Miért lepontozandó, ha egy kérdező olyan választ kap, hogy ha súlyos problémája van, akkor elsősorban magára gondoljon? .
... (ne pl. egy pasira, aki átverte és megalázta), a saját érdekeit nézze, vagy ne másokra, amikor pl. abortuszról van szó, és a saját testét/lelkét teszi tönkre, mert pl. a pasi átverte?
Miért kell bíztatni, hogy mindenkire legyen tekintettel, csak saját magára ne? Pont elég baja van már enélkül is. A végén mindenkinek jó lesz, csak ő szív. Akiknek az érdekét meg mindvégig előnybe helyezte, ezt nem köszönik meg és magasról tesznek rá, rosszabb esetben még vissza is élnek vele és belerúgnak még egyet. Ezek után nyilvánvaló, hogy nem érte meg beáldoznia magát, itt mégis ez az "elvárt" viselkedés.
Aki mást ír (pl. én), azt meg lepontozzák. Nem mintha ez annyira érdekelne, csak nem értem, mi a jó benne.
Én nem érzem magam rossz embernek, és figyelek arra, hogy akarattal ne bántsak meg senkit, szándékozan átgázolni sem szokásom senkin, de nem értem, mi a rossz abban, hogy az ember néha gondol magára is, főleg az életét nagyban befolyásoló ügyekben.
A másik, amit nem értek, hogy miért fáj az embereknek az őszinteség. Miért bunkózzák le azt is, aki megmondja a rosszat is (de normális stílusban). Véleményem szerint ha valaki nem kamukérdést tesz fel, hanem valódi problémája van, akkor azzal, hogy benyalunk neki, nem segítünk, sőt, még ártunk is, félrevezetjük.
Kedves 19:33-as.
Ez nagyon jó volt!!!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!