Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért nem tudok elszakadni...

Miért nem tudok elszakadni tőle? Lehet félek a változástól?

Figyelt kérdés

Lassan 5 éve vagyok együtt a barátommal, néha úgy érzem, hogy alig várom hogy összeköltözzünk, milyen jó lesz együtt, szép, új lakás. Néha meg azon gondolkozom hogy tulajdonképpen miért is vagyok vele, amikor egy csomó dolgot nem szeretek benne? És néha ezen a 2 dolgon gondolkozom hogy miért van ez, hogy egyszer így, máskor úgy érzek?

Én alapvetően próbálok a kedvében járni, de azt hiszi, hogy nekem kell is, ő viszont szinte soha nem tenne semmit azért, hogy nekem is jó legyen. Nem gond hogy mind aketten ugyanolyan fáradtak vagyunk és nekem még a fejem is fáj, még kajáért küldözget, hozzak neki ezt-azt, meg masszírozzam a hátát. Közben meg semmi szeretetet nem kapok, nem is mondja ki azt a szót, hogy "szeretlek". Inkább annak örül, ha felidegesít. Olyan szavakkal/jellzőkkel illet engem, amiket utálok, tegnap este is 1 óra alatt legalább 50szer mondta és hiába kértem hogy fejezze be, mert utálom mikor így szólt, annál jobban mondta. Végül elfordulta, még 2-3 percig idegesített, aztán ő is elfordult.

Múltkoriban féltékeny volt egy ismerősére ,azt hitte van közte és köztem valami. És akkor mindennap kedves volt velem, mindennap kívánt stb. Aztán megmagyaráztam neki hogy nincs köztünk semmi, el is hitte, most meg már újra érdektelen.

Ha csinálunk képet, ami nagyon ritka (szülinapját sem akarja megörökíteni sose, meg karácsonyt sem) akkor az összes képen béna fejeket vág.

Miért nem tudom otthagyni?

Pedig sok pasi érdeklődik felé, de valahogy nem érdekelnek.

Egyébként ő az első pasim.

2011. máj. 18. 09:36
 1/4 A kérdező kommentje:

Aztán mikor egy sor negatív dolog után, 4-5 nap érdektelenséget mutatok (nem hívom, nem kérdezem meg mit csinált ma meg ilyesmi) akkor meg folyton azt mondja, hogy é nem szeretem őt.

Miért ilyen?

2011. máj. 18. 09:38
 2/4 anonim ***** válasza:
Én is pont így voltam az exemmel, 4 évet voltunk együtt. A végére már biztos voltam benne, hogy nem vele akarom leélni az életem, mégis nehezen szakadtam el. Egy hónap után összejöttem a vőlegényemmel, 3 hónap után összeköltöztünk, 5 hónap után eljegyzett, nemsokára lagzi. Egy fikarsznyi kétely sincs bennem, imád, megbecsül, tisztel, mindig a kedvemben próbál járni, én is ugyanígy. Szerintem nem érdemes küzdeni egy nem működő kapcsolatért, mikor rengeteg férfi van, akivel szép is lehetne az életed, aki megbecsűlne, szeretne igazán.
2011. máj. 18. 09:44
 3/4 anonim ***** válasza:
Mert ő az első pasid, és mert félsz a változástól - pedig a leírtak alapján ennél csak jobb lehet! Nem összeköltözni kellene vele, hanem szakítani! Egy kapcsolat vagy a törődés fokmérője régen rossz, ha az, hogy mit tesz meg az ember a másikért - és ezt vhol áldozatnak érzi. Arról kellene szóljon, h jól érzitek magatokat együtt. A szeretlek csak egy szó, én nem szeretem. A tettek bizonyítják a szeretet. Túl kell esni az első szakításon is. Biztos rossz lesz, de ugorj fejest egy randiba egy helyes fiúval, és ne a jelenlegi balfék után siránkozz!
2011. máj. 18. 09:51
 4/4 anonim ***** válasza:

"akkor az összes képen béna fejeket vág."

- a férfiak szégyellősek, nem merik kimutani az érzéseiket. Kár. Sok vívódást-kínlódást okoznak vele nekünk.

"Miért nem tudom otthagyni?"

- mert, azt mondják, a nő az elsőt SOHA nem felejti el- vagyis soha el nem hagyja -lélekben.

Működik a természetes, istenadta női érzék benned:

Az első az utolsó és az egyetlen férfi, akihez teljes testi-lelki-szellemi mivoltommal kapcsolódhatom.

"egyszer így, máskor úgy érzek? "

- ez egy felszínesebb, duális, tükrözött érzés,

ami szintén természetes, ahogy Catullus/Devecseri/ megénekelte már régen:

"Gyűlölök és szeretek.Kérded tán, mért teszem én ezt.

Nem tudom, érzem csak: szerteszakít ez a kín. "

Sokan lecserélik erre a felszíni, illuzórikus játékra a mélytengeri valóságot (ami jó játéknak tűnik,de valójában illuzórikusan becsapós, mert rettenetes szenvedések forrása -

mert ott a mélyben (ami nem illuzórikusan hanem valóságosan), már - az első szerelmes testi-lelki eggyéválás után, életreszólóan VAN,

amit Goethe ír:

"Fél lelkünk maradt, úgy összeforrtunk"

[link]

*

- a-a

2011. máj. 18. 10:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!