Van a családotokban olyan aki marihuánát fogyaszt? Mit lehet tenni? Mennyire romboló ez a családra?
Sokan rosszul közelítik meg a problémát. Az ok-okozati viszonyokat felcserélik. Nem a tudatmódosító szerek (fű, cigi, kávé, tea, alkohol, gomba stb.) okoznak problémát, hanem a problémák okozzák a tudatmódosító szereket.
Akinek nehéz az élete, az valamilyen mérget talál magának, hogy el tudja viselni, és emiatt valószínűleg túlzó fogyasztásba kezd (ekkor lesz alkoholista, cigis, drogos). De ha egy embernél nem lételem, hanem kedvtelés és szórakozás, akkor nem okozhat semmi gondot az életében.
Aki egy értetlen lusta disznó, az bármennyit is füvezett, vagy ivott, ugyanolyan semmirekellő marad.
Én már felnőtt ember vagyok, de nem nagyon tudnék olyan embert mondani aki még nem füvezett soha.
11:02-vel nagyon egyetértek.
Egyébként hosszútávú használat esetén olyan hatása lehet, hogy előhoz egy "Pató Pál uras" viselkedés. Tompítja a felelősségtudatot. De ehhez alapul kell venni a személyiséget, mert nem mindegy, hogy a 100%-ból vesz le, vagy az alapvető 10%-ból.
Fizikailag a tüdőre lehet veszélyes, de pont amiatt, amiért a sima cigaretta is, füstöt szívsz le.
Ami komoly rizikófaktor: ha valamilyen rejtett személyiségzavara vagy elmebetegsége van valakinek, azt előhozhatja. De ez igaz bármilyen tudatmódosító szerre (köztük az alkoholra is).
A környezetemben van többféle használó is:
1. Alapvetően nincs rendben az ember, szerintem enyhén személyiségzavaros. Nagy álmok vannak, tettek kevésbé. Neki egyszerűbb egész nap otthon füvezni (szó szerint), mint megemelni a popsiját és munkát keresni (nagyon jól képzett grafikus, úgyhogy kapkodnának érte). Inkább sír és szidja a kormányt, a világot, a levegőt, mindent, csak magában nem keresi a megoldást.
2. Alkalmanként szív, mert a gyomra nem bírja az alkoholt, így ha "buli van", ezzel lazít. Teljesen normális élete van, dolgozik, ellátja a családját, kiegyensúlyozott személyiség.
3. Rendszeresen szív, néha masszívan iszik is, ha olyan időszaka van. Emellett egy nagyon sikeres céget felépített, egyre bővül, jól megél belőle. Nem agresszív, esetenként befordul, kivesz egy nap szabit és otthon szomorkodik valamin. Neki a magánélete nincs rendben, de nem a fű miatt, hanem a leendő partnerrel szembeni teljesíthetetlen elvárásai miatt. De ebben is pozitív változás látok, kezd közelíteni a realitáshoz.
Szerintem, aki alapvetően rendben van, annál a fű nem oszt, nem szoroz. Aki pedig problémás, az az alapvető problémáit tetézi a fűvel. Ilyenkor a fű nem a kiváltó ok, hanem az okozat.
Másrészt annyiból párhuzamot vonnék az alkohol és a fű között, hogy fontos, mennyire tud mértéket tartani valaki.
Nem mindegy, hogy valaki havonta egyszer felönt a garatra és kiengedi a gőzt, vagy napi szinten iszik, mert neki ez jelenti a megoldást a problémáira. A fűvel hasonlóképp. Ha módjával, szórakozásra használják csak, akkor nem igazán ártalmas. Ha rendszeresen, problémamegoldásra - na, az már baj.
én. miért lenne romboló? semmi nem látszik meg rajtam, azt a pénzt költöm rá amit én keresek. ugyanúgy hasznos tagja vagyok a családnak mint a többiek, normális életem van.
19/L
12.16 vagyok
ja, és egyetemre járok, 2 nyelvvizsgám van... semmivel sem vagyok kevesebb vagy rosszabb ember mint a többiek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!