Mit tegyek ha sajnálják tőlem a kaját?
Az a helyzet hogy egyátalán nem szoktam sokat enni,naponta max 3-4 szendvicset vagy valamit,nem is kell nekem,csak a tudat zavar hogy anyám sajnálja tőlem az ételt.Állandóan mondja hogy "Miért eszel annyit?" meg hogy "Hagyjál nekem is!".Eléggé zavar,egyszer volt merszem megenni egy csokit,aztán kiderült hogy magának vette és eszméletlen nagy patáliát csapott érte..
16L
Az éremnek 2 oldala van...
Én a gyerekemtől semmit nem sajnálok, és ezt néha már-már túlzásba is viszem. Kevés pénzből élünk, de van hogy neki feleslegesen veszek ezt-azt, magamra meg sajnálok költeni, pedig kellene. Nálunk az érem másik oldala a férjem, akit imádok-szeretek, de ő tipikus elkényeztetett egyke. Megszokta, hogy gyerekként nem kellett osztoznia senkivel, és ez nagyon benne is maradt. Ha maradunk a hűtő-témánál: ha a férjem meglát valamit a hűtőben ami a fogára való, abból simán kérdezés nélkül megeszi az utolsót, pedig azt talán más (legfőképp a kislányunk) is megenné. Múltkor pár db tojás volt itthon. Drága férjem megkívánta a ham&eggs-et reggelire, így persze kiürítette vele a tojástartónkat, holott tudta, hogy délutánra palacsintát ígértem a családnak. Ráadásul ez persze vasárnap történt, amikor nincs is nálunk nyitva semmi. Félre ne értsetek, imádom őt, mindenkinek vannak hibái, neki ez az egyik, hogy ilyen tekintetben borzasztó figyelmetlen.
Szóval, kedves kérdező, így elég nehéz véleményt nyilvánítani...
A 4.28 marhaságot ír! Eszedbe ne jusson csak nyers kosztot enni! Attól biztosan tönkre megy az egészséged!
A szervezetnek szüksége van húsra,tojásra,krumplira,rizsre,tésztákra is,azt pedig csak főzve eheted meg.
De talán igaza van anyukádnak,hogy többet eszel a kelleténél. Ha nem így lenne,akkor miért mondja azt,hogy "hagyjál nekem is" ?
Rendszeesen,napi ötször,mértékkel, változatosan egyél,akkor nem leszel sem elhízott,sem beteg.
Emberek, ne hordjatok már össze hetet havat.
Ami a családi kapcsolatok dolgot illeti, egy 16 éves gyereket el kell, hogy tartson az anyja, a táplálékot nem szabad egy fejlődésben lévő szervezettől megvonni.
Ami a dietetikai részét illeti NINCS TUDOMÁNYOS bizonyíték, nincs alátámasztva, hogy a szervezetnek főtt ételre lenne szüksége. Krumplira rizsre sem. A testünk nem változott az őskor óta olyan sokat, mint amennyit változott az étrendünk. Aztán meglepődünk milyen sok civilizációs betegség fordul elő. A gyorsan felszívódó szénhidrátok akkora, lökésszerű inzulinválaszt váltanak ki, nap, mint nap többször, hogy aztán hamar kialakul az inzulinrezisztencia. A cukor dettó ugyanígy árt. Egy-két kocka csoki néha néha elmegy, de nem minden nap és nem egész táblákkal. És a szervezetünk nem erre a mai "nyugati étrendre" van adaptálva. Ez a sok gabona, glutén, magas glikémiájú ételek stb. nagyon sokat ártanak. Nem azonnal, hanem évek alatt fejtik ki a hatásukat. A paleolit étrendet ajánlom kikeresni és tanulmányozni. Nagyon nem hülyeség.
De a főtémára visszatérve: igaza van a kérdezőnek, hogyha nehezményezi, hogy az anyja sokallja a bevitt táplálék mennyiségét, hisz fejlődésben van. Sőt, látatlanban biztos vagyok, ha ilyen smucig az anyja, akkor egy csomó hiánybetegség is lappanghat nála.
Ez a válasz 61%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 06:34
Elnezest, de a csaladi hutonek a tartalma nem a csalade?
Ha annyira nem akarod, hogy egyen a ferjed ami benne van, mondtad neki, vagy csak megemlitetted, hogy majd palacsintat csinalsz? Emlitesekre a ferfiak nem nagyon figyelnek oda.
Ha annyira nem akarod, hogy a ferjed egyen valamibol, felre kell rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!