Olyanok tanácsát kérném, akik elvesztették a munkájukat. Ti mit tetettek?
Sziasztok!
A mai nap folyamán kaptam egy nagyon kellemetlen hírt: július végén megszűnik a munkahelyem.
Nagyon magam alatt vagyok, fogalmam sincs, mihez kezdjek most.
Ti hogyan oldottátok meg, hogy legyen erőtök az utolsó napokat végigcsinálni a munkahelyen, majd munkanélküliként reggelente felkelni a nagy semmiért?
Nem szeretnék depressziós lenni, de nem nagyon látom a kiutat :(
25/L
Sajnállak, hogy így kitolt veled az élet :(
Gondoltál már külföldi munkára? Én egyetem után nem találtam állást, ezért kimentem egy évre au pairnek Angliába. Nem beszéltem olyan jól az angolt az elején, kb. középszinten voltam, de szerencsére egy félig magyar családot fogtam ki, úgyhogy nem volt gond, beirattak nyelviskolába is, ahol nagyon durván hajtottak, hogy megtanuljam a nyelvet, és mire hazajöttem, már le tudtam tenni a felsőfokú nyelvvizsgát.
Annyiból mindenképp jó, h előre tudod, szal fel tudsz rá készülni, nem egyik napról a másikra ért.
Próbálj meg addig is másik munkahelyet nézni vagy tanfolyamot.
Soha nem jutott az eszembe.
A szüleim elég betegesek, és pár hónapja mentem férjhez.
Amíg egyetemista voltam, addig sem vonzott ez a lehetőség, most pedig már több emberre is gondolnom kell.
Nézegess fejvadász blogokat a neten, nagyon jól leírják, hogy hogyan lehet a legtöbbet kihozni egy önéletrajzból. Sokkal több helyről hívnak vissza, mióta a tanácsok alapján átpofoztam az önéletrajzomat.
Remélem nemsokára munkahely is lesz :) De a tendencia már pozitív.
Először is kéne némi pozitív hozzáállás!
Van még két és fél hónapod, amíg biztosan lesz munkahelyed. Addig biztosan nem leszel munkanélküli.
Kezdj el munkát keresni most! Átlagosan 3-4 hónap alatt találnak az emberek munkát. Ez azt jelenti, hogy ha most beleveted magad és keresel, simán lehet, hogy július 31-én kicuccolsz a jelenlegi munkahelyedről, és augusztus 1-jén már az új helyen kezdesz. Vagy 15-én, vagy szeptemberben.
Ha nekiállsz munkát keresni, valószínűleg nem, vagy maximum csak pár hétig leszel munanélküli.
Persze belevetheted magad az önsajnálatba, de akkor nem lesz munkád.
Megjegyzem, most pont ezt csinálod. Már arra készülsz, mogy munkanélküli leszel.
Miért nem azért szeretnél megtenni mindent, hogy új munkahelyed legyen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!