Ideje lenne elkezdeni?
RÁÉR MÉG bőven erre. Először tanuljon meg írni-olvasni-számolni, és játsszon a többi gyerekkel a gép helyett.
De úgy látom, te csak hajtod a magadét, remélem, a szüleid nem fogják megengedni, hogy 6 évesen odarángasd a húgodat a számítógép elé.
"Ha nagyjából ismeri a betűket, az már eleve lehet hátrány, a tanárok fele nem örül neki."
4évesen ismertem az összes betűt,számoltam 100ig,le tudtam irni nyomtatott betűvel sokmindent...a tanár annak örült h egy gyerekkel kevesebb akivel baj van
öcsém is tudott 5 éves korára olvasni
van neten rengeteg fejlesztő játék ilyen koruaknak,nézegess szét
plussz alap dolgokat (be-kikapcsolás,hogy lépegethet a mappákba,paintbe rajz,ilyenek) tanitsd meg neki
3 év van közöttem és a húgom között, mikor én elsőbe mentem, annyira szeretett volna iskolás lenni, hogy megkért, tanítsam meg neki amit tanultam. Így tehát 3 évesen olvasott és írt, számolt, 4 évesen szorzott-osztott, 5 évesen ragozott, 6 évesen koordinátageometriát és térfogatszámítást tanult.. Pedig átlagos gyerek volt, csak éppen ez érdekelte. Hátránya nem származott belőle az iskolában, maximum annyi, hogy gyakran unatkozott órán, viszont megalapozta magának a jó tanuló hírnevet:)
Szerintem jó dolog, hogy törődsz a testvéred előmenetelével, manapság tényleg fontos, hogy az ember konyítson a számítógépekhez. De igazából az alapoktól kell elindulni, és matekozni, mert később arra fog épülni a dolog.. Az pedig nem biztos, hogy lekötné a figyelmét ilyen fiatalon. Nem baj, ha be tudja kapcsolni és nem idegen számára az internetezés, szövegszerkesztés, de ezeket csak akkor tudja hasznosítani, ha tud írni-olvasni. A játékból nem tudom igazán, mennyi hasznot húzna.. legfeljebb annyit, hogy nem ijed meg a gép zúgásától..
Szerintem ha nem érdekli, akkor egyelőre nem kell tanítgatni. Nem hinném, hogy első osztályban lenne számítástechnika, szerintem később is ráér elkezdeni a géppel foglalkozni.
Van egy öcsém, most lesz öt éves. Két éves kora óta érdeklődik a számítógépek iránt, szerette nézni hogyan játszunk rajta vagy éppen mesét tettünk be neki. 4 évesen már önállóan bekapcsolta a gépet és elindította a játékot vagy a mesét, esetleg a zenét ami kellett neki. Néha már nehéz is elrángatni előle, sokszor hisztizik ha fel kell állnia, nagyon a rabja lett a számítógépnek aminek én nem örülök annyira.
Ebből kiindulva annyit javasolok neked, hogy addig örülj míg a hugodat nem érdekli, nagyon könnyű "rászokni". Szerintem ráér elkezdeni később ezzel foglalkozni. Ha mégis tanítgatni szeretnéd, szerintem szabj valami időkorlátot neki, hogy pl.: egy órát gépezhet tanulás után stb. , mert a végén elszaladna vele is a ló ha megtetszik neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!