Már én szégyellem magam a húgom miatt. Hogy tudnánk erről leszoktatni? (bővebben lent)
Az a helyzet, hogy a húgom nyáron lesz 10 éves és még cumizik. Kb. 2 éves kora óta. Tudom, megdöbbentő.
Amúgy meg egy értelmes,okos lány.
De ez már szerintem pszichológiai eset.
Kb. így kezdődik nálunk egy nap: Reggel suli előtt cumizik, haza ér a suliból: cumizik. Majd este cumival alszik el.
Anyukám 3 évig próbálkozott mindennel, de hiába. Az egész család könyörög neki. Látszik a húgomon, hogy ő is szégyelli, még apukánk előtt is(a szüleink elváltak, anyukánkkal élünk). Azt mondjuk neki,hogy már nem cumizik.
Mit lehetne ez ellen tenni? Ez egyáltalán nem normális! Anyukám már csak azt mondja,hogy: majd magától leszokik róla.
Nem tudom már,hogy mit tehetnék. 15/L
Én 10 éves korig szoptam az ujjam. Aztán egyszer egy buszos kirándulásról hazafele a fáradtságtól csak úgy elaludtam, még az ujjamat is elfelejtettem. Akkor nagyon meglepődtem, hogy megy az alvás az ujjam nélkül is. :) Később meg a szüleim mutogattak olyan képeket, amiken szétálló fogú emberek vannak, hogy "Nézd, ilyen lesz a tiéd is, ha szopod az ujjad." Aztán egyik este úgy gondoltam, ujjszopás nélkül alszom. Azóta is. :)
Számomra nyugtató volt a dolog, közben simogattam az orrom. Valószínűleg a húgodnál is ilyesmi szerepe lehet a cuminak, főleg, ha a szüleitek elváltak.
Amúgy anyukámmal nincs semmi gond. Ha te lennél az ő helyében, nem hinném, hogy kibírnád, azt, hogy a húgom csak sír és mondja,hogy: tudja, hogy ezt már nem lehetne ennyi idősen és nagyon szégyelli magát, de nem bírja ki cumi nélkül...
Anyukám is sokat sírt emiatt, de már nem bír mit csinálni.
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:47
Igen ez biztos, hogy ezért van. Amikor ideges, akkor cumizik....
Tudom mennyiszer beszélgettem vele erről?
de mindig csak sírás lesz a vége az ő részéről. Képzeld, régebben pont ezt a plakátos cuccot mondtam neki, szintén sírt, anyukám meg rám szólt, hogy hagyjam békén a húgomat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!