Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miert csaljak meg egymast a...

Miert csaljak meg egymast a parok?

Figyelt kérdés
Szerelmesek, jegyes parok, friss hazasok...stb. en csak azt latom, hogy mindenki megcsalja a szerelmet. Miert?
2009. márc. 9. 15:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
74%
Én nem csalom meg . Ő sem. De nem látjuk előre, mit hoz az élet. De akit megcsal, az legtöbbször már nem a szerelme.
2009. márc. 10. 08:38
 12/14 anonim ***** válasza:
68%
Szinte mindenki arról ír, hogy sem ő, sem a párja nem csal. Honnan vagytok olyan biztosak benne, hogy a párotok nem csal meg benneteket? Egyébként annak, hogy miért csalják meg egymást a párok, szerintem rengeteg oka lehet. Akár egy pillanatnyi megingás is elég, de hosszasan hurcolt sérelem is állhat a megcsalás mögött. Arról nem is beszélve, hogy mi számít megcsalásnak. Egy kóbor szex, tartós külső testi kapcsolat, esetleg érzelmi megcsalás..
2009. márc. 10. 09:06
 13/14 anonim válasza:
100%
általában a valamilyen téren lévő hiányérzet áll a megcsalás mögött, az ember keres valakit azért, hogy megkapja azokat a dolgokat (érzelem, szex, stb.), amit a párjától nem tud. de vannak olyanok is, akik természetileg ilyenek, hogy folyton új élményeket keresnek.
2009. márc. 10. 15:36
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Röviden: Ez az önismeret hiánya. Krónikus modern népbetegség. Voltaképpen a rohanás teszi, de a megoldás mégsem a lassításban lenne.

Érzik az emberek, hogy meg kell keresniük önmagukat, mert még "nincs meg". És ezt nem úgy teszik, hogy elgondolkoznának, önelemzést végeznének, mert egyrészt azt se tudják, hogy ezt hogyan kell, másrészt ahhoz túl gyors a világ. Hanem tükröket keresnek: kapcsolatokat, melyek visszatükrözik őket, ezáltal próbálják megismerni, megtalálni önmagukat. Hogy ÉRTSÉK, hogy "ki is vagyok, mi is vagyok".

A gond az, hogy önismeret hiányában ezt nagyon könnyű túlzásba vinni. Az eredmény: valakivel élek ugyan, akár hozzá is kötöttem az életem, de nem tudom ki vagyok. Nem azért élek vele, mert megtaláltam benne önmagam, hanem mert jobb mint egyedül. Ezért aztán ha jön egy újabb tükör, képtelen vagyok nem belenézni.

Én nem vagyok ilyen, csak E/1. személyben fogalmazok. :)

Találtam a neten néhány nagyon bölcs gondolatot:

"Ne megkapni akard, hanem kiérdemelni." (Megkapni csak egyszer lehet, kiérdemelni azonban folyamatos kihívás.)

"Az embert a kapcsolat teszi naggyá, melyben részt vesz, s a szerep, melyet felvállal. A kapcsolatot pedig az áldozat teszi naggyá, melyet meghoznak érte."

"A szeretet a másik ember vélekedésének, gondolatainak és álmainak tisztelete, együttérzés a hibáiban, és az az elv, hogy kisebb áldozatot hozunk azért, hogy neki ne kelljen nagyobb áldozatot hoznia."

Engem ezek segítettek hozzá az önismerethez.

2009. márc. 11. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!