Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Már én szégyellem magam a...

Már én szégyellem magam a húgom miatt. Hogy tudnánk erről leszoktatni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy a húgom nyáron lesz 10 éves és még cumizik. Kb. 2 éves kora óta. Tudom, megdöbbentő.

Amúgy meg egy értelmes,okos lány.

De ez már szerintem pszichológiai eset.

Kb. így kezdődik nálunk egy nap: Reggel suli előtt cumizik, haza ér a suliból: cumizik. Majd este cumival alszik el.

Anyukám 3 évig próbálkozott mindennel, de hiába. Az egész család könyörög neki. Látszik a húgomon, hogy ő is szégyelli, még apukánk előtt is(a szüleink elváltak, anyukánkkal élünk). Azt mondjuk neki,hogy már nem cumizik.

Mit lehetne ez ellen tenni? Ez egyáltalán nem normális! Anyukám már csak azt mondja,hogy: majd magától leszokik róla.

Nem tudom már,hogy mit tehetnék. 15/L

2011. ápr. 20. 22:41
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is 10 éves koromig szoptam az ujjam és szégyelltem is, de nem tudtam leszokni. Aztán a fogorvos fogszabályozást javasolt, mert nem jól állt a fogsorom. Akkor kénytelen voltam leszokni. Végül is nem tört meg nagyon.
2011. ápr. 20. 22:55
 12/21 anonim válasza:
52%
Szerintem szoktasd valami másra.Például a mentolos cukorkára.
2011. ápr. 20. 23:02
 13/21 anonim ***** válasza:

Fogaknak annyira nem egészséges, de hátha átmeneti megoldásnak megteszi:

Lehet kapni cukor-cumit (cumi alakú cukor). Valahogy ki kellene cserélni a cumijait. Lefekszik, szopogatja, elfogy, nem tud már újat kérni. Talán egy idő után rádöbben, hogy a cumi nem is olyan fontos - ha állandóan elfogy a szájából.

Vagy a hüvelykujja nem lenne jó helyette?

Tényleg fura ennyi idősen, de szerintem a kamaszkor megoldja majd, mert a fiúk előtt már nehéz cumival tetszelegni és a hormonok felül fogják írni a cumivágyat :)

Férjem saját bevallása szerint 16 éves koráig legózott, kisautókkal játszott, győzte eldugni a haverok elől, mert ciki is volt neki. Mégis teljesen normális felnőtt lett, csak valamiért később hagyta el a gyerekkori dolgokat.

A lánya ugyanilyen volt, ő is 16 éves kora körül "lett kamasz", addig inkább gyerek volt.

2011. ápr. 21. 08:53
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Unokahúgomat úgy szoktatták le, hogy kapott egy kiskutyát ajándékba, és elmagyarázták neki, hogy a kiskutya nagyon hiányolja a mamáját, és neki szüksége van a cumi.

Este berakták a kutya mellé a cumikat, nagynéném lefekvés után kidobálta, és az unokahúgom azóta sem keresi.

2011. ápr. 21. 08:54
 15/21 napietus ***** válasza:
szerintem is ki kell dobni. mi az, hogy nem sikerül? vesz magának másikat helyette, vagy mi? 10 éves korban ez nem normális, és káros is lehet. egy tízéves egy napig tartó hisztijét meg csak el tudjátok viselni valahogy. egyszer kell túllenni ezen.
2011. ápr. 21. 10:19
 16/21 anonim ***** válasza:
Kérjetek pszichológustól segítséget... biztosan van Nevelési Tanácsadó a környezetetekben... bármikor be lehet jelentkezni...
2011. ápr. 21. 10:39
 17/21 anonim ***** válasza:

Mindenképp vigyétek el pszichológushoz!

Egyébként elvinném egy játékboltba, hogy választhat magának egy plüsst (akármilyet, nem sajnálva a pénzt, persze úgyis el kell férnie az ágyban), de mostantól vele alszik. A cumi ott maradhat a párnája alatt, hogy megnyugodjon, de csak addig, amíg nem teszi a szájába.

2011. ápr. 21. 11:02
 18/21 anonim ***** válasza:
egyszerűen ki kell dobni mikor nem látja egy ideig keresni fogja de aztán megszokja hogy nincs.
2011. ápr. 21. 15:30
 19/21 Szőkecsaj válasza:
Szija!! Én úgy tudtam leszokni rólla.. bár az innk ujjszopás volt.. hogy ztmondták kidudorodik ásha egy folt volt rajta azt mondták az attól van ti is tehetnétek iylen ötleteket a cumivalpéldául eláló fogai lesznek vagy elmondod az osztálytársainak .. nah attól tuti megijed éslerakaj azt a fránya cumit.:)
2011. ápr. 26. 00:22
 20/21 Szabo petike válasza:
Én17éves vagyok mai napig cumizok
2011. jún. 19. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!