Olyanok tanácsát kérném, akik elvesztették a munkájukat. Ti mit tetettek?
Sziasztok!
A mai nap folyamán kaptam egy nagyon kellemetlen hírt: július végén megszűnik a munkahelyem.
Nagyon magam alatt vagyok, fogalmam sincs, mihez kezdjek most.
Ti hogyan oldottátok meg, hogy legyen erőtök az utolsó napokat végigcsinálni a munkahelyen, majd munkanélküliként reggelente felkelni a nagy semmiért?
Nem szeretnék depressziós lenni, de nem nagyon látom a kiutat :(
25/L
Kedves Utolsó!
Épp azért kérdeztem, hogy mihez kezdjek, mert nem szeretném magam sajnáltatni.
Munkát kell találnom, és kész, csak most még nagyon kilátástalanak érzem a dolgot.
A többieknek is köszönöm a tanácsokat! Igyekszem felpofozni az önéletrajzom.
Szóljál az imserőseidnek, hogy gondoljanak Rád, ha hallanak valakiről aki keres munakerőt és szóljanak. A másik, h nem tudom milyen cégnél dolgozol, de esetleg, ha olyan a cég, hogy annak partnerek vagy beszállítók kérdezd meg, hogy ott nincs-e valami lehetőség. Egyik ismerősöm is így helyezkedett el, hogy az egyik beszállító éppen keresett kereskedőt, és most jobb helye van mint eddig volt.
A másik, hogy majd bejelentkezel a munkaügyi központba és ott is lehet, hogy tudnak valamilyen munkát adni, ha nem is a legjobbat, de ideiglenesen lehet, hogy lesz munkád.
Kitartást!
nekem egyébként a lányom éppen akkor jött, amikor kiderült, hogy megszűnik a telephely, ahol dolgozom, nem rúghattak ki, de most visszamenni nem nagyon tudok. Próbálkozunk második babával, mert egyébként is kettőt szerettünk volna, de most éppen jól is jönne, ha sikerülne. esetleg babázhatnál is, ha úgy álltok, hogy akár jöhetne is:) De persze ez csak akkor jó ötlet, ha tényleg úgy állsz már, mert én akkor már 28 éves voltam és tényleg akartuk is a lányunkat.
Sajnos baba kilőve, mert nem járna semmi.
És tudom, hogy nem sok a gyed összege, de anélkül biztos nem menne.
Ne viccelj! Fel a fejjel! Fiatal vagy, gyereked nincs, diplomával és munkatapasztalattal rendelkezel, minden esélyed megvan egy sokkal szuperebb munkahelyre!:)
Gondolom ez a mostani hely könnyen jött (vagy épp túl nehezen) ezért gondolod, hogy olyan nehezen tudsz majd ezután munkát találni.. De ez az általános munkanélküliség eléggé rétegelt dolog, a te helyzetedben sokkal több esélyed van melót kapni, mintha a világ végén, két gyerekkel, szaktudás vagy tapasztalat nélkül akarnál érvényesülni.. Van még 2 hónapod! Az internetes hirdetőoldalakat és fejvadász oldalakat nyugodtan böngészd végig naponta, és küldd el minél több helyre az önéletrajzodat (szépen kicifrázva mindenfélével, erről is találsz sok helyen tippeket), a nagy számok törvénye alapján valamelyik be fog jönni!:) A kollégáid gondolom hasonló cipőben járnak, érdeklődj náluk is, mihez fognak magukkal kezdeni! Hátha kapsz néhány tippet, hogy hova jelentkezhetnél még.. Keress olyan cégeket, ahol szerinted alkalmazni tudnának a szaktudásod miatt, és küldj nekik is önéletrajzot, hiába nem hirdetnek! Nagyobb cégeknél gyakran van üresedés, csak 1-1 helyet nem hirdetnek, az alkalmazottak előbb-utóbb ajánlanak valakit a helyre, és állás betöltve.. Viszont ha ott van az önéletrajzod, ha csak 2-3 hónap múlva is, de behívhatnak alkalomadtán! Velem is előfordult már, hogy 2 hónap múlva üresedés volt, és felkínáltak egy állást.
Én azt javaslom neked, ne éld meg ilyen drámaian ezt a dolgot! A legtöbb ember örülne, ha csak annyi baja lenne, hogy a jövőben meg fog szűnni a munkahelye.. tényleg nem kell ezért olyan nagyon kiakadni! Találni fogsz másikat! Ettől még nem lőttek az egész jövődnek.. Másrészt munkanélküliként sem a nagy semmiért kelsz fel reggelente, hiszen jó esetben nem a munka az egyetlen öröme életednek. Fogd fel ezt úgy, mint szabadság.. ami eltarthat 1-2 hónapig, de utána megint jön a hajtás, belerázódni egy új helyzetbe, megszokni az új kollégákat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!