Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállalnátok egy ilyen kapcsola...

Vállalnátok egy ilyen kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Mindketten huszonévesek vagyunk, és különélünk, ki-ki a saját családjánál. Párom családja hitelt vett fel és most nagyon megugrott a törlesztő. Barátom minden ft-ot hazaad, hogy segítse az otthoniakat, így a kiadások rám maradnak. Pl. üdítő vagy rágcsálnivaló néha filmezés közben vagy óvszervásárlás... Az nyilvánvaló, hogy nem tudunk elmenni nyaralni, vagy mozi, meki vagy egyéb "luxus" dolgok és ezt el se várom. Viszont szerintetek jó ez így, hogy minden pénzt odaad a családnak és így néha sem tud beszállni a költségekbe egy 500-assal mondjuk? Nem vagyok anyagais, és mi sem élünk fényűzően, részmunkaidőben alig kapok 30 ezret, tehát egyedül én sem bírom ezeket néha már.
2011. máj. 10. 00:30
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Tudom, ezt magamra értettem, mert nálunk nem lehetett átütemezni, megpróbáltuk....
2011. máj. 10. 02:34
 22/25 anonim ***** válasza:

ingyen program: kirándulás/túrázás, kutyasétáltatás, önkéntes tevékenység kórházban/állatmenhelyen, filmnézés otthon

és beszéld meg vele, hogy ő is szálljon be a költségekbe

2011. máj. 10. 05:32
 23/25 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy sok szülő elnézi, elvárja, hogy a felnőtt gyereke váljon a szülője szülőjévé és amit a drága szülő elqúrt, azt a gyerekkel akarja fizettetni maga helyett. A ti esetetekben is az a baj, hogy a szülők érzelmileg manipulálják a partneredet és az képtelen nekik nemet mondani. Nem tudom, hogy ki mire költött a hitelből, de nálunk ugyanez megy évek óta, hogy a páromat az anyja belevitte adóstársként (mert enélkül az anyós nem kapott volna hitelt) egy 11,5 milliós hitelbe, amiből a páromra alig több, mint 2M ment el max. 2,5 és a kedves anyós elbrengózta a többit (8M!!!) mindenféle csipicsupi magánhitelei kiváltására meg Isten tudja mire és a párommal követelőzik, hogy minél többet fizessen a törlesztésbe. 2,5 évig a felét fizettette a lánnyal, ami több, mint duplája a méltányosan ráeső résznek.

Tessék, íme: http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Neked arról kell meggyőznöd a partneredet, hogy a ti kapcsolatotok kell, hogy neki jelentsen annyit, hogy tudjon nemet mondani a szülőknek, és a szülei pedig legyenek vele annyira emberségesek, hogy nem forgatják ki az utolsó fillérjéből is. Állj a sarkadra, nem kell összeugrasztani velük, de finoman vezesd rá, hogy nem gyerek és a szülők is több felelősséggel tartoznak a saját dolgaik iránt.

2011. máj. 10. 06:45
 24/25 anonim ***** válasza:
Mit dolgozik a srác? Nem tudnátok együtt elmenni újságot hordani vagy kisebb kerti munkákat vállalni ismerősöknél? És akkor gyűlne össze egy közös fagyizásra biztos, vagy buszjegyre egy közeli tóhoz, nasira. Hm? És lehet, hogy a közös munka is szórakoztató lenne édeskettesben!
2011. máj. 10. 07:30
 25/25 A kérdező kommentje:
Először is, minden választ nagyon köszönök!!! Örülök, hogy ennyi értelmes ember válaszolt! A helyzet az, hogy épp nemrégiben ütemezték át a hitelt állítólag, hogy hamarabb teljen le.... én sem értem, miért, de lévén hogy egy tőlem független család, beleszólásom sincs az életükbe. De az is lehet, hogy csak annyira összejött nekik a sok elmaradás stb. hogy mostmár tényleg ennyit kell fizetni. Az anyja viszont nagyon elvárja, hogy minden pénzt hazaadjon. Ha van lehetőség, vállal alkalmi munkákat, tehát nem válogat.. a múltkor épp hallottam az anyját, ahogy "zavarta" volna dolgozni... :(
2011. máj. 10. 10:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!