Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Felrobbanok, egyszerűen nem...

Felrobbanok, egyszerűen nem bírom tovább idegekkel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Azt hagyjuk, h itt vagyok lassan 19 évesen és még abszolút nem volt semmi szerelmi életem. Tényleg ez legyen a legnagyobb problémám, de az már k.rv@ra idegesít, h ha nem is mondják ki nyíltan sokan utalnak erre elég rendesen, még a r.hadt családom is. Szval idén nyáron leszek 19 éves, de még mindig suliba járok, mert én hülye b.rom se.gfejáll.t öt évfolyamos gimibe jelentkeztem. de nem bírtam végig csinálni az előző sulimat(több egészségügyi probléma miatt, egyszerűen szinte tönkre vágtak). Most átíratkoztam egy másik suliba, de velem 1, másfél évvel fiatalabbakkal járok egy osztályba. Hát mit ne mondjak az én korosztályom se százas, de úgy veszem észre a szint egyre lejebb csúszik. Hülye b.rom állatok(tisztelet annak a kb 5 kivételnek) ezenkívül úgy kezelnek abban a suliba, mintha nem is oda való lennék, mintha más bolygóról jöttem vna. De ez még semmi, a stressz itt is csak jön és csak jön, komolyan mondom rosszabb, mint az előző sulimba. Tiszta iged vagyok, esténkét alig alszom, szorongok, félek, egy trampli balf.sznak érzem magam. A családomról ne beszéljünk, ők azt gondolják, h mi egy példás család vagyunk, pedig egy nagy LÓF.SZT. NEEEEM, EGY CSALÁD NEM ILYEN, OTT NEM OKOZNAK MÉG TÖBB STRESSZET A MÁSIKNAK, OTT TÁMOGATJÁK A SZÜLŐK A GYEREKEIKET, HA LEGALÁBB MÁR MEGCSINÁLTÁK ŐKET. Egyszerűen azt érzem, h megőrültem, h soha nem leszek normális és, h legyen már vége ennek a kib.szott életnek, mert nem bírok folyamatosan jó pofát vágni hozzá.

Barátaim csak érdekbarátok, rokonokhoz sem tudok menni, sehonnan nem tudok kérni semmilyen segítséget. Mit tegyek 18/L

2011. máj. 12. 15:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Elgondolkodnék a helyedben, hogy miért nincs egy barátom sem, szerelmem sem, és a családod sem áll melletted. Valahol benned lesz a hiba. (a stílusod egybékbént amolyan tenyérbe mászó, olvasása közben is viszketett a tenyerem...)

Van egy mondás, ami szerint olyan a fogadjisten, amilyen az adjonisten. Tehát ha te normálisan, kedvesen állsz hozzá a másikhoz, akkor az esetek 90%-ában ugyanazt fogod visszakapni.

Vegyél vissza ebből a csúnya stílusból, vedd elő a szebbik arcodat, és próbáld ki, milyen, ha kedves vagy másokhoz... Meg fogsz lepődni az eredményen. :) Amúgy sok sikert hozzá!

2011. máj. 12. 15:13
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Erre egy idézet jutott az eszembe:

"Mielőtt megszülettél a szüleid nem voltak olyan unalmasok mint most. Az tette őket azzá, hogy mossák a ruháidat, fizetik a számláidat és hallgatják, hogy te milyen menőnek érzed magad. Szóval mielőtt a természetet akarnád megmenteni a te idegesítő és unalmas szüleidtől, ELŐSZÖR TAKARÍTSD KI A SAJÁT SZOBÁDAT!"

2011. máj. 12. 15:14
 13/21 anonim ***** válasza:
..kérhetsz tanácsot az iskolapszichológustól is, nem szégyen!
2011. máj. 12. 15:15
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

"A stílusom másokkal szemben nem ilyen, ott kénytelen vagyok összeszedni magam és jó

kislánynak mutatni magam."

Akkor viszont az őszinteség hiányzik... A kényszeredett mosolyt elég könnyű kiszúrni. Az erőszakolt kedvességet is.

A környezetedben pont azoknak a mély érzéseknek és gondolatoknak a hiányát kritizálod, ami benned sincs meg!

2011. máj. 12. 15:19
 15/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha a családoddal van bajod, akkor ezt velük kellene megbeszélned. De még most sem tudom,mi a gond...
2011. máj. 12. 15:20
 16/21 anonim ***** válasza:
86%

Nyugi.

Csináld azt amihez affinitásod van.Én pl 18 évesen, fociztam és nagyon sokat olvastam de még véletlenül sem kötelező házi olvasmányokat , hanem bármit csak azt nem(Rejtőt, Jack Londont ,Zolát). A matek az ment erőfeszítés nélkül, de tanulni csak azt voltam hajlandó ami konkrétan érdekelt. Annak utána is olvastam.A többinél csak arra vigyáztam , h ép ne bukjak már meg:).

A foci adott nekem sikerélményt, erőnlétet csapatszellemet és nagyon sok ismerőst és néhány barátot is.Minden nyáron elmentem dolgozni is és ott önfegyelem ragadt rám és nagyon sok lány ismerős , köztük néhány közelebbi is.

Neked is járnod kéne valahova, sportolni , táncolni vagy ilyesmi. Olyan dolgokkal is foglalkoznod kellene amiben jó vagy és sikerélményt ad.Tájékozódj és találd meg.Szánj rá valamennyi időt napi szinten és lesz önbizalmad és nagyon sok ismerősöd.

Az én kislányomon is nagy a teher ami a tanulást illeti mert nagy célokra hajt, de mellette néptánccol és énekel is. A kutya is megveszik tőle:), de neki tetszik.

Vagány legyél , ne rinyálj mert nem vagy már csecsemő;)

2011. máj. 12. 15:29
 17/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Mintha magamat olvastam volna. Én is 2 évvel később végeztem, pedig nem buktam, egyik osztályom rosszabb volt, mint a másik. Néha én is káromkodtam, de csak magamban, bár nem mondom, hogy szégyen az, és hibáztatni se szeretnélek. Nem voltak barátaim és a családom segítségét se élvezhettem. Teljesen kicsúszott a kezeim közül az irányítás, ráadásul fel se vettek oda, ahová menni szerettem volna. Én, aki mindennap otthon ült, azóta egyik napról a másikra már országot is váltottam. Sokat változtam, de legbelül ugyanaz maradtam, mert habár beláttam sok hibám volt, a legnagyobb hibám az őszinteségem volt és az, hogy emellett túl érzékeny voltam. Mintha egy másik bolygóról jöttem volna. Ma már úgy gondolom ez nem szégyen, hanem erény. Amit sose szeretnék elveszíteni, de igyekszem alkalmazkodni jobban a környezetemhez. Ha van kedved írj nekem egy msn címet, mikor időm engedi szívesen beszélgetek veled, esetleg tanácsot is tudok talán adni.

Kívánok minden jót neked!

Egy 22 éves lány

2011. máj. 12. 15:52
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

A káromkodástól nem leszel menő. Sőt, a normális emberek kerülik az ilyenek társaságát.

Ha senki nem felel meg neked, hogyan akarsz barátra szert tenni? Mindenkiben van hiba, csak benned nincs?

Anno én is gimit váltottam, és a másodikban összesen 1 barátnőm volt. De nem szidom/szidtam őket. Egyszerűen más volt a nézetünk, felfogásunk. Ettől még nem jobbak/rosszabbak, mint én.

KERESS ÉLETCÉLT/HOBBIT! Ha találsz valamilyen tanfolyamot/csoportot, akkor ott még barátokra is szert tudsz tenni.

2011. máj. 12. 17:58
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

választékosabb stílus, és az idegbaj kulturált keretek közt való levezetése pl. sporttal.

nem csak másban van a hiba, lehet, h benned is. nekem sem volt túl sok barátom az osztályban, de nem is érdekelt annyira, h ezen túráztassam magam.

18 évesen volt először épkézláb barátom, mivel egészen addig úgy néztem ki, mint egy partravetett bálna, és az öltözködésem sem épp a nőieshez közelített.

van kiút, ha időben elkezdesz magadon változtatni. magadért.

2011. máj. 12. 21:00
 20/21 anonim ***** válasza:

Fel nem fogom hogy miért bántjátok! Könyörgöm 18 éves! Tegye fel a kezét az aki 1X évesen nem érezte pocséknak az életét.

Tudom, hogy nem könnyű, amit én tennék:

1: beszélni a szülőkkel, kérni a segítségüket, mert nem vagy boldog (ha kéred őket, nem mennek majd el melletted, meg fognak hallgatni)

2: a hobby tényleg nagyon jó ötlet, nekem használ, nem gondolkodom, csak gyógypedezek a kertben vagy varrok, kötök, fonok, ez mind olyan fizikai tevékenység amihez nem sok agymunka kell, tehát kisimít

3: a mi családunkban is volt olyan, hogy valaki bukdácsolt a suliban, utált bejárni, aztán át lett íratva délutáni iskolába most tele van jobbnál jobb jegyekkel.

2011. máj. 13. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!