Léteznek működő távkapcsolatok? (külföld)
A barátom külföldre költözik és nincs lehetőségem egyelőre vele menni(maximum egy év múlva). Nem régi kapcsolat, ezért is félek, bár nagyon szeretjük egymást, tartok a távolságtól. Fenntartható így? Van aki megélt hasonlót? Mennyi ideig lehet kibírni a távolságot(Magyarország-Németország közelebbi csücske), és mikor lesz már több szenvedés, mint öröm egy ilyen kapcsolatban?
köszönöm
20L
Szerintem, így, hogy még csak pár hónapja vagytok együtt, nem éltetek együtt, semmi nem volt, ami megerősítene titeket, szakítsatok.
Ha már 3 éve együtt lennétek, egy helyen élnétek, azt mondanám, hogy érdemes lenne belevágni, de így sajnos nem, csak pazarolnátok egymás idejét.
Ez alatt a pár hónap alatt nem hiszem, hogy olyan erős szerelem alakult volna ki, ami kibírna egy ilyen megpróbáltatást.
Az összes válaszadó, akinek bejött a dolog, mind azt írta, hogy már évek óta együtt voltak. Nos, a kérdezőék nem. Csak a lehurrogás elkerülése végett írom.
Azt szokták mondani:
A távolság olyan mint a szél. A kis lángot elfújja, a nagyot felszítja!
(Bocsi a közhelyért, de tényleg így van)
Pont ennyi idős voltam mint te, mikor a párom hajóra ment dolgozni. Háromhavonta jött haza egy hétre!
Mindíg mikor elment, mondta, hogyha el akarom hagyni, hagyjam el, de legyek magányos.
Én hülye meg komplikáltam, hogy biztos van valakije. Egy rokonom szintén azon a hajón dolgozott, rá is állítottam. Fú, miket veszekedtünk emiatt. Aztán befejeztem a sulit, és vele dolgoztam. Váltásban. Na az sokkal rosszabb volt.
kétszer fél órát találkoztunk minden nap.
Fél évig dolgoztunk ott, azután hazajöttünk.
18 éve volt!
Szia!
Ha közben néha találkoztok (5-6 hetente), akkor szerintem lehetséges. Én is és a barátnőm is voltunk már ilyen helyzetben, és működött (nem emiatt lett vége). Ha elég erős a kapcsolat, és érdekel a másik, akkor levelezéssel, telefonálással és azzal a kevés találkozással túl lehet élni.
K
09:48
Én írtam hogy 3 (HÁROM) hónapja voltunk együtt amikor a párom elment fél évre. És semmi probléma nincs a kapcsolatunkkal, jelenleg az esküvőnket tervezzük. És lesz is még rá alkalom hogy el fog menni. Egyáltalán nem zavar.
A féltékenység pedig egy nagyon csúnya és idegesítő jellemhiba, aki fel véli fedezni magában, inkább próbáljon leszokni róla, mert megmérgezi előbb utóbb a kapcsolatokat!
Én a párommal a kapcsolatot távkapcsolatban kezdtem, az ország két szélső csücskében laktunk. 2,5 évig bírtuk, de tudnunk kellett, hogy van mód arra, hogy együtt éljünk.
Szerintem fontos az, hogy mindketten biztosak legyetek abban, hogy a másik nélkül nem éreznétek jól magatokat és egymásra van szükségetek, valamint, hogy tudjatok mondani egy olyan időpontot, amikor már együtt lesztek majd.
Amit megtudtok említeni és tudtok rá készülni.
Nekünk sokat segített.
Ezen kívül, távolságban mi minden nap volt, hogy órákat beszélgettünk, és tényleg a másik az életünk része maradt a beszélgetésekkel. El sem tudtam volna képzelni, hogy egyszer majd ne beszélgessünk többet.
Októberben lesz 10 éve, hogy megismertem a férjemet.
A munkája miatt még soha nem töltöttünk együtt 16 napnál többet egy huzamban.
utolsó: nem bántásból mondom,tény,hogy működik (?) a szónak abban az értlemében,hogy esélyetek sincs mondjuk konfrontálódni egymással.
Inkább azt kellett volna kérdezni,hogy létezhet/müködhet e BOLDOG távkapcsolat..
Én például évek óta együtt vagyok a párommal,mostmár nem lenne egyszerűen olyan szituáció,hogy én maradjak ő menjen.vagy mindketten megyünk,vagy egyikünk sem.
Egy friss kapcsolatot meg végképp nem tud sokáig tartani ilyen távol a párjától az ember. Ezek nagy többsége csak szenvedés,nem kapcsolat. Ez privát vélemény volt,nem sértő jelleggel irtam és nem vitatom,hogy vannak esetek amikor müködhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!