Az a helyzet, hogy dolgozom, de a szüleimnek nem szoktam (rendszeresen) adni a keresetemből . A fezetésem kicsi, 60.000 Ft. Ők nem várják el tőlem, de én ugy érzem, be kellene szállnom a költségekbe, hisz még mindig otthon lakom, és nem vagyok szellem, akinek nem kell fűtés ha hideg van, meg kaja meg stb... Nem tudom, mennyit "illene" adni ebből, olyan 20.000? Ha va itt még valaki, aki dolgozik de még otthon lakik, hogy oldja meg a dolgot, mennyit ad be mennyiből?
az is eszembe jutott, hogy mondjuk ha nem annyira szorul rá a családi kassza, h beleadj, akkor csinálj egy lakástakarékot, és tegyél bele minden hónapban 20at. a szüleid biztosan büszkék lesznek rád, h ilyen előrelátó vagy, és nem szórod el az összes pénzed.
40e-ből ki tudod fizetni a telefonszámládat meg a piperecuccaidat, vagy elmehetsz pizzázni a barátokkal.
2011. máj. 9. 19:54
12/18 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket. Egy-kettőre magam is gondoltam már (saját mobilt magam intézem), a netre meg a telefonszámlára. Meg beadni a havi nagybevásárlásba. Ez igy kb kijönne kb 10.000 Ft-ba. Szoktam venni apumnak, anyumnak néha egy-egy pólót, meg ilyen apróságokat hogy veszek nagy családi fagyit..bagy ha megkérnek vegyek valamilyen kaját, nem fagadom el, hogy utána ideadják rá a pénzt. Igazából jó lenne egy jobb munka, jobban be lehetne osztani a pénzt... De most nincs semmi lehetőség, ez pedig biztos. A "piperecuccoaimat" :) is magam intézem.
2011. máj. 9. 19:59
13/18 anonim válasza:
szerintem 20 jó ötlet.Énis annyit adnék ennyi keresethez.Otthon eszel,laksz,fürdesz stb.Ennyit megérdemelnek a szüleid.Ha tudnak ugyis segítenek neked:)szeresd őket,és tőlük ne sajnáld.
2011. máj. 9. 20:02
14/18 anonim válasza:
Az enyémek azt mondták,hogy nem kell "albérletet" fizetnem. Természetesen a szórakozásom,könyveim,utazást,cigit,stb magamnak finanszirozom,ami marad azt félrerakom,gyüjtögetek.A szüleim is mindig azt modnják,inkább rakjam félre,vagy kötlsem magamra .
Mondjuk ez attól is függ,hogy anyagilag hogy álltok.
2011. máj. 9. 20:10
15/18 A kérdező kommentje:
Ja, az lemaradt hogy hogy állunk. Átlagosan.. Szóval nincs luxus, de ami kell, az megvan.
2011. máj. 9. 20:14
16/18 anonim válasza:
Fizesd be a tv vagy internet számlát.
2011. máj. 9. 20:23
17/18 anonim válasza:
Szerintem vesd fel egy beszélgetésnél, hogy emiatt egy kicsit kellemetlenül érzed magad és ők mit gondolnak a témáról. Majdnem biztos, hogy nem kell majd fizetned, akkor ajánld fel, amit mondtál, hogy kijönne 10ezerre, és akkor az már nekik is nagy segítség lenne és te is jobban éreznéd magad. Mikor én 17 évesen először dolgoztam nyári munkán, akkor én se adtam haza semmit, de vásárolgattam otthonra ezt-azt, ha épp a szüleimnek nem volt pénzük, de kellett. Meg ha valami luxusabb dologra vágytak (persze apróságra, pl jobb minőségű fagyi vagy egy pizza, anyukámnak nadrág), mert ugye nekem volt félretett pénzem, nekik meg jól esett, hogy megkapták, hisz maguktól nem vették volna meg. És nekem is jól esett, hogy segítettem nekik:)
2011. máj. 9. 20:44
18/18 anonim válasza:
NE legyél már ennyire pitiáner, mint a hozzászólók némelyike!
Légy nagyvonalú. (Egyszer az életben.)
Én azt tenném, hogy a teljes fizetésemet leraknám a szüleim elé az asztalra és vegyenek el belőle amennyit gondolnak!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!