Az emberek nagy többsége miért nem képes tenni semmit a kapcsolataiért?
Figyelt kérdés
18 éves lány vagyok. Igazán szerencsésnek mondhatom magam barátok terén, 5-6 igazi barátnőm is van, akik már számtalanszor bebizonyították, hogy számíthatok rájuk, akármi is történik. Leginkább tehát rajtuk vettem észre, de sok más emberen is, hogy egyszerűen semmit nem képesek tenni azért, hogy a kapcsolataik jobban működjenek. Mesélik, hogy pl. a barátjukkal van valami gondjuk, és mondom nekik, hogy ez magától csak úgy nem fog megoldódni, üljetek le és beszéljétek meg. Általában azt mondják, hogy jó, de a tettlegességig már sosem jutnak el, inkább még hetekig duzzognak és szenvednek, minthogy megpróbálják kiküszöbölni a gondokat. Ugyanez igaz a barátságaikra is, amikor arról van szó, hogy egy-egy barátnőjükkel eltávolodtak mostanában egymástól, vagy hogy valami rosszul esett tőle és ezért inkább nem beszélünk... és ebben az esetben is mindig azt javaslom nekik, hogy beszéljék meg, de semmi. Még amikor esetleg köztünk van valami kisebb konfliktus, akkor is mindig én vagyok az, aki odamegy, hogy na most akkor beszéljük meg, mert ez így nem jó. Utána persze jobb is lesz. De igazából mindegyikőjük csak duzzog, puffog magába, meg mondogatja, hogy mennyire nem jó ez így, de semmit nem tesz azért, hogy megváltozzon a helyzet. Most már kezdem azt hinni, hogy nem ez a normális megoldás és én esek túlzásokba. Szerintetek?2011. máj. 7. 11:07
11/11 anonim válasza:
SZerintem nem túlzás, hanem ez lenne a normális. Én is így gondolom. A barátnőimmel nincs is gond, ők is így látják, illetve nem is jutunk odáig, hogy megsértődjön bármelyikünk is. (most gondoltam bele) Férjemmel vannak dolgok, vele is meg lehet beszélni, bár mindig én kezdek. Valahol a férfiak úgy hallom, és tapasztalom úgy vannak vele, hogy majd lenyugszik az asszony, és elmúlik minden. Én ezt nem szeretem, nekem ki kell beszéljük. Persze már rájöttem, hogy ezt csak akkor lehet, mikor mindenki lenyugodott az adódott probléma után, és épp ráér ilyesmivel foglalkozni. Sajnos viszont ez mindig úgy van, és valahol várnám, hogy Ő jöjjön, de mondjuk ebbe beletudok törődni, hogy én kezdem. Örülök, hogy lehet vele legalább beszélni, sok esetben tényleg nem is akarnak. Azt viszont tényleg nem értem mire jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!