Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségek akinek a férje nem...

Feleségek akinek a férje nem mindig a tisztességes úton keresi meg a pénzét beleszól az ügyekbe vagy a férfi intézi a pénzt és nem érdekes honnan van?

Figyelt kérdés
2011. máj. 9. 18:41
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
100%

Milyen törvénytelen út?

Maszekolás, feketemunka?

Vagy lopás, csalás, sikkasztás?

Szerintem nem mindegy!

2011. jún. 15. 21:35
 22/28 anonim ***** válasza:
76%

Hát az sem tisztességes, ha valaki minimálbérre van bejelentve és zsebbe kapja a pénzt és az se, ha drogot árul. Én mondjuk egyiket sem értékelem.

De remélem ha ilyeneket csinálna és jelentős pénzre tenne szert, nem mondaná el, mert így nem lennék bűnrészes, ha esetleg kiderülne, ergo lenne kinek fölnevelni a gyereket.

2011. jún. 15. 22:15
 23/28 anonim ***** válasza:

Én az egyenes utat szeretem, és örülök, hogy a párom is.

Igen, zavarna, ha nem tudnám, hogy honnan szerzi a pénzt.

Szerintem a tisztességtelen úton szerzett pénz az mindig zaklatottságot okoz, nem tudja, hol és hogyan bukik le stb...

Én nem szeretném, ha a pénz miatt egy állandóan feszült emberrel kellene élnem.

Jobb antisztességes út, hosszútávon mindig kifizetődőbb.

Lehet, hogy pénzben nem, de nyugalomban mindenképp.

2011. jún. 16. 09:09
 24/28 anonim ***** válasza:
antisztességes= a tisztességes
2011. jún. 16. 09:10
 25/28 anonim ***** válasza:

"Hát az sem tisztességes, ha valaki minimálbérre van bejelentve és zsebbe kapja a pénzt"

csak ezt nem te döntöd el...nekem volt olyan munkahelyem,ahol bejelentettek 6 órában,de 8at dolgoztam,és a többit zsebbe kaptam,de egy szóval nem mondanám,hogy nekem ez így jó volt...ez a munkáltató sara,nem az enyém...

2011. jún. 16. 09:51
 26/28 anonim ***** válasza:
100%

A férjem dolgozott feketén is, mikor terhesen elveszítettem a munkahelyem, mert megszűnt a cukrászda ahol dolgoztam. Hiába kerestem állást, hiszen hét hós terhesen senki nem alkalmazott volna.

Nem vállaltuk az éhhalált, de sokszor volt rántottleves. Addig két minimálbérből megéltünk. Emelkedett a törlesztő, és majdnem elveszítettünk mindent. Egyre rosszabbul viseltem a terhességet (ülőidegzsába), ráadásul depressziós lettem.

Amikor egy hós lett a lányom, én is mentem dolgozni. Kapáltam a férjem maszek főnökénél (házfelújítás, ácsmunka) én takarítottam, kapáltam a kertet, ültettem a virágokat, miközben a lányunk babakocsiban az árnyékba aludt, vagy kendővel rám volt kötve. Egy hónapos császáros heggel, nyakamban égy ötkilós babával cipeltem a levert csempét, vakolatot.

Fárasztó volt és megalázó. De túléltük.

Ez lassan egy éve volt. Most már csak idős néniknél takarítok és bevásárolok. Néha főzök nekik. A férjem talált jobb állást, így nem kell feketéznie. Viszont folyamatos műszakban dolgozik, így eléggé keveset van velünk.

De akkor és ott, örültünk, hogy tudtunk picha pénzért dolgozni.

Szerintem ez nem annyira elítélendő, mint a sikkasztás és társai. Itt nem volt választási lehetőség.

2011. jún. 16. 11:09
 27/28 anonim ***** válasza:
Az ember általában eldöntheti, hogy minimálbérért dolgozik, vagy feketén zsebbe. Ha nagyon muszáj, mint az előző válaszolónak, azt megértem, de több ember választja a minimálbért és mellé zsebbe fizut, mint tisztességesen a minimálbért, félállást stb.
2011. jún. 20. 14:15
 28/28 anonim ***** válasza:
9:51-es vagyok,nekem sem volt választási lehetőségem,vagy elfogadom,hogy így fizetnek,vagy mehetek máshova...elég nehéz volt így is munkát találni,3 hónapig otthon voltam,örültem,hogy találtam egy viszonylag normális helyet,ami ugyan nem volt túl korrekt,de normális körülmények között dolgoztam.Sajnos az ember ebben a helyzetben nem ugrálhat
2011. jún. 20. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!