Úgy érzem, átver a férjem?!?! Elegem van ebből a helyzetből!
A helyzet a következő.
Összejátszik a a családjával az én hátam mögött. Van egy családi ügylet, melyet én nagyon ellenzek, mert a családi házunkat akarják veszélybe sodorni a nővéréék felelőtlen döntésükkel.
Tegnap megígérte férjem, hogy addig nem lép, míg utána nem járunk a jogi következményeknek. Tegnap egész délután jogi fórumokat olvasgattam, word-be kimentegettem a ránk vonatkozó részeket, amik igen csúnyán hangzanak.
Erre fel ma, 15 perce bejelentette, hogy átadta a ház papírját az anyjának, hogy az továbbíthassa a lánya családjának.
Dührohamot kaptam, ugyanis tegnap (is) sokként ért az, hogy mondta férjem, hogy mégis segít nővérééken, pedig megbeszéltük, hogy ebben a formában, -a mi veszélyeztetésünkkel- nem fog!
És tegnap, mikor telefonált a nővére, akkor derült ki miért is kell menni a földhivatalba.
Átver a férjem. Meghazudtol és engem állít be hülyének.
Úgy érzem teljesen eltávolodtunk. Az ő családját választja és nem a feleségét. ELEGEM VAN!!!!!
Nos, tegnap sikerült megbeszélnünk a dolgokat.
Együtt leültünk a net elé, hogy megnézze, mivel is jár a zálogosítási folyamat és mivel van egy pár részlet, melyet nem tudtunk meg 100%-ra, így nem megy bele semmibe.
Olyat mondtak nővéréék, hogy "csak valami biztosítéki adatlapot" kell kitöltenie, aláírnia. Ezzel még nem történik semmi, még csak széljegyen sem szerepel zálogként a ház... Szerintük. De nekem van egy gyanúm, hogy igen.
Na mármost mi utána néztünk ennek az "adatlapnak" és nem találtunk egyik banknál sem ilyesfajta dokumentumot... Úgyhogy attól, hogy biztosítéknak hívja, az ugyanúgy zálogot jelent.
Ha valaki tudja, honnantól válik "élessé" a zálogosítás a házra, azt megköszönném. Csak és kizárólag közjegyző által hitelesített okiraton vagy elég csak a bank általi kérelem?
A tulajdonos aláírása nélkül rákerülhet-e akár tulajdoni lapra széljegyként ez az információ vagy sem?
Mi kell ahhoz, hogy bejegyzésre kerüljön?
Nekem az a gyanúm, hogy amit most akarnak aláíratni vele = széljegyen szereplés!
Várom a válaszokat!
elég a banki kérvényt aláirnia,ott lefénymsáolják az iratait is,és onnantól a férjednek semmi dolga,majd csak pislogni hogy zálog van a házon
banki papirokon kivül ha nincs semmi gond a házzal akkor nincs igazán több aláirnivaló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!