Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felmondanátok a munkahelyen...

Felmondanátok a munkahelyen emiatt? Vagy mi a teendő?

Figyelt kérdés

A szüleimnek és a család legjobb barátjának van egy közös vállalkozásuk, hárman a tulajdonosok és az ügyvezető igazgatók. A barátot már születésem óta ismerem, és nagyon közeli jó kapcsolatot ápolunk.

Plázában van a cégnek egy üzlete, és kb. 9 hónapja felmondott egy alkalmazott, mert nem bírta azt, hogy minden héten máshogy dolgozik, hétvégén is kell dolgozni, illetve hogy 11 óra a napi munkaidő. Ekkor a család barátja felajánlotta, hogy jöjjek ide dolgozni, mert akkor végeztem a suliban és épp munkát kerestem. Örültem neki, de a szüleim azt mondták, hogy jól gondoljam meg, mert az alkalmazottak akikkel napi szinten együtt kell majd dolgoznom valószínűleg nem egyenrangú félnek fognak tekinteni, csak a "főnök lányának". Mondtam, hogy 100%-osan fogok teljesíteni, kedves és toleráns leszek, és remélem nem lesz baj. Hát nem így lett. Hiába csinálom jól, hiába vannak jó ötleteim, amivel fejlesztjük a céget, hiába vagyok szimpatikus a vevőknek, ez nem elég, és napról napra egyre jobban fúrnak a kollégák. Minden mondatomat félreértik, csak az ellenséget látják bennem, és mindent túlkombinálnak. Ez egyre élesebben kijön, és már ott tartok, hogy utálom az összes embert, akivel napi szinten együtt dolgozom. Nem értem miért jó nekik ez, de már lassan az idegösszeroppanás kerülget. A szüleim nem szeretnék, hogy elmenjek a cégtől, mert jól dolgozom, jók az eladási arányaim, és így közelebb is kerültünk egymáshoz, és én nem is szeretném cserbenhagyni őket, de nem bírom elviselni a folytonos piszkálódást sem. Egy valaki van, aki szítja a feszültséget, csak az a baj, hogy a másik 3 issza a szavait, mintha szentírás lenne, és ők is gyűlölködnek úgy, hogy nem is tudják mi a helyzet, és meg sem hallgatják az én verziómat. Már megkérdezték a szüleim, hogy kirúgják-e ezt a kolléganőt, de nem mertem azt mondani, hogy igen, hiszen akkor a másik 3-nak tényleg lenne oka utálni, mert a jó barátjukat elküldték miattam. Mindenkit meg nem lehet miattam elküldeni. Teljesen tanácstalan vagyok. Ti mit tennétek?

2011. máj. 18. 11:07
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
61%
Hát nézd, ha annak a nőnek ennyi esze van, hogy a főnök lányát fúrja, hát rúgasd ki teljes nyugalommal :) még ilyet. Vagy ha adsz egy esélyt a dolognak, akkor szólj be te is neki, teljesen nyíltan. ne félj, egy két beszólás után kussolni fog. az meg hogy mit mond a hátad mögött nem tök mindegy? de ha nem vesz vissza, tényleg tüntesd el onnan. A másik három meg el fog hallgatni, mert ha nincs vezér, akkor nem leszel téma.
2011. máj. 18. 11:24
 12/39 anonim ***** válasza:
77%
Normális esetben nem vagyok híve, a használjuk ki az "apuci a főnök kártyát", de most te igazán megtehetnéd. Legalább ez miatt tisztelettel lennének veled szemben. Szerintem tudasd, az alkalmazottal, hogy ha valakinek mennie kell, az nem te leszel....
2011. máj. 18. 11:24
 13/39 anonim ***** válasza:
70%

hát anyu dolgozott gyógyszer futárként. 80 óra munka havi 150. őt is beprotezsálta rokon. nembírta a folyamatos csesztetést.

1 embert küldjetek el. a többiek kicsit morcisak lesznek höbörögnek magukba egy sort majd továbblépnek. senki se szeret állást keresni. újba kezdeni. ha nem hlyék megfogják érteni azt h miért pont ő lett elküldve.

2011. máj. 18. 11:25
 14/39 anonim ***** válasza:
71%
főnöki poziciót neked és akkor kussba maradnak
 15/39 Tinker Bell ***** válasza:
79%
Ja és semmiképp sem mondj fel, hiszen tulajdonképpen a saját családi vállalkozásotokról van szó, tehát a te céged is. Ne engedd, hogy kitúrjanak a saját vállalkozásodból.
 16/39 anonim ***** válasza:
70%
Rúgjátok ki azt a nőt, te legyél üzletvezető, vagy helyettes, és vegyetek fel helyette egy másik, kedves, szerény leányzót.
2011. máj. 18. 11:26
 17/39 anonim ***** válasza:
75%
ne hagyd magad!ugyanúgy melózol,mint ők,úgyhogy kussba maradhatnak.ne mondj fel vagy beszéld meg velük,hogy te is ugyanúgy melózol,vagy kérj főnöki pozíciót vagy rúgasd ki a pics@ba őket.mert ugye megteheted:):)
2011. máj. 18. 11:27
 18/39 anonim ***** válasza:
72%

Pszichológia!

1. Te valóban a "főnök lánya" vagy, és sajnos, sosem fognak bevenni a "bandába", ezért a lelkedet is kiteheted, nem fognak barátkozni veled.

2. A munkahely, a kereseti lehetőség ma már nagy úr, azt ennek ellenére meg kellene tartanod!

Tehát: ne akarj a barátnőjük lenni! Fogadd el a "sorsod" és viselkedj velük szemben úgy, hogy érezzék, te valóban valamivel (ha nem is papiron) felettük állsz, téged nem tudnak "kiutálni"!

Légy velük szemben kedves, udvarias, de távolság-tartó!

Egy ilyen "látványosan" megváltoztatott viselkedés esetén a józanabbak elkezdenek gondolkodni, hogy vagy abbahagyják a veled szembeni eddigi viselkedésüket, vagy esetleg ők maradnak munka nélkül. Egy idő után (ha majd ezt végig-gondolták) majd ők kezdenek el közeledni hozzád, ők próbálnak a te barátnőid lenni, persze akkor azt is tudnod kell, hogy ez az igyekezetük akkor is a "főnök lányának" és nem személy szerint neked szól.

Sajna, ez van! De gondolj bele, (majd valamikor) ez a vállalkozás a tied lesz, akkor te leszel a főnök, hiszen szüleid most is azért dolgoznak annyit, hogy majd valamit tudjanak neked adni.

2011. máj. 18. 11:31
 19/39 anonim ***** válasza:
57%
Ne mondj fel,rugasd ki a nőt!
2011. máj. 18. 11:33
 20/39 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem az egyik főnök üljön le azzal a nővel négyszemközt. Mondja el neki,hogy tudnak arról,hogy téged csesztetnek és ők már ki is rugták volna,de te nem engedted viszont kapjon észhez, mert ha csak egyszer is megtudják vagy meghallják,hogy csesztet téged azonnali hatállyal felmondanak neki. Mondják el,hogy eddig azért nem tették,mert te nem engedted és nem utálnia kellene hanem kedvelnie ezért.

Ha ezek után nem kap észbe rugjátok ki a fenébe.

Én nem vagyok híve annak,hogy te kapj főnöki rangot,mert azzal nem oldódik meg semmi. Szerintem a főnöknek el kell azzal a nővel beszélgetnie és helyre rakni.

2011. máj. 18. 11:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!