Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Itt az utcában már kis túlzáss...

Itt az utcában már kis túlzással mindenki beteg. Ti mit tennétek? Túlreagálom?

Figyelt kérdés
Kertvárosban építkeztünk, de közel a vasút.10 szomszédomból, 4 rákos, 3 szívműtött, és fiatal nők, férfiak, nem öregek.6 éve lakunk itt, az álmaink házát építettük föl, de most már rendesen félek.Szinte minden napra jut egy rákos, vagy valamilyen komoly beteg.Kérdezősködtem, mindenkinek a nagyanyja, vagy a nagyapja ilyen-olyan rákban halt meg.Most a fodrászom, tüdőrákos /38 éves nő/, a másik szomszédom gégerákos/ 45 éves férfi/, 2 másik lakó vár szívműtétre, szintén fiatalok, hát. szerintem egy kicsit sok...Költözzünk?De imádunk itt lakni.Én a vasúra fogom, annyi mindent hallani mostanába róla...
2011. máj. 3. 18:54
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:

Nem régen volt egy riport a tv-ben, hogy mennyi vasutas halt meg itt mindenféle kórságok miatt.Esőban nem merték az esernyőt használni, mert megrázta Őket.Nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget Neki.De most már elgondolkozom rajta...

Nagyfeszültség van, hisz itt a pályaudvar, arra párhuzamosak a házak, de van olyan 200m közöttünk.

2011. máj. 3. 19:04
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
A közelünkben van egy falu, aminek régebben volt egy úgynevezett "halálutcája". Ebben az utcában volt a TSZ. Ugye ott volt mindenféle növényvédő szer, (DDT talán ismerős), meg mindenféle egyéb vegyszer. Na ezeket nagyon felelőtlenül használták, tárolták, nagyon sok beszivárgott a talajvízbe. A 60-70-es években még mindenki a saját fúrt kútjából ivott-főzött. Ez a sok vegyszer megtette a hatását, ott is sorban haltak meg az emberek rákban.
2011. máj. 3. 19:07
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Na ezt mondhattad volna hamarabb, akkor visszavonom, hogy szerintem nem a vasút. Én elköltöznék.
2011. máj. 3. 19:10
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Ez egyre durvább!! Videotárban előtudod keresni azt a riportot? Vagy milyen faluról van szó?
2011. máj. 3. 19:13
 15/31 anonim ***** válasza:
Pedig 200 méter nem olyan kevés azért!
2011. máj. 3. 19:20
 16/31 A kérdező kommentje:
Ez nem falu, hanem Miskolc!Tiszai pályaudvar, és környéke.A linket keresem...
2011. máj. 3. 19:27
 17/31 A kérdező kommentje:

[link]

Most hírtelen ennyit találtam, de keresgélek még...

2011. máj. 3. 19:31
 18/31 anonim ***** válasza:
32%

Nna, ott kezdeném, -előre bocsánatot kérve a kivételes emberektől- hogy nem ismerek egy józan életű vasutast, pedig a rokonság csak belőlük áll. Olyan is van (volt) aki a kölnivizet is megitta, mikor elfogyott az otthon kotyvasztott pálesz, tele ciánnal. Hát vitte a májrák.

Onnan tudom, hogy a Diana sósborszesz részegít, és ez is rövidital, hogy nem is egyedüli ember volt, aki ezzel kezdte a napot.Van-volt májzsugoros, gyomorrákos, tüdőbeteg, elbutult és akinek elborult a tudata, zártosztályos.

Most akkor a vasút okozta a betegségüket?

Sokszor égnek állt a hajam, hogy a sok utas biztonsága kinek a kezében van. Mennyit tankolt magába, mielőtt beállt a fordába.

Ja és mit kezdett volna a vasutas az egyik kezében az esernyővel? Fél kezében tartva szaladt volna saruzni, vagy alóla integetne a palacsintasütővel?

A kalauz esernyővel ugrálna le-föl a vonatra?

Épeszű ember nem áll esernyővel a nagy esőben villanyvezeték alá különben sem.A magashegyi jó levegőn sem. A víz jó vezető. Nem idegeneket vezet.

2011. máj. 3. 19:57
 19/31 anonim ***** válasza:
100%
Az újságcikk szerint másfél év alatt tizenvalahányan haltak meg. A vonalat a 60-as évek végén villamosították, tehát több, mint 40 éve, így a halálesetek kivizsgálásához 40 évre visszamenőleg lenne célszerű adatokat gyűjteni, és nem ártana a Miskolci MÁV rendelő üzemorvosi adatait is összegyűjteni. Persze a személyes adatok miatt csak közvetítő (az ottani orvos vagy asszisztens) segítségével.
2011. máj. 3. 20:31
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem mondom, hogy nincs káros hatása, de a távolság sokat számít (négyzetesen csökken a mágnesesség), meg ahogy említve lett, számít az, hogy van-e ott trafóállomás, vagy távvezeték.

Vannak mágnességet mérő műszerek, érdemes lenne bemenni az egyetemre, az erősáramú (nem tudom a pontos nevét) tanszékre, és ott kérni segítséget. (kijönne egy oktató mérni, és akkor meg lehetne győződni arról, hogy tényleg mekkora ott az elektroszmog)

2011. máj. 3. 20:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!