Titeket is zavarna ez? És miért csak az zavarja ha mi mondjuk barátnői?
Sziasztok! Fenn áll egy olyan helyzet hogy a barátnőmet (14 éves) a vezeték nevén szólítjuk. Szóval ha van az a név hogy Tarajos Lajos.. Akkor nem Lalinak, vagy Lajosnak szólítják, hanem Tarajosnak.. És ez Őt zavarja de már az egész osztály 5. óta így hívja. Most vagyunk 7. De a helyzet hogy az hogy a 19 oszt. társ így hívja az nem igazán zavarja, de ha mi barátnői is ehhez vagyunk hozzá szokva és ezt mondjuk akkor az rosszul esik. Most is mondta hogy nevet változtat mert mi mindig a vezetéknevén szólítjuk.. de az egész osztály.. 13L vagyok.. Én megértem hogy zavarja, engem is zavarna. De az nem zavarja ha az Osztály társai is így hívják?
Köszönöm a válaszok
Üdv.
Hát pont a közeli emberek érdemlik meg. Az, hogy egy semleges távoli személy hogy hív, lesz@rom. A barátaimtól viszont nem ezt várom.
Na meg ha már szóvátette, hogy zavarja, akkor nem sopánkodni kéne rajta, hogy hogy merészeli, hanem felfogni és nem így hívni tovább. Ennyi.
Dehát még neked áll feljebb...
Nem tudom, mi a vezetékneve, de nem lehetne pl. azt lerövidíteni, becézni valahogy (mármint a vezetéknevet)? A becézés mutatná a különbséget, és nektek, barátnőknek sem kéne hozzászoktatnotok magatokhoz a szokatlan (?) keresztnévhez.
De ha ez nem megy, sztem próbáljátok meg megszokni a keresztnéven szólítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!