Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ma egy átlag magyar családnak...

Ma egy átlag magyar családnak mennyi tartaléka van szerintetek?

Figyelt kérdés
2011. máj. 15. 15:10
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
A 82%-ossal értek egyet. Azok tudnak félretenni ahol van egy nagy családi ház, anya, apa, 2 gyerek dolgozik, még otthon laknak nem húznak el albérletbe, nincs hitel. Így a rezsi fejenként minimális. Ha mindenki csak nettó 100-at kap akkor az 400 ezer bevétel, abból szépen meg lehet élni négyen és lehet tartalékolni is. Ők vannak a legkevesebben..
2011. máj. 15. 15:34
 12/18 anonim ***** válasza:
Én 21 éves vagyok, a suli mellett is dolgoztam és most főállásban igy kb 280 ezrem van.
2011. máj. 15. 15:35
 13/18 A kérdező kommentje:
Utolsó! Megkérdezhetem mit dolgozol?
2011. máj. 15. 15:42
 14/18 anonim ***** válasza:
Egy autóipari cégnél dolgozom. Hűtőket építek.
2011. máj. 15. 15:43
 15/18 anonim ***** válasza:
Nálunk két kereső szülő van, két kicsi gyerek, lakáshitellel. Körülbelül havi 30ezret tudunk félretenni mióta visszamentem dolgozni és óvodások a gyerekek. Két hónap múlva lejár az illeték törlesztés, akkor még hozzájön ehhez 20ezer havonta. Persze ennek már van helye, első körben lakásfelújítás, aztán új autó, majd a lakáshitel teljes visszafizetése lesz a cél. Azért reménykedem, hogy idővel több is lesz a pénz, amit félre tudunk tenni, dolgozunk az ügyön.
2011. máj. 15. 15:43
 16/18 anonim ***** válasza:

anyukám is tudott félretenni, pedig egyedül nevelt, és nem vezérigazgató egyik bankban sem.

nem vettünk felesleges luxus cuccokat és hitelünk sem volt.

nem mondom el, h mennyi a tartalékunk, de kölcsönkérni még sosem kellett.

2011. máj. 15. 16:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Spórolás? Nagyon nehéz ügy.

Az átlag magyar családoknál egy picit talán jobban élünk. De tényleg csak kicsit. Volt megtakarított pénzünk a válságig. Pont akkor nem csak a világban kezdődött válság, de a családi házunk táján is. Ugyanis elkezdett beázni a tető.. Nem volt mese, ki kellett cseréltetni, ami nem kevés pénz. Az összes spórolt pénzünk erre ment el, na azóta nincs nekünk se. De szerencsére a házon már évek óta nincs hitel, úgyhogy ez már nem terheli a szüleimet. Ketten vagyunk testvérek, én még nem dolgozom, de már csak egy okj-s vizsga választ el a munkakereséstől. Bátyám dolgozik, jól is keres. De a szüleim nem úgy gondolkoznak, mint a legtöbb szülő, csak akkor kérnek tőle !kölcsön! ha nagyon muszáj. Félre értés ne essék, bátyám nagyon jó indulatú és szívesen is adna, úgyis ha nem kölcsön. De a szüleim úgy vannak vele, hogy próbáljon meg magának spórolni, hogy megteremthesse a saját jövőjét. És bármelyik ismerősöm, aki otthon lakik és kötelezően haza kell adnia ki van bukva, mert ez egy mókus kerék, így nem tud saját magának félre rakni és sose fog elköltözni és önálló életet élni. Borzasztó nehéz, mert a szülőket is meg lehet érteni, hogy megkérik a gyereket/gyerekeket szálljanak be a költségekbe, hiszen irtó nehéz manapság megélni egyik hónapról a másikra. De azt is megértem, aki húzza a száját ilyenkor, hogy haza kell adni, hiszen egyikünk se szeretne 40 évesen is a szüleivel lakni.

Ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú voltam.

2011. máj. 15. 18:49
 18/18 anonim ***** válasza:
Kb 10millio
2011. dec. 26. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!