Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mas is van ugy, hogy nem...

Mas is van ugy, hogy nem unneplik a szulinapokat es hasonlokat felnottkent? Ez baj?

Figyelt kérdés
Pl. arra gondolok, hogy nincs torta, nem mennek sehova, annyi, hogy azt mondjak egymasnak, hogy boldog szulinapot. Baj, ha ez igy van pl. egy hazasparnal? (a gyerek szuletesnapjat unneplik, de modjaval)
2011. máj. 17. 05:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
70%
Mi mindig megtartjuk az ilyen ünnepeket a férjemmel.Nem baj ha ti nem ünneplitek,de én nem szeretném ha mi is ilyenek lennénk.
2011. máj. 17. 05:58
 2/12 anonim válasza:
18%

Szia!

na éppen így vok én is. Páromék családja mindent megünnepel név-,szülinap, nemzeti ünnepek (karácsony ,húsvét stb.) sőt még a szülei házassági évfordulóját is. majd minden hónapban van vmi kivéve márciusban. Én nem ehhez szoktam hozzá az én családomba. torta még ok azzal nincs baj bár nekem egy szó v sms köszöntés is megtenné. Említettem már hogy én nem akarom legalább engem vegyünk ki ezekből, de akor mindig "veszekedés " a vége, hogy nem akarok közeledni hozájuk kivonom magam a társadalomból meg ilyenek. Jó tény nem vagyok nagy party-társasági ember alapból magamban is elvagyok nem bírom a felhajtást. Múltkor is 13embere főztem párom szüli és az én névnapom miatt. Ezt se én akartam csak párom szerint megaharagudnának, hogy kizárom őket ha én nem akarnám ünnepelni. így pár óráig elviseltem őket. bár 26 leszek idén és fiatalok örülnének ennek de én nem, ha nme akarom saját magam csak kényszer. te is ilyet érezhetsz. Figyi ha párod örülne neki akkor ünnepeld,ha meg nem akarod akkor beszéld meg vele hogy csak a gyerkőcét akarod, vagy max elviszed egy cukrászatba esztek sütit vagy fagyit és levan tudva vagy csak kap apró ajándékot,mert ha ő ünnepel téged akkor kölcsönösnek kell lennie részedről is. Remélem nektek jobb lesz és nem kell beletörődnöd, mint nekem, hogy "megharagudnának "ezért.Pf akkor tegyék.Mondtam páromnak,ha én nem mennék az ő meghívásukra akkor lehetne harag,de ha sajátomat nem akarom és azért ők haragszanak z elég fura ha az én napom én nekem kéne dönteni mit szertenék vagy sem.De ez csak haragot szít köztünk.Ha szóba jön akor jön a"ezt már megbeszéltük"...Szóval ha szereted, mint én a sajátomat akkor kompromisszum a megoldás...ha nekem is lesz 1x gyerekem akkor ez a családi "idill" növekedni fog.Bár augustusban lesz az esküvőnk lehet ott jelentem be mindenkinek én nem akarom magam ünnepelni semmi téren :D ( de mivel párom miatt ez nem kivitelezhető és a kompromisszumba nekem kelllett engedni, így max mondom akkor most lehet enni-vigadni és vegyék a lagziba a szülinapot is)

Sok sikert!

majd irj mi volt!

szia

2011. máj. 17. 06:03
 3/12 anonim válasza:

ui. bocs a helyesírási hibákért csak éjszakáztam.

az utolsó

2011. máj. 17. 06:07
 4/12 anonim ***** válasza:
79%

Nincs ezzel semmi baj! Nálunk elég nagy a család,ha minden alkalommal vendégséget csapnánk,másból sem állna az életünk.

Megköszöntjük egymást,esetleg pár szál virág,valami apró figyelmesség,ez többet ér,mint a "kötelező" ünneplés.

A gyerek kapnak egy tortát,valami játékot,könyvet stb.

Az egymás iránti szeretet nem a nagy felhajtásról szól.

2011. máj. 17. 06:41
 5/12 anonim ***** válasza:

Szerintem baj. Nekem nagyon fontosak az ünnepek, mert ha nem lennének, belebolondulnék a mókuskerékbe.

Soha nem sajnálom az időt arra, hogy tortát süssek, ajándékot keressek.

Tény, hogy csak a kis családban is annyian vagyunk, hogy minden hónapra jut egy szülinap,, de ez nem baj.

Az egylb nagyobb ünnepeket is megtartjuk, karácsony, húsvét - egyébként ezek egyáltalán nem állami, hanem egyházi ünnepek -, és akkor is ajándékozunk.

Szerintem akit szeretek, az megérdemel annyit, hogy a szülinapján felköszöntöm. Legyen za a párom vagy az anyukám. És ajándékot kap. És természetesen az ajándék ajándék, amire vágyott, nem pénz. Undorító szokás pénzt adni, kb. az az üzenete, hogy "tudom, hogy illik rád költeni, de lusta voltam kitalálni, mire vágysz". Utánajárni, mit szerethet a másik, mire van szüksége éppen, olyan jó dolog. Minek fosztanánk meg magunk tőle?

2011. máj. 17. 07:23
 6/12 anonim ***** válasza:
Mi se nagyon ünnepeljük. A tortát már gyerekkoromban se szerettem, így talán csak a 18. szülinapomon volt tortám. A szülinapom előtt és után kissé mélabús vagyok, hogy eltelt még egy év stb. Nem rajongok az ünnepekért, mert utána mindig olyan üresség van bennem.
2011. máj. 17. 08:00
 7/12 anonim ***** válasza:

Ez szerintem akkor rossz, ha valamelyikőtöknek igénye lenne rá, de a másik nem akarja az ünneplést, ezért lemond róla. Mi attól függetlenül, hogy van két gyerek, a mi születés és névnapunkat is "megünnepeljük". Csak mi négyen, ajándékkal, tortával, és ennyi. Nincs nagy ebéd vagy vacsora, ha szülők jönnek felköszönteni, van egy kis süti, torta, üdítő. Nekem az külön élvezetet okoz, hogy a páromnak kitalálom az ajándékát, megveszem, dugdosom, stb.

Szóval szerintem nem baj, ha legalább ennyire megtartjátok, szerintem jól eshet a másiknak, hogy szánsz rá időt, hogy kitaláld, megkeresd az ajándékát.

2011. máj. 17. 08:21
 8/12 anonim ***** válasza:

Mi ünnepeljük,ha nincs rá sok pénz,akkor is tortát sütni meg késziteni valamit lehet,én igy nőttem fel.

Párom nem igy,ők letudják egy boldog szülinapottal.

Én erről nem tudtam,igy első együtt töltött szülinapján megleptem...4éves kisgyerek szokott ennyire örülni mint ő akkor...mégis van rá igénye...azóta rosszabb mint egy kisgyerek,minden apró ünnepet meg kell tartani:)

2011. máj. 17. 08:25
 9/12 anonim ***** válasza:
Párom se tartotta olyan fontosnak, de én ragaszkodom hozzá. Nem a torta és a pénzköltés a lényeg (nekünk sincs) de valami kis aprósággal meglepni egymást, vagy közösen elmenni valahova, szerintem ez fontos. Attól, hogy felnőttünk, még nem kell mindenről lemondani. A gyerek se érti szerintem. Kérdezte itt egyszer valaki, hogy a felnőttek miért nem vesznek maguknak csokit -na ez hasonló. Nem jó, ha a gyerek azt látja, hogy körülötte a felnőttek komolyak mint a vakbélgyulladás, csak a számlákon jár az eszük és semmit nem engednek meg maguknak. (Olyat se ami nem csak pénzkérdés) Akkor majd ő se akar felnőtt lenni.
2011. máj. 17. 08:40
 10/12 anonim ***** válasza:
79%

Én is ragaszkodom hozzá. Most nem az, hogy vendégsereg meg ilyenek, de mindig meglepjük egymást valami aprósággal. Szerintem ez így jó..megünnepeljük az összes ünnepet is, szerintem fontos, hogy legyen valami a szürke hétköznapokon kívül.

Sokan mondják, hogy de ehhez miért kell ünnep? Valóban nem feltétlenül kell, de minden ünnepnek megvan a varázsa. Mi is van, hogy ha van rá pénzünk, akkor elmegyünk és eszünk egy pizzát vagy ilyesmi. De nekem pl. jó érzés készülni a másik szülinapjára és látni, hogy örül neki.

Másrészt pszichológiából azt tanultuk, hogy a gyerekeknek is fontos megtanulni az ajándékozást és nem szabad elzárni őket tőle, mert rossz hatással van a fejlődésükre. A gyerek pedig kit ajándékozna meg, ha nem a saját szüleit? És egy rajz is szép ajándék tud lenni :)

2011. máj. 17. 11:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!