Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vállalnátok egy ilyen kapcsola...

Vállalnátok egy ilyen kapcsolatot?

Figyelt kérdés
Mindketten huszonévesek vagyunk, és különélünk, ki-ki a saját családjánál. Párom családja hitelt vett fel és most nagyon megugrott a törlesztő. Barátom minden ft-ot hazaad, hogy segítse az otthoniakat, így a kiadások rám maradnak. Pl. üdítő vagy rágcsálnivaló néha filmezés közben vagy óvszervásárlás... Az nyilvánvaló, hogy nem tudunk elmenni nyaralni, vagy mozi, meki vagy egyéb "luxus" dolgok és ezt el se várom. Viszont szerintetek jó ez így, hogy minden pénzt odaad a családnak és így néha sem tud beszállni a költségekbe egy 500-assal mondjuk? Nem vagyok anyagais, és mi sem élünk fényűzően, részmunkaidőben alig kapok 30 ezret, tehát egyedül én sem bírom ezeket néha már.
2011. máj. 10. 00:30
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Nem, nem az. Viszont manapság egyre gyakoribb. Sajnos sok esetben az ember önhibáján kivül is (itt nem a hitelekre gondolok, hanem a leépítések, fizetéscsökkentések stb. )Csak sajnálom a családot, hogy így járt. Sose a pénzéért voltam vele...
2011. máj. 10. 00:59
 12/25 anonim ***** válasza:
62%
Én nem vagyok gonosz ember, de ha a szüleim hitelt vennének fel, szerintem ők se várnák el, hogy én minden pénzem odaadva segítsek. Akkor minek vesznek fel a szülők, ha nem tudják fizetni? Alig egy éve vagytok együtt és mindent te fizetsz a barátodnak? Nekem ez biztos nem férne bele... Ha együtt élnénk már és közösen megbeszéljük a dolgokat, akkor talán, de így semmiképp.
2011. máj. 10. 01:04
 13/25 anonim ***** válasza:
85%

Én egyetértek veled utolsó, de miért vagy ennyire meglepődve ezen elnézve a minimálbért, és az átlag fizetéseket?

Mintha nem Magyarországon élnél.

Szörnyű.

Kérdező, én rákérdeznék a barátomnál, meddig tervezi ezt az állapotot. Nem bunkón, próbáld finoman, de lényegre törően megfogalmazni, és vázold föl előtte, hogy ez így nem működhet hosszútávon.

Egyébként sz@r helyzet, a barátod helyében persze, hogy én is mindent megtennék, ami erőmből telik, de mégse hárítanám a szexuális életem költségeit csak és kizárólag a másikra.

2011. máj. 10. 01:04
 14/25 anonim ***** válasza:
Nem az utolsónak ment...
2011. máj. 10. 01:05
 15/25 anonim ***** válasza:
33%

01.05:

beletrafáltál, jó ideje már, hogy elköltöztem Magyarországról... nem vagyok már teljesen "képben"...

2011. máj. 10. 01:12
 16/25 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Míg le nem telik a hitel, vagyis úgy 2 év kb. :|
2011. máj. 10. 01:12
 17/25 anonim ***** válasza:
93%

2év???? Azért ez így már érdekesebb....

Általában akkor szokott már a család 100 forintokat is az élére állítani, amikor már nagy a baj.

2 éves hitelnél ha valaki törleszt 100e Ft-ot havonta, akkor egy 5 éves átütemezéssel ez lemegy 50e Ft-ra.

Szerintem ezt inkább megteszik az emberek, mintsem 100 Ft-okkal nyammogjanak 2 évig.

Kvázi vagy a párodnak ez így kényelmes, vagy a szülők veszik őt tök hülyére.

Én nehezen képzelem azt el, hogy az anyám még 100Ft-ot is elkérne tőlem a hiteltörlesztőre, egy olyan hitelnél amit egyébként simán át lehetne ütemezni úgy, hogy ne éhezzünk...

2011. máj. 10. 01:18
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
És elmondtad már neki, hogy "drágám megértem, hogy támogatod a családodat, de nem lehetne mégis, hogy néha-néha te is beszállj az óvszer vagy a rágcsálnivaló vásárlásba?" ?
2011. máj. 10. 01:38
 19/25 anonim ***** válasza:
69%
Sajnállak, én is hasonló cipőben jártam,mint a barátod és idővel a kapcsolataim is ezért romlottak meg, mert én sosem tudtam beszállni semmibe, de nem tudtam mit tenni,mert a lelkiismeretem nem hagyta. Aki nem volt ilyen helyzetben nem tudhatja milyen ...és ha nem segítessz,könnyen utcára kerülhet a család... Ha szereted kitartás!!!!! Ha nem menekülj!!!!!!!!
2011. máj. 10. 01:57
 20/25 anonim ***** válasza:
81%
01.57 nem kerülne utcára a család, mert már csak 2 év van a hitelből!!! Pont ez a lényeg, hogy bőven át lehetne ütemezni úgy 1-2 évvel, hogy ne kelljen élére állítani a filléreket. Szerintem sokkal több kárt csinál az a két év amíg ennyire nélkülözni kell, mint 4-5 olyan ahol csak oda kell figyelni, de nem kell minden fillért összekuporgatni.
2011. máj. 10. 02:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!