Már én szégyellem magam a húgom miatt. Hogy tudnánk erről leszoktatni? (bővebben lent)
Az a helyzet, hogy a húgom nyáron lesz 10 éves és még cumizik. Kb. 2 éves kora óta. Tudom, megdöbbentő.
Amúgy meg egy értelmes,okos lány.
De ez már szerintem pszichológiai eset.
Kb. így kezdődik nálunk egy nap: Reggel suli előtt cumizik, haza ér a suliból: cumizik. Majd este cumival alszik el.
Anyukám 3 évig próbálkozott mindennel, de hiába. Az egész család könyörög neki. Látszik a húgomon, hogy ő is szégyelli, még apukánk előtt is(a szüleink elváltak, anyukánkkal élünk). Azt mondjuk neki,hogy már nem cumizik.
Mit lehetne ez ellen tenni? Ez egyáltalán nem normális! Anyukám már csak azt mondja,hogy: majd magától leszokik róla.
Nem tudom már,hogy mit tehetnék. 15/L
Fogaknak annyira nem egészséges, de hátha átmeneti megoldásnak megteszi:
Lehet kapni cukor-cumit (cumi alakú cukor). Valahogy ki kellene cserélni a cumijait. Lefekszik, szopogatja, elfogy, nem tud már újat kérni. Talán egy idő után rádöbben, hogy a cumi nem is olyan fontos - ha állandóan elfogy a szájából.
Vagy a hüvelykujja nem lenne jó helyette?
Tényleg fura ennyi idősen, de szerintem a kamaszkor megoldja majd, mert a fiúk előtt már nehéz cumival tetszelegni és a hormonok felül fogják írni a cumivágyat :)
Férjem saját bevallása szerint 16 éves koráig legózott, kisautókkal játszott, győzte eldugni a haverok elől, mert ciki is volt neki. Mégis teljesen normális felnőtt lett, csak valamiért később hagyta el a gyerekkori dolgokat.
A lánya ugyanilyen volt, ő is 16 éves kora körül "lett kamasz", addig inkább gyerek volt.
Unokahúgomat úgy szoktatták le, hogy kapott egy kiskutyát ajándékba, és elmagyarázták neki, hogy a kiskutya nagyon hiányolja a mamáját, és neki szüksége van a cumi.
Este berakták a kutya mellé a cumikat, nagynéném lefekvés után kidobálta, és az unokahúgom azóta sem keresi.
Mindenképp vigyétek el pszichológushoz!
Egyébként elvinném egy játékboltba, hogy választhat magának egy plüsst (akármilyet, nem sajnálva a pénzt, persze úgyis el kell férnie az ágyban), de mostantól vele alszik. A cumi ott maradhat a párnája alatt, hogy megnyugodjon, de csak addig, amíg nem teszi a szájába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!