vágyai?Ő már nem lehet boldog?Ő sem szeretne kényszeríteni téged semmire.Apád és anyád dolgába szerintem ne avatkozz bele.Biztos nem véletlenül történik, ami történik.Kettőjük viszonyába még te se láthatsz teljesen bele.Nyilván nem tudsz mindent.És Ő az ANYÁD, még ha ezerszer megcsalja is apádat, téged megszült, felnevelt, támogatott, vigyázott rád.HÁLÁVAL tartozol neki.Tehát hagyd békén.És majd ha megszülsz, rájössz, milyen anyának lenni, és megbánod a viselkedésedet.
2009. márc. 14. 06:58
 5/12 A kérdező kommentje:
Sajnos az elköltözés anyagi okok miatt nem megoldható.Próbálok beletörődni, elfogadni,de nagyon nehezen megy.Utolsónak:ne haragudj de szerintem te nem nagyon éltél át ilyet,nem tudod milyen érzés ezt megélni.Nem tudok most ebben az esetben hálás lenni neki.Viszont tudom hogy mi vezetett ide és belelátok a dolgokba,mivel nem vagyok már gyerek,és tudod az a leg-gyomorfogatóbb hogy Ő beleszól minden dolgomba és mindent irányítani akar.Jah és ha sétálnak fogja apám kezét.nem undorító???
2009. márc. 14. 08:21
 6/12 anonim ***** válasza:
72%
De. Az !
2009. márc. 14. 08:37
 7/12 anonim ***** válasza:
16%
6.58-as vagyok.De átéltem hasonlót.Csak nekem apám csinálta.Változatlanul az a véleményem, hogy ez apádra tartozik.Próbálj felnőtt emberként viselkedni.Anyád neked nem tartozik semmivel, te neki viszont igen.Próbáld elválasztani a két dolgot.Értem a fájdalmat, amit apád bánata miatt érzel, de ez nem a te bánatod, anyád nem téged csal meg.Te csak projektálod az érzelmeket, és apád helyett haragszol rá.
2009. márc. 14. 09:22
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell elfogadnod!!! Tenni nem tudsz ellene, úgy értem, hiába beszélsz édesanyáddal, attól még nem lesz vége, meg ha a pasassal beszélnél, annak se lenne sok értelme. Ettől még elfogadni nem kell, m. ilyet egészen egyszerűen nem szabad csinálni.

Ami tehetsz, az annyi, h. támogatod érzelmileg édesapádat, és anyukádat megpróbálod továbbra is tisztelni és szeretni. Még vége lehet ennek a helyzetnek, és ennél sokkal durvább helyzetben is tisztelni kell a szüleinket. Ahogy a soraidból kivettem, már felnőtt vagy, gondolom túl a lázadó kamaszkoron.

Párod nem dolgozik? Apukád miatt nem érdemes otthon maradni, nehogy a vége tényleg az legyen, h. vmi baja lesz a babának! És ha megszületik, még sokáig így marad, ezt foja látni, h. ez a normális? H. nagymama csalja nagypapát?

Imádom, amikor azzal jönnek, h. "már nem is lehet boldog?" Dehogynem, mindenki lehet boldog, de nem a másik boldogtalansága árán. Úgy nem csak, hogy nem szabad, hanem nem is kivitelezhető. Képtelenség.

2009. márc. 14. 09:46
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem akarok beszélni sem anyámmal,sem a másik féllel.Nem sok értelme lenne csak megint pár nap ordítozás.Én annyit kértem tőle,ha én elfogadom a helyzetet ő se csináljon felesleges feszültséget.A babára szeretnék csak figyelni.Mire belenyugszom és kezdek megfeledkezni róla,csinál valamit amivel emlékeztet rá hogy "ez" a helyzet és ahogy viselkedik velünk és "Vele" gyomorforgató.Szinte úgy érzem élvezi a kínlódásomat.

Köszönöm mindenkinek a véleményét,talán az idő megoldja,másba már nem bízom.

2009. márc. 14. 10:06
 10/12 anonim ***** válasza:
78%

06:58

Hálásnak lenni??? Miért?? Mert semmibe se nézi a házasságát a férjét és a gyerekét?? Hmm? Ezért? Ne viccelj már.

Az én szüleim is elváltak, mert apám csalta anyámat. Azután nem akartam beszélni apámmal és nem tekintettem apámnak. Hogy mondta a sok nagyokos: "De hiszen az apád... blablabla" Én meg mondtam, hogy ilyen ember nekem nem kell!

Kérdező:

Javaslom, hogy beszélj apuddal, pendítsd meg a válás kérdést és menjél vele a külön lakásba. Anyád meg hadd vidámkodja ki magát. Majd egy fél év múlva rájön, hogy baromságot csinált. De akkor már késő lesz.

25/f

2009. márc. 14. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!