Ilyenkor, hogyan tovább?
Szeretném kérni az elhelyezésemet egy másik családnál vagy intézetben. Ma bejelentettem otthon, hogy ezt szeretném. Erre nagyon megvert az anyám, apám még nem jött haza, de amikor felhívott, hogy otthon-e vagyok még elmondta, hogy derék szíjjal kapok ez miatt a kijelentés miatt.
Most az lenne a kérdésem, hogy hogyan tovább? Tehát szépen fogom magam, besétálok a helyi Családsegítőbe és akkor ott mit kell mondanom a recepción? És azt valahogy el lehet intézni, hogy "expressz módba" történjen az elhelyezésem, vagy valahogy úgy, hogy minél gyorsabban? Esetleg olyat lehet, hogy ne jöjjenek ki család-látogatásra? Mert van egy hugom is és nem szeretném, ha ebből bonyodalom lenne. Ja és még egy kérdés. Ha az én nevemen van egy kutya (szobakutya) és elhelyeznek egy családban akkor vihetem magammal? Mert nem szívesen hagynám itt ezekkel az idegbetegekkel....
Biztos, hogy meg volt az ok és okozati összefüggése annak, hogy miért kaptál ki. Nézz először magadba.. Utána kezdj el vádaskodni a szüleidre.
Amúgy családból való kiemelésnek meg vannak a maga feltételei.Nem csak úgy működik, hogy máris elhelyeznek valakinél. Jogodban áll neked is bejelenteni a Családsegítőben a történteket. Viszont a szüleidet is kifogják kérdezni esetleg mediátort is bevonnak majd hogy helyre jöjjenek a dolgok..
Tényleg nem szép a fizikai erőszak, és mi nem tudjuk mi válthatta ki szüleidből ezt a fajta agressziót, de egy valamit ne felejts el: NEM CSAK A GYERMEKNEK VANNAK JOGAI, HANEM A SZÜLŐKNEK IS.
Hali!
Én azt kérdezném, hogy pontosan mi váltotta ezt ki?
_ Mik voltak ennek a tettlegességnek az előzményei, ami miatt te el akarsz menni otthonról? Mi váltotta ki ezt az egészet?
_ Édesapádról ill. édesanyádról van szó, vagy nevelőszülőktől akarsz "elmenekülni"?
_ Te 16/Fiú vagy 16/Lány vagy?
_ Szeretném megkérdezni és okkal, hogy hol laksz településileg? (Bp. esetén a kerületet is.) Nem ok nélkül kérdezem, de meg kell, hogy kérdezzem.
Várom válaszaidat.
Üdv: EE
Anyámat nagyon lefárasztja a munkahelye és alapból nem vagyok neki "szimpi", amióta csak élek ver. Jó azt elismerem, hogy volt 1-2 elég meredek húzásom akkor meg is érdemeltem a pofont. De abban azért túlzásnak tartom a verést, hogy 16 éves létemre még heti 4-5-6 alkalommal laposra vernek. Apám szerencsére elég ritkán ver mert egyszer nagyon közel állt ahoz, hívjam a rendőrséget. Azóta úgy-ahogy békén hagy. Anyám már a legkisebb dolgok miatt is ver. Volt nemrég egy olyan, hogy mondtam neki, hogy suli után egyből hazajövök, lekéstem a hévet és a következő csak 20perc múlva ment. Már ezért megvert mert ennyit késtem.
Már emberszámba alig vesz. Úgy kezel mint egy tárgyat. És ez nem a kamaszkortól van. Amúgy nagyon türelmes vagyok vele is, de ezt már nem igen bírom.
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 18:19
Válaszolva a kérdéseidre:
-Nagyon sokat vernek (főleg anyám), már életem alig van. Abban korlátoznak, hogy hova, kivel, mikor, és meddig mehetek. Ez abban merül ki, hogy a településen ahol lakok külön megmondja, egyetlen egy lánnyal enged csak, és szigorúan szombaton 11-től 3-ig. Szóval szabadidőm szinte nincs is.
Ez idegileg már nagyon nehezen tűröm. Meg napi szinten veszekszik velem, és nekem ez nem megy.
-Ők a "rendes" szüleim, és nevelőszülőkhöz szeretnék legfőképpen kerülni.
-16/lány vagyok
-Budapest 16ker.
Vannak testi nyomai a bántalmazásoknak? Ha elmennél kórházba, tudnál látleletet vetetni?
EE
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!