Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Mennyire nehéz egy...

Szülők! Mennyire nehéz egy depressziós gyereket elviselni?

Figyelt kérdés
2011. máj. 4. 18:04
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%

Hát az attól függ. Ha a gyerek csak "nyavalyog", és ha erőt venne magán, összeszedhetné magát, akkor a depressziója joggal bántja a szüleit, akik dolgoznak és mindent megtesznek érte. Adott esetben itt jól jöhet (persze nem túl agresszíven) felébreszteni, hogy az, hogy elhagyja magát, másokra is hatással van.

De ha tényleg oka van rá, illetve orvosi értelemben depressziós, akkor nem szabad a gyereket még azzal is megterhelni, hogy "tönkreteszi a szülei életét".

A szülőkkel való őszinte beszélgetések segíthetnek, akár köze van a depressziónak a szülők viselkedéséhez, akár nincs.

2011. máj. 4. 18:29
 12/30 A kérdező kommentje:

Nem vagyok miskolci!

Nem szoktunk sokat beszélgetni, a beszélgetéseink kb. annyiból állnak, hogy megtanultál mára, hanyast kaptál? Ennyi.

Azért fogalmaztam úgy, hogy "elviselni", mert azt érzem, azt éreztetik velem, hogy én csak egy nyűg vagyok, akit el kell viselni. Apukám töredelmesen be is vallotta, hogy ő nem akart engem.

2011. máj. 4. 18:31
 13/30 anonim ***** válasza:
fura a kérdés, hogyhogy nehéz-e? most depressziós a gyerek, vagy nem? mert ha igen, tudod milyen. Ha meg nem, akkor nem értem... :S
2011. máj. 4. 18:33
 14/30 A kérdező kommentje:

Egy depressziós gyerek kérdése!

Csak kíváncsi vagyok olyan szülők hozzászólásaira, akik már átmentek ezen...

2011. máj. 4. 18:36
 15/30 anonim ***** válasza:
kedves kérdező, próbálj meg túllépni rajta, pszichológus, stb. 17 évesen úgy éreztem depressziós vagyok, és elnyel az egész meg minden. Volt egy nagyon jó barátom, neki folyamatosan erről beszéltem, stb. Annyira el voltam foglalva ezzel az egésszel, hogy észre sem vettem, neki mennyi gondja van, és nehezebb is neki mint nekem, de ő mindig meghallgatott.. aztán egy-két év után teljesen ki volt már és elhidegültünk, nem beszélünk már :( persze lehet mondain, hogy nem volt igazi barát mert akkor nem hidegülünk el... elkezdtem gondolkozni rajta miért történt, és rájöttem én voltam a hibás, ráadásul depressziós sem voltam, illetve nem tudom, csak beképzeli magának az ember, hidd el te még nem így látod, de ha túl leszel ezen valaha is, te is így fogod.. addig pedig kitartás, és próbálj meg pozitív lenni :)
2011. máj. 4. 18:36
 16/30 A kérdező kommentje:

Hogy érted, hogy beképzeli?

Diagnosztizáltak. Pszichiáter.

2011. máj. 4. 18:38
 17/30 anonim ***** válasza:
51%

értem, hogy gyereke, bocsi, nem olvastam a hozzászólások előtti kommentet.

Mellesleg szerintem tényleg sokan beképzelik maguknak, de ettől én még nem írnék le mindenkit, aki azt mondja, h depressziós, ma ez itthon már tényleg népbetegség, és ha egyszerűen látom, hogy a szüleim nem poénből sírják át a napot, arra nehéz azt mondani, hogy jaj, már megint nyavalyog.

Mániásoknál ez meg még könnyebb: nincs az az ember, aki merő szórakozásból váltogatja a hangulatát akár öt perces időközökkel. Ez nem vicces, főleg nem hosszútávon.

Kérdező előtti, nem tudom kibogozni néhány mondatod értelmét... :S

2011. máj. 4. 18:42
 18/30 anonim ***** válasza:
Ki fogod noni kerdezo. Sokan ereznek igy tini korukban es amikor elkezdik a felnott eletet, valtoznak, elmulik az erzes, mikor szeretve erzik magukat. Nalam igy volt.
2011. máj. 4. 18:45
 19/30 anonim ***** válasza:

bocsi kissé másnapos vagyok :) szóval nem ugrok neki még egyszer, amúgy meg az, hogy a pszichiáter diagnosztizálta, az egy dolog csak

A válasz írója 73%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 18:36 megyek aludni ..:D

2011. máj. 4. 18:47
 20/30 anonim ***** válasza:
10%
neírjatok neki rosszat mert ez itt megöli magát aztán mi leszünk a hibásak és megszűnik a gyakorikerdesek
2011. máj. 4. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!