Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felmondanátok a munkahelyen...

Felmondanátok a munkahelyen emiatt? Vagy mi a teendő?

Figyelt kérdés

A szüleimnek és a család legjobb barátjának van egy közös vállalkozásuk, hárman a tulajdonosok és az ügyvezető igazgatók. A barátot már születésem óta ismerem, és nagyon közeli jó kapcsolatot ápolunk.

Plázában van a cégnek egy üzlete, és kb. 9 hónapja felmondott egy alkalmazott, mert nem bírta azt, hogy minden héten máshogy dolgozik, hétvégén is kell dolgozni, illetve hogy 11 óra a napi munkaidő. Ekkor a család barátja felajánlotta, hogy jöjjek ide dolgozni, mert akkor végeztem a suliban és épp munkát kerestem. Örültem neki, de a szüleim azt mondták, hogy jól gondoljam meg, mert az alkalmazottak akikkel napi szinten együtt kell majd dolgoznom valószínűleg nem egyenrangú félnek fognak tekinteni, csak a "főnök lányának". Mondtam, hogy 100%-osan fogok teljesíteni, kedves és toleráns leszek, és remélem nem lesz baj. Hát nem így lett. Hiába csinálom jól, hiába vannak jó ötleteim, amivel fejlesztjük a céget, hiába vagyok szimpatikus a vevőknek, ez nem elég, és napról napra egyre jobban fúrnak a kollégák. Minden mondatomat félreértik, csak az ellenséget látják bennem, és mindent túlkombinálnak. Ez egyre élesebben kijön, és már ott tartok, hogy utálom az összes embert, akivel napi szinten együtt dolgozom. Nem értem miért jó nekik ez, de már lassan az idegösszeroppanás kerülget. A szüleim nem szeretnék, hogy elmenjek a cégtől, mert jól dolgozom, jók az eladási arányaim, és így közelebb is kerültünk egymáshoz, és én nem is szeretném cserbenhagyni őket, de nem bírom elviselni a folytonos piszkálódást sem. Egy valaki van, aki szítja a feszültséget, csak az a baj, hogy a másik 3 issza a szavait, mintha szentírás lenne, és ők is gyűlölködnek úgy, hogy nem is tudják mi a helyzet, és meg sem hallgatják az én verziómat. Már megkérdezték a szüleim, hogy kirúgják-e ezt a kolléganőt, de nem mertem azt mondani, hogy igen, hiszen akkor a másik 3-nak tényleg lenne oka utálni, mert a jó barátjukat elküldték miattam. Mindenkit meg nem lehet miattam elküldeni. Teljesen tanácstalan vagyok. Ti mit tennétek?

2011. máj. 18. 11:07
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
61%

Hát ha egy főnöki beszélgetés után lehordanának spiclinek , meg mindennek , akkor megérdemlik hogy kirúgják .

Hidd el ha az egyiket kirúgjátok akkor a többi befogja .

Az meg hogy miből fog megélni , vagy a családja az ne érdekeljen . Ő szította a feszültséget végig és csakis magára haragudhat . Nagyon sokan várnak 1-1 munkalehetőségre és ti nem szeretetszolgálat vagytok ... Sajnos ez a nagybetűs élet , megszoksz vagy beledöglesz .

(más)

Nálunk családi cégben sajnos pont fordítva volt . Apámé a cég és felvette a sógort . Hát nem enyhén visszaélt a helyzetével és egész nap csak lógatta a lábát . Összeveszett mindenkivel és azt hitte , hogy majd a "sima" alkalmazott fog távozni . Hát nem így lett ...

Tény hogy azóta is megromlott a viszonyunk a nagymamámékkal is és mindenkivel ott , de így is ~2 évig tűrte apám a hülyeségeit és azok is akik jól dolgoztak ...

Most én dolgozom itt mint alkalmazott , próbálok mindent megtenni amit kell és tudok .

2011. máj. 18. 12:46
 32/39 anonim ***** válasza:
73%

11,31-es vagyok!

Még valamit tudnod kell: éppen azért, mert a főnök lánya vagy, (a szüleid nagyon jól tudják), hogy csak akkor leszel képes az egész vállalkozást vinni a válladon, ha abból minden részterületet maximálisan megismersz. Ezért nagyon helyesen most betettek az u.n. legalacsonyabb szintű munkakörben, ott kell a gyakorlatot megszerezned, ez az első lépcsőfok!

Egy idő után, amikor a munka a gyakorlatban megy (persze közben meg kell tanulnod az emberekkel való megfelelő bánást is), majd jön a következő munkakör a számodra. Lehet az pl. az áru-rendelések leadása, vagy éppen a papírmunkák intézése, stb. Tehát egy idő után biztosan "kiemelnek" abból a körből.

Tehát az ott töltött időt tekintsd a saját részedre "kötelező szakmai gyakorlatnak", ezen túl kell esned és nem futamodhatsz meg! Igenis használd az eszedet, sajnos az üzleti életben a szívünkre ritkán hallgathatunk. Az emberi tisztességre igen! A jogszabályokra pedig mindenképpen kötelező!

2011. máj. 18. 13:04
 33/39 anonim ***** válasza:
83%

Próbálom beleélni magam abba, mit érezhetsz. Ugyanakkor kíváncsi lennék a másik fél verziójára is. Lehet, hogy Ő előrelépést remélt a cégnél, a felbukkanásod viszont keresztbe tett ennek. (Nem tudom. Tippelgetek.)

Nehéz helyzetben vagy, ugyanakkor inkább a szüleidnek adok igazat. Ne futamodj meg! Most ez nehéz Neked, ám pont ezek a tapasztalatok tehetnek majd egyszer jó főnökké Téged. Kérj több segítséget, tanácsot a szüleidtől, és tanuld meg kezelni ezeket a helyzeteket! Biztos vagyok benne, hogy sokat tudsz majd tanulni ebből. Ha pedig elboldogulsz ezzel az igen komoly szituációval, később már mint sikert fogod ezt elkönyvelni.

2011. máj. 18. 14:55
 34/39 anonim ***** válasza:
25%
Szerintem ne hagyd magad, senkinek nincs joga így viselkedni veled
2011. máj. 18. 15:01
 35/39 anonim ***** válasza:
5%
Én kirugatnám,és a másik háromnak meg megmondanám ha tovább folytatják akkor mehetnek a barátnőjük után
2011. máj. 18. 15:38
 36/39 anonim ***** válasza:
89%
Mire jutottatok?
2011. máj. 20. 13:23
 37/39 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett végül kicsi lány?
2011. máj. 24. 11:49
 38/39 anonim ***** válasza:
18%

Vagy rúgasd ki azt a szipirtyót a picsbe, vagy kérj főnöki pozíciót, és akkor tényleg csitu van :P

de a főnöki pozíció bosszú állóbb, mert akkor tudsz nekik parancsolgatni, és lenézni őket, anélkül, hogy megmukkanhatnának..

najó, most írtó gonosz voltam!!! :D:D:D

2011. máj. 29. 19:52
 39/39 A kérdező kommentje:
Szüleim elbeszélgettek vele. Ennek csak annyi eredménye lett, hogy mindhármunkat levett a facebook ismerősei közül. A helyzet nem változott, és nem válaszolt arra a kérdésemre, hogy mi a baja. Nem tudom, hogy ez egy értelmes embernél mennyire megoldás, hát mindegy. Jelenleg nem beszélünk egymással, ha mindenképp el kell juttatnom hozzá infót, akkor azt a másik csajokon keresztül teszem. Nem tudom hogy ez meddig tartható, de egyenlőre sajnos nincs más megoldás...
2011. máj. 30. 10:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!