Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan motiválhatnám?

Hogyan motiválhatnám?

Figyelt kérdés

Jelenleg közös albérletben élek a barátommal.

Egy átlagos napom úgy néz ki, hogy dolgozom, szinte a kimerülésig, és a háztartást is nekem kell vezetnem, minden velejárójával együtt. A barátom nem segít semmit. Van úgy, hogy csak pár óra alvás jut nekem, mire minden teendőt elvégzek a munkában, és a ház körül.

Egy időben nagyon ki voltam készülve emiatt, mára kezdek hozzáeddződni a feladathoz.

Csak nehéz, hogy szinte 5 perc idő nem jut magamra, és nekem kell cipelni minden terhet, ami ezzel jár. Mert a kedves csak jól érezni hajlandó magát. Ami érthető egy bizonyos szempontból, dehát mégis. Már próbáltam mindent, ami eszembe jutott: felvázoltam a helyzetet matematikai pontossággal, kértem, csináljuk együtt, ráparancsoltam fenyegetőztem, stb. De semmi nem vált be

Hogyan tudnám őt motiválni arra, hogy akarjon csinálni valamit, aminek produktuma van?

Pls, olyanokat ne írjatok, hogy hajítsam ki a köcsög szemetet, mert a kapcsolattal nincs probléma. Vele sosem lehet unatkozni, mellette jobbnak érzem magam, és értelme van az életemnek. Jó ötleteket várok azoktól, akik jártak hasonló cipőben.

Végülis, vlsz idővel jobban beérik, és magától megoldódik ez a kis bibi. Amúgy, 4 évesek vagyunk, kb egy éve sikerült "a magunk lábára állni".

24/L

2011. máj. 13. 14:48
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Elolvasom majd a posztot. Nem gondoltam volna, ennyien válaszoltok, ilyen rövid idő alatt. :)

Köszönöm mindenkinek, aki érdemben válaszolt;)

Nekem 15:23 tetszett a legjobban. Én is hasonlóan éreztem, csak nem tudtam megfogalmazni. Jó, mert emberbaráti megoldás, nem sulykolja az ember fejébe, hogy ezt, meg azt kell hogy csinálj. Én sokáig ezt kaptam otthonról, és inkább demotiváló volt, mint motiváló. :S Határozottság, persze kell, ahogy Panda is mondja.

Női praktikák férfiak befolyásolására: erről az a véleményem, hogy van, akivel ezt meg lehet játszani, van akivel nem. Az én párom sokkal okosabb annál, hogy csak úgy beetessek vele valami egyszerű, v körmönfont trükköt. :)))

Az a szomorú helyzet, amivel sok fiatal szembesül manapság, hogy sajnos nincs munkalehetőség. :/ Néha, az ember, ha akar sem tud hová elmenni, túljelentkezés miatt, és hogy a követelményeket néhol a csillagos égig tolják.

Lehet valóban külföldre kellene orientálódni. Bár ez már más téma. Pussz mindenkinek, és thx, még1szer. ;)

2011. máj. 13. 15:56
 12/12 A kérdező kommentje:

Arra jutottam, hogy igaz, hogy néha csinál rendet, és néha főz, de olyankor sokkal jobban teszi ezeket a dolgokat, mint ahogy én tudom pl. Amikor még nem volt semmi pénzünk, sokkal jobban értékeltem ezeket a dolgokat, aggódtam, hogy mi lesz velünk, és valami jót akartam csinálni.

Talán kicsit elszaladt velem a ló az utóbbi időben, ráadásul indokolatlanul.

2011. máj. 13. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!