Most vajon mire számíthatok?
Ha ezzel a fiúval "együtt alszol", mielőtt betöltené a 18-at, fiatalkorú megrontása miatt bajba-kerülhetsz!!!!
Ismerek egy családot, ahol a lány szüleinek (és a lánynak is) olyan vallása van, (Jehova tanúja) amelyik keményen tiltja az abortuszt. Amikor beszéltem velük, már 9 gyerekük volt, a srác egyedüli keresetéből, a gyesből és a családi pótlékból éltek, ha azt egyáltalán életnek lehet nevezni!!!
A fiút az édesanyja egyedül nevelte fel, mert a papa meghalt, mindent megadott neki, egyetemre járatta, stb. A mama idegileg teljesen belerokkant, hogy a fia ilyen családból való lányt vett el, és ő gyakorlatilag hiába dolgozott azért, hogy a fiának majd könnyebb élete legyen, most mégis nyomorog.
Jól gondold meg, mennyire ragaszkodsz ehhez a kapcsolathoz, lehet, hogy egész életedet olyan irányba fogja elterelni, amikre most még nem is gondolsz!!
Szerintem elsőként te és a srác beszáljétek meg, hogy kinek mennyit ér ez a kapcsolat.
Aztán külön-külön a szülőkkel is beszélnetek kellene, aztán a szülőkek egymással.
A ti álláspontotokat kell elfogadniuk, nem pedig megegyezkedniük rajtatok.
Viszont annyit még offolnék az előzőből, hogy egyrészt mivel a lány nem vallásos, így ha olyan helyzetbe kerül, ő dönt az abortuszról, bár ezt nem hiszem.
Másrészt pedig, 14 év felett a korlátozottan cselekvőképes ember, dönthet a szexuális életéről. Akár egy 50-60 évessel is létesíthet szexuális viszonyt, ha ez szabad akaratából történik. (bár ott már a korkülönbség miatt pedofíliáról is szót kell ejteni.)
Az én barátnőm most 19, a barátja 16. Mikor összejöttek 14 és 17 évesek voltak és szexeltek. Még se zárták el a csajt.
Mellesleg, nekem pasim sem lehetett érettségi előtt. S még is felnőttem. Bár nem mondom hogy ez a jó hozzáállás, de ha lükék a srác szülei inkább engedd el, most még könnyebb lesz.
Egyébként sok kapcsolatom ezen ment már tönkre hogy a szüleim nagyon beleszólnak és elcsodálkozom hogy néhány barátnőmnek már tök természetes hogy fiúval alszik.
A sok kapcsolaton a fiúkat érted? Mert akkor van rólad egy nem túl rózsás véleményem.
Egyébként szerintem nem baj, ha a szüleid beleszólnak a kapcsolatba, mármint ha ez tanács szinten marad meg. A te eseted annyira extrém ezzel a fiúval, hogy igaazt adok a szüleidnek, hogy beszélni akarnak a fiú szüleivel. szerintem bármelyik felelősségteljes szülő sem hagyná annyiban a dolgot, és rendezné a viszonyokat a gyermeke boldogsága érdekében.
Egyébként szerintem 3 hónap után nem kellene még ágyba bújni, főleg amiatt sem, mert elég fiatalok vagytok még.
A szülők majd beszélnek, reméljük, lesz is eredménye, ti pedig gördülékenyen folytathatjátok majd az ismerkedést. Nyilván neked majd jobban kell alkalmazkodnod a fiú életviteléhez, mint neki a tiedhez, de a szerelem erről is szól. A szexszel meg még várjatok szerintem, 3 hónap ilyen fiatalon az még nagyon kevés+ egy stresszes, zűrös családi helyzetben a szex sem lenne valami önfeledt.
21-l
Az a kérdés, hogy miféle vallásról van szó. Vannak a kisegyházak között, akiknél nem baj, ha a barátod más vallású, de pl. a Jehova Tanui nem tűrik meg az ilyet. Igaz, a Bibliában is benne van, hogy felemás igát ne vegyél a nyakadba. Ez esetben a házasság lenne az. Viszont ha nem a házasság szándékával jársz vele,akkor meg az lehet a baj.
Persze, még változhattok mind a ketten, sőt fogtok is változni, ez a logikus. Viszont ha két teljesen különböző életfelfogású ember együtt akar élni, az nagyon nehéz lesz. Lépten nyomon belebotlasz a megoldhatatlan ellentmondásokba. Biztos, hogy veszekedések sorozata lesz a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!