Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi idő után lenne ideális...

Mennyi idő után lenne ideális összeköltözni a párnak?

Figyelt kérdés
Ha már huszonévesek, mindketten dolgoznak és komolyan gondolják a kapcsolatot a kezdetektől fogva.
2011. ápr. 29. 21:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
30%
Nekünk 3 hónap volt az összeköltözés előtt a megismerkedéstől számítva. Nem bántam meg, augusztusban esküszünk.
2011. máj. 5. 13:35
 12/18 A kérdező kommentje:
Párom más esetben úgy mondja, hogy már 9 hónapja együtt vagyunk, de az összeköltözésnél meg: "csak 9 hónap...". :S És nemrég még ő akarta, úgymond a kapcsolatunk eleje óta terveztük közösen, majd mikor már minden adott volt (február elején), halasztva lett a dolog határozatlan ideig. :(
2011. máj. 5. 14:42
 13/18 anonim ***** válasza:
30%
Ez nem recept kérdése. Nem fog felvillanni egy lámpa mondjuk 6 hónap után, hogy oké most összeköltözni! Én a férjemmel annak idején 2 hónap után költöztünk össze. Féltem hogy esetleg rámegy a kapcsolatunk de nem. Rá 4 hónapra megkérte a kezem. De volt előtte olyan párom akivel egyáltalán nem akartam összeköltözni és nem is tettem meg. Ez kapcsolat függő.
2011. máj. 5. 16:00
 14/18 A kérdező kommentje:

De akkor ezek szerint mégis van rá recept... Vagyis inkább úgy mondhatjuk, összefügg a kapcsolat minőségével, mikor dönt a pár az összebútorozás mellett. Itt is olvastam rá példát, másoktól is úgy hallottam, akik rögtön az elején összeköltöztek, abból hosszú kapcsolat lett.

Épp ettől tartok, hogy ha a párom most nem akarja, majd később is jön a kifogásokkal. :(

2011. máj. 5. 16:52
 15/18 anonim ***** válasza:
52%

Mi 1 hónap után összeköltöztünk és azóta is együtt élünk.

Ennek már másfél éve.

Leginkább attól függ,hogy mennyire igénylitek egymás társoságát.

Hidd el én sosem akartam egy barátommal sem összeköltözni,de amikor a barátommal megismertük egymást rengeteget találkoztunk és nagyon sokat aludtam nála.Utána szép lassan azon vettem észre magam,hogy hozzá megyek haza és "otthon"már nincs egy darab ruhám se:)

De imádom ,hogy ez így alakult.Megtanultam gondoskodni róla és magamról.De ismerek sok olyan párt aki 2 év után sem szeretné,mert félnek hogy ezzel elvesztik a saját kis életüket!Igazából véleményem szerint az összeköltözéshez az a legfontosabb,hogy mind két fél úgy érezze nem akar többé a párja nélkül lefeküdni,aludni,álmodni:)

Én mellette érzem magam biztonságba,és jó hogy van egy saját ki életünk:)Közös életünk!

Remélem segítettem.

2011. máj. 5. 17:21
 16/18 anonim ***** válasza:

Mi lassan egy éve együtt leszünk párommal (24L-33F).Akkor most mi mit tegyünk? Leírtátok a 20-asok, 30-asok közötti különbségeket, de vegyes párról nem esett szó :))).

Az a helyzet, hogy én inkább még gyűjtögetni szeretnék, míg egy saját lakást nem tudok venni, vannak errefelé egészen olcsó kis házak is.Az albérletet felesleges pénzkidobásnak tartom, ugyanakkor itthon sem jó, már mennék én ha lenne hova...de így tudok félretenni.Páromnak még van egy csomó hitele ("azelőttről"), rá nem számíthatok anyagi téren.Már 33 éves, ő is menne már az anyjáék nyakáról, bár csak egy éve költözött vissza, de szintén neki sem jó így.Együtt lenne jó.Viszont így nincsen megoldás.

Ugyanakkor még "csak " egy éve leszünk együtt, én az előző kapcsolatomból tanulva nem feltétlenül szeretnék még költözni, és ő is így van ezzel hasonló okok miatt.

Nem válaszoltam a kérdésedre, mert még a sajátomra sem tudom a választ.Csak leírom, ilyen is van.

Valakinek valami ötlete?

2011. máj. 5. 20:22
 17/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a kérdés azért nem állja meg a helyét abból a szempontból, hogy számadatot kérsz, mert ez nagyon relatív, hogy melyik párnak mikor jön el ez az idő.

Vannak, akik évekig vannak úgy együtt, h nem szeretnének még összeköltözni, és vannak, akik 1-2 hónap után megteszik.

Ez attól is függ, hogy mennyire érzi egyik-másik fél komolynak a kapcsolatot, és hogy mit jelent neki egy összeköltözés.

Az én férjem nagyon hamar szeretett volna összeköltözni, de én még nem :) Így kb 1 éve voltunk együtt, mikor össze is bútoroztunk. Akkor csak egy albérletbe.

Utána pedig felépítettük a házunkat és összeházasodtunk..

Szóval, szerintem ezt így tényleg nem lehet belőni. Nekem speciel az egy év tök elfogadható volt, míg egyik bnőm csodálkozott, h már 1 év után összeköltöztünk. Másik barátnőm meg 2 hónapja volt együtt a pasijával, mikor odaköltözött a fiúhoz. (azóta már eltelt 2 év és még mindig együtt vannak).. :)

üdv. 23/n

2011. máj. 5. 20:32
 18/18 anonim ***** válasza:

Ja és az én férjem 35 éves... Lehet ő emiatt szeretett volna már az elejétől összeköltözést. Én pedig akkor még egyetemre jártam.. :)

Előző voltam.

2011. máj. 5. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!