Ha a fia feleségétől nem várja el hogy tegezze, akkor tőlem miért akarja?
Szerintem örülj neki, ez azt jelenti, hogy kedvel téged :) Azt meg, hogy "nem kell tegeznie", nem tudhatod, lehet, hogy neki is felajánlotta, csak nem akarta a lány.
Amúgy nekem is nagyon fura volt, mikor az exem idős szülei mondták, hogy tegezzem őket. De úgy gondolom, hogy illik elfogadni, meg is sértheted azzal, ha visszautasítod.
A fia felesége valószínüleg akkor kezdte el magázni, amikor összeházasodtak. Vannak ilyen szokások.
Az előző házasságomban, /horváth család volt/ amikor a fiaimat kereszteltük, a keresztanyát attól a naptól kezdve magáznom kellett volna, és neki is viszont. Mondjuk mi ezt nem tartottuk. Értetlenül nézték, és nem tetszett nekik eleinte, aztán csak megszokták. Ez a tisztelet jele, és ha hagyományőrző valaki, akkor bizony megköveteli.
Nézd, ha neked úgy esik jól, hogy magázod, akkor mondd meg neki, hogy köszönöd, hogy felajánlotta a tegezés lehetőségét neked, de te nem élsz vele, te továbbra is magázni szeretnéd őt.
Ez a te akaratod, a te kérésed, nincs más dolga, minthogy tudomásul vegye. Minden egyéb agresszió, amely arra irányul, hogy a te akaratodat megtörje és a sajátját juttassa érvényre.
Engem már kértek, hogy ezt vagy azt tegezzem, és én ezt tettem: megköszöntem az illető kedvességét, hogy felajánlotta a tegezést, és nyomban közöltem, hogy számomra ez kellemetlen és maradnék a magázásnál. Tudomásul vette, azóta sincs semmi gond.
Nekem is mondták anyósomék, hogy tegezzem őket, de annyira fura lenne, mert ők a saját szüleiket is magázzák... De én magázom őket még mindig, ha ciki, ha nem, pedig 5 éve együtt vagyok a fiukkal.
Lehet, hogy felajánlották már a lánynak, csak neki nem esik jól a tegezés.
Szerintem tedd, ami neked jól esik.
Köszi a válaszokat.
Igazán úgy volt, hogy én mindig Csókolommal szoktam neki köszönni, mert 7 éves korom óta ismerem. Aztán valamikor mondta, hogy "Jaj hagyd ezt a Csókolomozást, nem vagyok még olyan öreg" és akkor azt mondtam hogy jó, megpróbálom hanyagolni. De nem igazán megy. A Jónapot kívánok meg olyan távoli nekem. A Csókolom lenne a legjobb, dehát ha ez a kérése...Meg mindenkivel tegezteti magát: a 30 év körüli postással, a 25 év körüli szomszéddal, az 5 éves szomszéd gyerekkel is "Feri"-nek hívatja magát, bácsi nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!