Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Férjem az előző házasságából...

Férjem az előző házasságából született gyerekeit jobban szereti, mint a közöset, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Két lánya van, 15 és 18 évesek, értük rajong, a közös gyermekünket pedig nem szereti annyira, ezt veszem észre. Ez nekem nagyon fáj és nem tudom túltenni magamat rajta. A közös gyermek 5 éves, sokkal kevesebbet kap, mint a nagylányai. A 18 éves lakást kapott a férjem szüleitől, autót a férjemtől ballagásra (használtat, de akkor is), a kisgyereknek meg semmi drágábbat nem képes venni. Már egy ezer forintos játékra sajnálja a pénzt. Ugyanígy a szülei is ilyenek. Egyszerűen már megőrülök, nem tudom, mit tehetnék. Elmondtam már neki a problémámat, de nem vesz komolyan, azt gondolja, ez a természetes. Segítsetek, mit tegyek?
2011. máj. 18. 12:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
66%
Nem lehet, hogy csak annyi az oka az egésznek, hogy 15-18 éves lányokkal már azért lehet mit kezdeni? Ők már majdnem felnőttek lehet velük értelmesen beszélni. Ők az első unokák, a válást szenvedők, lehet, ez is ok. Lehet, hogy csak te spirázod túl a dolgokat. Persze az is benne van a pakliban, hogy tökéletesen igazad van. Csak ilyen esetekben könnyen beleesik az anyuka abba a hibába, hogy a közös gyerek legyen az első és egyetlen az előző házasságból születettek már nem érdekesek.
2011. máj. 18. 13:35
 12/13 anonim ***** válasza:

SZerintem mivel nem velük él, gondolja valamivel ezt a lépését kompenzálnia kell. Sarokban tartja magát, ha nem a lányai teszik ezt vele.

Másik az, hogy lehet velük is ezt csinálta, mert valljuk be, gyerekjátékot venni a legnagyobb pénzkidobás sok sok sok esetben. De legalább ha ott van és törődik a kicsivel, az ami a fontosabb egyelőre a kicsinek !

2011. máj. 18. 13:40
 13/13 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy anyósék jobban kedvelték az előző menyüket, ezért az ő gyerekeit dícsérik. De szerintem csak símán arról van szó, hogy őket már 15-18 éve ismerik, és ezért szerethetik jobban a nagyik, meg aztán ők az első unokák a fiuk részéről. És ők már le tettek valamit az asztalra (jó bizi, jó sporteredmény, tehetség a zenéhez, vagy ilyesmi)

A férjeddel is ugyan ez a helyzet. Neki ők az első gyerekei, és élvezi, hogy most már tud velük mit kezdeni, és így "könnyebb" szeretni őket, ha ő csak a hétvégi apuka, nincs benne a mindennapjaikban. Pótolni próbálja azt az időt, amit nem tud velük tölteni, és próbálja őket elindítani az életben (autó, lakás), hisz nekik most szükségük van erre lassan. A közös gyermektől talán azért "sajnálja" a játékokat, mert tapasztalt, és tudja már az idősebbekből, hogy egy-egy játékkal csak rövid ideig voltak el, és most felesleges pénzkidobásnak gondolja, de lehet, hogy azért is mert már a közös gyermeknek van elég játéka.

Nem hinném, hogy annyival sokkal jobban szeretné az első gyerekeit, csak talán nem akarja őket elveszíteni.

Tudom, hogy ezt így kívülállóként könnyű mondani, és szerintem mindenkinek ilyen rosszul esne ebben a helyzetben az ilyesmi, én megértem.

2011. máj. 18. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!