Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tanácsokat kérek szépen. Mit...

Tanácsokat kérek szépen. Mit és hogyan változtassak?

Figyelt kérdés

Azért írok, mert már a munkahelyem van veszélyben.

A munkatársaimat zavarja, hogy mindig rosszkedvű és ideges vagyok (de nem kiabálok, és bunkó sem vagyok). No de kérdem én.. Miért legyen jókedvű? Családomról ne beszéljünk, nekem nincs olyan. Utálom a szakmámat, sajnos csak itt tudtam elhelyezkedni. Próbáltam kiutat keresni, de a suli soha az életben nem fog felvenni egészségügyi okok miatt. Van egy párom, de megint 12-15 órákat dolgozik. Nem is látom. Szabadnap sincsen nagyon együtt, ha egyáltalán van neki olyan. Hazajövök, üres a lakás, egyedül vagyok. Barátaim száma 2, haveroké 0.

És ma azt mondta a munkatársam (múltkor a főnököm), hogy szedjem össze magamat. De miért is legyek pozitív? Magam miatt? és kivel osszam meg? Párom hulla fáradt, mikor hazajön. Ma mondta, hogy keressek egy másik munkahelyet, de ott se lenne változás. Ott ráadásul keveset keresnék (pl.: eladóként) Mondta, nem baj, itt van nekem Ő. De nem vagyok hajlandó az Ő pénzéből élni.

MIndenki azt mondja, hogy legyek pozitív. De amikor visszakérdezek, hogy mégis minek örüljek? Arra nem tudnak semmit mondani.

Remélem tud nekem valaki segíteni.

2011. máj. 18. 15:59
 1/9 anonim ***** válasza:

A problémáid NEM tartoznak a munkatársaidra. Engem is zavarna, ha valaki folyamatosan ideges lenne mellettem (azt nem értem, a rosszkedv kinek fáj), mert az idegesség ragadós. Próbáld úgy felfogni a dolgot, hogy AZÉRT kapod a fizetésedet, hogy jó képet vágj a dologhoz.

Amúgy fel tudnék sorolni egy csomó dolgot, hogy minek örülj, de tök fölösleges, mert amíg el nem veszted ezeket a dolgokat, és még ennyid sem marad, úgysem tudod értékelni őket (munkahely, pasi). Mellesleg szólva 2 barát bőven elég. Nekem sincs több, mégsem kesergek.

2011. máj. 18. 16:10
 2/9 A kérdező kommentje:

Magamban igen ez van, hogy ennél rosszabb már nem igazán lehet. Max barátom elküld, a munkahelyet bukom.

Idegeskedés azért van, mert rossz a helyzet, és mindig sietni kell. Ezt sem igazán értem, hogy miért zavarja őket.. Van úgy, hogy egy nap 2 mondatot váltunk. Ők sem valami szociálisak.

Köszönöm a válaszod.

2011. máj. 18. 16:13
 3/9 anonim ***** válasza:

megértelek nekem sincs mindig jo napom de csak néha fordul elő hogy rosz a kedvem

probáld meg élvezni az életet akkor is amikor ugyérzed hogy nincs benne semmi jo.én ha nincs minek örülni mindig találok valamit pl milyen jo az idő,élvezem hogy látok mert vanakinek nem adatik meg és ha nekem igen akkor már megbecsülöm.élvezem hogy tudok járni mert van aki nem tud

igy mmost hülyeségnek hangzik de ami van azt kell megbecsülni és kihasználni

2011. máj. 18. 16:13
 4/9 anonim ***** válasza:

Egy csomó örülnivaló van, keresd meg őket! Például amiket én ma találtam: szépen süt be a nap az ablakon, a cicám itt tekergőzik a lábam körül, sikerült kevés sorbanállással elintéznem a dolgaimat, és mára már végeztem is mindennel.

Persze mondhatnám azt is, hogy két napja cataflamon élek, úgy fáj a fogam, még az is fáj, ha iszom, enni nem nagyon tudok, tehát éhes vagyok nagyon, ráadásul két hete rúgtak ki a munkahelyemről, és esélyt sem látok új munkára.

De nem mondom.

A világ szép, csak meg kell találni benne a szépséget. Szomorú, ha te erre még nem vagy képes, de ez a képesség fejleszthető. Olvass sokat, sokfélét, látni fogod, mennyi érdekes és tök jó dolog van.

És igyekezz minden napra valami pozitívat találni. Akár írhatod is őket.

Sajnos a főnököd maximálisan megértem. Egy búvalb@szott kolléga összegszerűen kimutatható bevételkiesést tud jelenteni a cégnek. Engem legfőképp ezért raktak ki. Most már látom, hogy azt nem jól csináltam és váltottam, és nem is volt nehéz.

Te ne várd meg, amíg kiraknak!

2011. máj. 18. 16:35
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

Megpróbáltál valaha a kis dolgoknak is örülni? Tőlem már sokszor megkérdezték, miért vagyok állandóan jókedvű... tudod, hogy mi a titok? :)

Egyszer, ha van öt perced, ülj ki egy csöndes helyre és nézz körül: hallgasd meg, ahogy susognak a falevelek és halkan zúg a szél; nézd meg, ilyen ragyogó kék az ég éés mennyire könnyű csak így ülni, miközben arra gondolsz, hogy vannak szép dolgok a Földön.

Ha van másik öt perced, gondold végig, hogy mit szeretsz csinálni, mi az ,ami boldoggá tesz. Én írni szoktam, ha szomorú vagyok, mert az örömmel tölt el - neked mi a hobbid? Mi az, ami érdekel, amit szeretnél csinálni néha?

2011. máj. 18. 16:35
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerezz egy macskát első körben. Halál komolyan, nem viccelek! Én ha csak ránézek az enyémre, hogy milyen gyönyörű, és már jobb kedvem van. A betegségemet ő segített átvészelni, bújik, dorombol szeret, vele kerek a világ :)

Én se csinálom jelenleg azt, amit akarok, de mindent megteszek érte. Egy életünk van,Te is találd meg a módját, hogy előbb-utóbb olyan munkát végezhess, amiben jól érzed magad.

A munkahelyi mogorvaság is ismerős, rám is igaz volt. Arra gondolj, hogy őket az nem hatja meg és nem érdekli, hogy Neked nem ez kell, nem ez volt a vágyad, Te ennél több vagy, illetve pontosabban más. Ők ezt nem fogják értékelni, csak ellenszenvesebb leszel a szemükben. Próbálj kedves, vagy minimum tárgyilagos lenni.

Ne válaszolj ilyeneket, hogy "minek örüljek?" - senki se szereti, ha a maradék életkedvét is elveszik, főleg, hogy gondolom,megvigasztalni se hagyod magad. Az meg tök frusztráló a másiknak, pláne ha tényleg segíteni szeretne.

Ami a párkapcsolatot illeti,én ilyen helyzetben felvetném, hogy még ha kevesebb pénzért is, de vállaljon kevesebbet. Egy életünk van.

2011. máj. 18. 16:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Ennél nem lehet rosszabb??? Viccelsz?

Mi lenne ha

-leégne a lakásod/házad mindennel együtt?

-kirúgnának és nem nem lenne mit enned?

- valami csúnya betegséget diagnosztizálnának nálad?

-baleset érne és nyomorék lennél?

Annyira nem értem, hogy az emberek miért nem tudják értékelni azt, amijük és akijük van. Állandóan megy a nyavajgás, ez se jó meg az se jó, de szerintem az ilyenek meg is érdemlik a sorsukat.

Gondolkozz el azon, hogy hány ember él földönfutóként a világon és vedd észre, hogy te azon szerencsések közé tartozol, akinek van lakása, munkája, bankszámlája, párja, egészsége és civilált körülmények között élhetsz.

Ne haragudj, de nem nagyon tudlak sajnálni.

Ha depressziós vagy, menjél orvoshoz, megteheted.

A családoddal meg békülj ki, ez alap. A problémákat meg kell oldani, nem nyavajogni rajtuk. Sok sikert.

2011. máj. 18. 16:49
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha most leírjuk, hogy minek örülhetnél, akkor sem fogsz neki örülni. Pedig lenne minek, csak meg kell fordítanod amit negatívan látsz. De ha nem akarsz neki örülni, nem is fogsz.
2011. máj. 18. 16:57
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszát. Igyekszem elfogadni a helyzetet, nem panaszkodni állandóan. Lehet, így kellene kezdjem. A többi vagy jön magától, vagy nem. Hiába mondhatom, hogy szép az idő, vagy hogy egészséges vagyok (habár kissé hiányos), igazából hidegen hagy, de hátha beválik az önmanipuláció.
2011. máj. 19. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!