T-i hogy áll, tok ezzel? Teljesen közös kassza?
Pont tegnap mondtam a férjemnek, hogy a nagy sietségben rossz típusú kártyát rendeltem a lejárt kártyám helyett, úgyhogy mehetek még egy kört.
Mondta, hogy szerinte hülyeség két számlát fenntartani, szüntessük meg az egyiket. Nekem teljes meghatalmazásom van az övéhez, neki az enyémhez nincs, de csak azért, mert nem kérte. Az ő számlájára mennek a nagyobb pénzek, a sajátomon egy állandó kisebb összegű havi bevételt tartok, egyrészt vésztartaléknak, másrészt ha ajándékot kell venni, akkor ne arról a számláról kelljen pénzt levennem, aminek az SMS-e az ő telefonjára megy.
Mondtam neki, hogy emiatt megtartanám a sajátomat is, ha akrja, kap hozzáférést, de az SMS-eket azon én sajátítanám ki. Mondta, hogy nem kell, ha szükség van pénzre, akkor szól vagy elviszi a kártyámat. Amúgy jogos, ő se örülne, ha mondjuk karácsony előtt nézegetném, hopp, X ezer forint értékben vásárolt az XY boltban... máris oda a meglepetés.
Akik technikailag is közös kasszán vannak, hogy oldják meg az ajándékozást?
Mi olyan ajándékot veszünk a másiknak, amit a másik szeretne, főleg, ha nagyobb értékű, akkor pedig együtt vesszük meg. Az apró meglepik meg fel sem tűnnek.
Szeritem nem kell ekkora ügyet csinálni, az ünnep nem az X ezer Ft értékről szól.
Most offolok, bocsi, DE!
ma 17:39
Nem félsz, hogy összeakadsz itt valami bűnözővel?Képes vagy leírni, hogy mennyi pénzetek van? Jéézusom...
A mai technikával már nem olyan bonyolult kideríteni, hogy kis is vagy, és hol laksz, illetve honnan írtál, hiába is névtelen a fórum!
Nekem már sikerült itt összeakadnom bűnözővel!
Szerencsére elkapták, de őt is IP cím alapján!
Ne írjatok le ennyire konkrét dolgokat a saját érdeketekben!
mókás, hogy emiatt aggódsz :) mmint az ajándékozás miatt :)
mi is közös kasszán vagyunk, és gyakran veszünk fel kp-t, abból mindig van annyi, hogy ajándékot ne számláról vagy kártyáról vegyünk. több olyan ajándékot is veszünk, amit lehet ajándékutalványból, akkor megint tiszta ügy.
nem ezek a buktatói a közös kasszának. hanem az, ha teljesen másként gondolkodtok a pénzügyekről, vagy egyik a másikat számonkérni és korlátozni akarja. ezért mókás, hogy ilyen butaság miatt aggódsz... ha amúgy ugyanúgy gondolkodtok a pénzről, takarékosságról, és van bizalom, akkor a közös kasszánál nincs nagyobb áldás. könnyebb együtt félrerakni közös célokra, nem kell kérni, ha egyiknek elfogyott a pénze, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!