Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egyedülálló, dolgozó fiatalok!...

Egyedülálló, dolgozó fiatalok! Voltatok munkamániások vagy -függők? Hogyan léptetek ki belőle?

Figyelt kérdés

Sajnos azt tapasztalom magamon, hogy a munkán kívül semmi nincs az életemben. Barátaim nincsenek nagyon ebben a városban vagy ők is elfoglaltak, a családommal nem jövök ki jól, párom nincs, így folyton egyedül vagyok. Örülök, ha dolgozom, mert legalább nem unatkozom, nem érzem olyan magányosnak magam, de a hétvégék és az esték így elég rosszul telnek. Szinte várom a munkanapokat, amikor legalább munka kapcsán beszélek emberekkel.

Ha volt ilyen tapasztalatotok, akkor hogyan oldottátok meg ezt a helyzetet?

2011. máj. 19. 10:48
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hasznos válaszokat! Néhány adalék ("kifogás"), amik bonyolítják a dolgot.

1) A munkaidőm kötetlen, nem mondhatom, hogy vége a munkaidőnek, irány haza, mert ha valami nincs kész, akkor nincs kész. Végül is akkor dolgozom, amikor akarok, csak legyen kész minden időben. Ez néha jó, néha nem.

2) Amennyit keresek, abból kb. havonta 1-2 sörözésre telik, így nem tudok elmenni kikapcsolódni fizetős helyekre rendszeresen.

2011. máj. 19. 12:00
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én még nem dolgozom, tanulmányaim végén járok (26/N). Nehéz, tanulós helyre járok, sokszor volt, hogy tanulásba fojtottam a bánatom (hogy nem volt senkim). Szóval én inkább tanulásfüggő voltam.

Ez önmagában nem volt gond, mert nagyon jól haladtam a dolgaimmal az egyetemen, de aztán kezdtem idegbeteg lenni, hogy nem igaz, hogy nem csinálok semmit az egyetemen kívül, nem járok sehová. Úgyhogy próbáltam tenni ez ellen. Elmentem egyedül (!) nyaralni, moziba, színházba.

Barátnőim vannak ugyan, nem sok, de mindnek van komoly kapcsolata, dolgoznak, keveset érnek rá.

Én szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy az anyagi kereteimbe belefért, hogy programokat csináljak, igaz, egyedül mentem el ezekre. De úgy is jó volt. Szerintem, kérdező, járj utána ilyen ingyenes programoknak, mert szerencsére sok ilyen is van. És ez még talán ismerkedés szempontjából sem utolsó!

2011. máj. 21. 16:51
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
Voltam így.Dolgoztam és fősulira jártam! A sulit befejeztem, majd szétmentünk az akkori párommal.Én meg belevetettem magam a munkába, amit egyébként nagyon szerettem,így ez nekem fel sem tűnt. Csak aludni jártam haza,a bartátaimat mindig lemondtam, hogy én dolgozom, hétvégén és este is. A családom szóvá tette,de ez nem érdekelt. Kb egy év telt így el, mikor két barátnőm eljött,hogy most pedig összepakolunk és megyünk egy hétre nyaralni.Azóta is hálás vagyok nekik érte,hogy helyre tettek akkor!
2011. júl. 24. 20:06
 14/16 anonim ***** válasza:
én is ugyanazt érzem mint amit írt a #2. csak az én esetem még rosszabb, mert bár barátom nem sok van, de párom igen, és ez sem motivál arra hogy kedvem legyen hazamenni.
2012. szept. 1. 19:15
 15/16 anonim ***** válasza:

az előző vagyok, azt még hozzátenném, hogy a párom miatt nem tudok ismerkedni vagy egyedül szórakozni járni. Viszont sajnos vele sem, vagy mert ő is melózik, vagy mert nincs valami sok pénzünk (igazából ha van akkor meg inkább magamra költöm, nem szórakozásra).

24N

2012. szept. 1. 19:27
 16/16 anonim válasza:
te egy másabb eset vagy, mint az átlag munkamániások, én pl. imádok dolgozni, tanulni, nem is tudnám elviselni anélkül az életem, lennének barátaim, de én nem akarom, jól tűröm a magányt. Te inkább ez az erőltetett vagy, aki csak az unalom ellen teszi...
2012. okt. 4. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!